היום התקיים כינוס חירום של המלונאים וסוכני הנסיעות בתל אביב ממנו עלתה הקריאה: הטלת המע"מ על התיירות הנכנסת משמעה: פגיעה קשה בפריפריה. בגליל, בנגב ובאילת
נשיא התאחדות המלונות בשראל, עמי פדרמן: "האוצר מתכנן טיל מונחה ישר ללב תעשיית התיירות, ולצערי, ראשונים שייפגעו הם העובדים. אישית אני לא מקנא בשר האוצר, שצריך לקבל כל-כך הרבה החלטות בנושאים, בהם הוא פוגש לראשונה, ושעה שמנסה להיות בסדר עם כולם.
"אין לו את הזמן ואת היכולות לעשות את מה שצריך, אז עושים את מה שאפשר, גם אם זה לא הדבר הנכון והנזק רב על התועלת. הממשלה במעשייה מייקרת את מחירי חבילות התיירות ואת מחירי המלונות ואחר-כך גם באה בטענות. הממשלה יודעת לצמצם בהוצאותיה את עלויות האבטחה בבתי ספר, בשמירה על השרים, אבל לצמצם עבור המלונות, מה פתאום – שהם ישלמו! אנחנו מתמודדים עם השלכות 'עמוד ענן' ומאז ירידה מתמדת בתיירות הנכנסת, מתיחות בצפון הארץ, דיון בינלאומי על הנשק הכימי בסוריה, שקל חזק מאי פעם שפוגע ברצון להגיע ולבקר במדינת ישראל, מיסים לא הגיוניים, למשל: מיסי ארנונה פי 5 מהממוצע במדינות אירופה, הוצאות כשרות לא סבירות (מישהו שמע על ההנחתה של הרבנות בהרצליה לא להגיש קלחי תירס במלונות?), יוקר מחייה, שבינתיים לא נעשה דבר כדי לצמצמו שהופך אתנו למדינה יקרה. רבותי השרים, אדוני שר האוצר זה אולי מבלבל אבל :תיירות נכנסת זה ייצוא, תיירות יוצאת זה ייבוא. מיסים מטילים על ייבוא ולא על ייצוא, התבלבלתם".
לדברי פדרמן: " תפקיד הממשלה לקבוע סדר עדיפויות!, לתעדף ענפים שיכולים להביא לצמיחה, לא לדכא אותם. התיירות – אחת התעשיות היחידות שיכולות לתת מענה מיידי לצמיחה, לגידול בהכנסות ולתוספת מקומות עבודה – ללא השקעות הוניות. ניתן להביא לישאל עוד 1 מיליון תיירים נוספים בשנה במספר החדרים הקיים, ואלה שבבנייה. המשמעות: 7 מיליארד ש"ח תוספת לתמ"ג, 3 מיליארד ש"ח תוספת במיסים, 40,000 מקומות עבודה, וכל זה תוך זמן קצר; אבל צריך לעשות את הדברים הנכונים.
יש בידינו עבודות עדכניות המוכיחות כי הערכת פקידי האוצר שהטלת המע"מ על שרתי התיירות הנכנסת תביא לגביית 500 מ' ש"ח – אין לה אחיזה במציאות., בשל הירידה המיידית הצפויה בהיקף התיירות הנכנסת למדינה, ההכנסות נטו לא יעלו על 200 מליון ₪
בלי לקחת בחשבון את המפוטרים והפגיעה בעתיד הענף שיכול להיות אחד ממנועיי הצמיחה והתעסוקה העיקריים בעתיד".
עוד הוסיף פדרמן: "רפורמת השמים הפתוחים היא כרגע רפורמה על הנייר. היישם יתחיל עוד שנה, התוצאות תיראנה עוד 5 שנים, ובינתיים: את ההשלכות הקשות של הטלת המע"מ על שירותי התיירות הנכנסת נראה כבר החל מ- 1 ביוני".
לדברי שמואל מרום, יו"ר לשכת התיירות הנכנסת: "אני קורא לשר האוצר לחזור בו מההחלטה. רק לפני שבועיים קיבלה הממשלה החלטה לפתוח את השמים, והנה היום 250,000 עובדי תעשיית התיירות (תעופה, תחבורה, סוכני נסיעות, מורי דרך, היסעים, מלונות ועוד), מקבלים מסר קשה
אבי זנדברג, יו"ר התאחדות המלונות בטבריה: "לפיד הרס את הפריפריה, הורס את התעסקה בגליל ובנגב ובאילת. יד אחת בונה, יד שנייה הורסת. מי יבוא לבקר בישראל, כשאנחנו מדינה כל כך יקרה?"
דוד פתאל, בעלים ויו"ר רשת פתאל: "התיירות הכיחה את עצמה בשנים האחרונות כמנוע צמיחה במשק. המדינה נהנתה מגידול בהכנסות, מגידול במיסי, מגידול בתעסוקה. כעת, עליית המחירים הצפויה תביא להרחקת חלק מהתיירים מישראל. התוצאה הבלתי נמנעת: פיטורים. אנחנו מדברים על אלפי מפוטרים במלונות, בסוכנויות הנסיעות, באוטובוסים. המדנה הזו קרה לתיירים, לא נעשה כלום כדי להוזיל את העלויות שלנו. אנחנו המשקיעים מעבירי השקעות לחו"ל – לאירופה ולצפון אמריקה –וזה חבל. מצאו בשראל גז – וכולם מאשרים. יש לכם כאן גם תיירות בצמיחה – והתרומה למשק לא פחות אדירה. שמרו על הישגי התשייה הזו, ועודדו אתה".