בשלושת החודשים הקרובים נוסעי מחלקות היוקרה של SWISS בטיסות ארוכות טווח ייהנו ממטעמי השף סוון ווסמר שזכה בשני כוכבי מישלן ו-17 נקודות גו מיו (Gault-Millau)
החל מהיום ובמשך שלושת החודשים הקרובים, ייקחו SWISS והשף המפורסם סוון ווסמר (Wassmer), את נוסעי החברה למסע בקנטון גריסון (Grisons) שבדרום מזרח שוויץ. בפרק הנוכחי של התוכנית הפופולרית של חברת התעופה "Taste of Switzerland- "SWISS, נוסעי המחלקה הראשונה ומחלקת העסקים בטיסות ארוכות משוויץ נהנים מארוחות שנבנו במיוחד ומשלבות מאכלים אזוריים טיפוסיים עם מטבח בינלאומי מעולה. היוצר של המאכלים בפרק הנוכחי של התוכנית הוא השף סוון ווסמר, המשמש כשף הראשי במסעדת 7132 Silver שבמלון 7132 בוואלס, אשר בנוסף לזכייתה בתואר "תגלית השנה של 2016", מחזיקה ב-17 נקודות של גו-מיו ובשני כוכבי מישלן.
ארוחות נבחרות עם גבינות ויינות משובחים
לנוסעי המחלקה הראשונה של SWISS, רקח סוון ווסמר מנה ראשונה של מבשר סרטנים עם רוטב פונזו, מחית שום שחור וסלט אצות ים. למנה עיקרית יוכלו הנוסעים לבחור מבין לחי עגל צלויה ברוטב כמהין, תפוחי אדמה מעושנים ומחית קייל. הנוסעים במחלקת העסקים של SWISS ייהנו ממנה עיקרית של חזה עוף ממולא בתרד וגבינת שברינץ (Sbrinz) ולידו פולנטה אפויה עם גזרים לבנים מקורמלים. הם יקנחו את הארוחה עם פנקוטה בטעם וניל ואמרטו עם ריבת משמשים מיובשים וריבת חלב (דולצ'ה דה לצ'ה).
הארוחות בשתי המחלקות מסתיימות במתאבני גבינות נבחרות ויינות מקנטון גריסון. בין הגבינות Passo dello Spluga ו-Valser Bergk?se, בעוד שהיינות המעולים כוללים פינו בלאן מיינפלד 2015 ופינו נואר לאלאן בות'מרגוט 2015 במחלקה הראשונה וריזלינג-סילוונר ופינו נואר דוואז פלאש במחלקת העסקים.
המסורות של גריסון גם בטיסות אירופיות
המטעמים של קנטון גריסון יצוינו לשבח גם במחלקת העסקים בטיסות הקצרות משוויץ בתוך אירופה, בין ה-18 ועד ה-31 בינואר. בתקופה זו תגיש SWISS ארוחות מיוחדות לציון ה- “Schlitteda Engiadinaisa”, המזחלת המשוכה על-ידי סוסים שהייתה נהוגה בסט. מוריץ שבשוויץ. המטעמים כאן יכללו קרפצ'יו בשר בקר עם טרין גריסים ובטיסות ארוכות יותר, ראגו בקר עם "פיצוקל" או capuns (מאכלים דמויי ניוקי) לצד גבינה מהרי גריסון. לקינוח יקבלו הנוסעים פרוסת עוגת אגוזים מסורתית בשם אנגדין או מוס אגוזי מלך.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=71154