שר התיירות ד"ר עוזי לנדאו, הכריז על הקמת צוות משותף למשרד התיירות, האוצר והכלכלה בנושא ההכשרות המקצועיות: "יש לגבש מדיניות ארוכת טווח"
בדיון רב משתתפים בראשות השר הודיע הבוקר (ב') שר התיירות, ד"ר עוזי לנדאו, על הקמת צוות משותף למשרד התיירות, אגף התקציבים, החשב הכללי, משרד הכלכלה – אשר יגבש מדיניות ארוכת טווח משופרת להכשרות מקצועיות בתחום המלונאות * השר לנדאו: "לא נסתפק בקולינריה וטבחות, הגישה צריכה להיות יסודית יותר"
שר התיירות, ד"ר עוזי לנדאו, קיים היום (ב') דיון בנושא הכשרות מקצועיות. זאת, בעקבות השגת ההסכמה על מתווה המגדיר תקציב לשנה וחצי הקרובות לכלל בתי הספר להכשרות מקצועיות.
על פי המתווה שהושג בשבוע החולף, התקציב יישאר בקנה מידה הדומה לתקציבים אשר אושרו בחמש השנים החולפות. מדובר על 7.5 מיליון ₪ לשנת 2013 ו-15 מיליון ₪ לשנת 2014.
בדיון הודיע שר התיירות על הקמת צוות משותף למשרד התיירות, אגף התקציבים, החשב הכללי ומשרד הכלכלה, אשר יגבש מדיניות ארוכת טווח משופרת להכשרות מקצועיות בתחום המלונאות, וזאת במטרה להקנות וודאות לענף ההכשרות המקצועיות. השר קרא לכלל הגופים המעורבים בנושא ואלה העוסקים בהכשרות מקצועיות לסייע בגיבוש המתווה החדש.
השר לנדאו ציין בדיון: "אני רואה חשיבות רבה בהכשרות המקצועיות בתחום המלונאות והקולינריה. באמצעות המתווה החדש נסדיר לא רק את מקצועות הטבחות והקולינריה, אלא גם הכשרות מקצועיות נוספות הרלוונטיות לענף".
בישיבה הוחלט עוד, כי הצוות המשותף יגבש הצעה לרשות החברות הממשלתיות ל-RFI, זאת במטרה לבחון את אפשרות מכירת המותג "תדמור" ושילובו עם פעילות ההכשרות המקצועיות, בית הספר המקצועי וסגל העובדים.
שר התיירות, ד"ר עוזי לנדאו: "משרד התיירות נטל על עצמו אחריות בנושא ההכשרות המקצועיות. היה לנו חשוב לרתום את המערכת לטובת העניין, ובין השאר את משרדי האוצר והכלכלה. יש לאמץ גישה יסודית יותר מזו הקיימת, לא להסתפק רק בקולינריה וטבחות. עלינו לפעול למימוש מלוא הפוטנציאל הטמון בתחום המלונאות".
מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי: "זיהינו שמדובר בבעיה בוערת ושמנו את ההכשרות המקצועיות בראש סדר העדיפויות של המשרד. כשניתחנו את שוק ההכשרות המקצועיות בתחום התיירות, הבנו שהשוק השתנה בשנים האחרונות והממשלה צריכה למצוא את המתווה שנכון להיום. אנחנו רוצים לבנות הכשרה מקצועית טובה שפרוסה על פי ביקוש ברחבי הארץ. כך למשל, בים המלח, יש ביקוש רב ואין הכשרות. אי אפשר לתקן את כל נזקי העבר בבת אחת. את תדמור ניקח לכיוון חדש, שבו הכל פתוח בהתאם להצעות שנקבל מהשוק, המצב כיום מחייב לקבל להחלטות אמיצות".
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=77337