הורחבה האפשרות להעסיק עובדים בבתי מלון, בתי קפה ומסעדות לעד 4 שעות נוספות ביום. שר התיירות יריב לוין:" יתרום לייעול מערך העבודה במלונות ובאלפי עסקים בינוניים וקטנים, יביא לגמישות רבה יותר בהעסקת כוח האדם בתחום ויאפשר לעובדים להשתכר יותר
שר התיירות יריב לוין: ״התיקון להיתר שעות העבודה בענף התיירות המלונאות והמסעדות אותו אישרנו, לפיו עובדי הענף יוכלו לעבוד עד 4 שעות נוספות ביום, יתרום לייעול מערך העבודה במלונות ובאלפי עסקים בינוניים וקטנים, יביא לגמישות רבה יותר בהעסקת כוח האדם בתחום ויאפשר לעובדים להשתכר יותר. אני מודה לראש הממשלה וליו״ר ההסתדרות אשר נרתמו לסייע לקידום המהלך החשוב".
מלונאי ישראל מברכים את שר התיירות, יריב לוין, על ההישג המשמעותי, שהביא לענף המלונאות: תיקון בהיתר להעסקת שעות נוספות של עובדים בתחום המלונאות ועובדים אחרים בתחום מקצועות האירוח. נשיא התאחדות המלונות בישראל, אלי גונן אומר כי "לאחר שנים ארוכות שבהן אנו דוחפים לתיקון היתר שעות העבודה בענף, אשר הגביל אותנו להעסקה של עד שעתיים ביום, גם בתקופות השיא במלונות, ובניגוד לענפי משק אחרים, הצליח השר לוין לחולל שינוי לאחר פעילות נחושה ועקבית בנושא, ועל כך תודתנו והערכתנו הרבה. להערכתי, ההיתר עליו חתם היום ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בתפקידו: כממלא מקום שר הכלכלה, ובזכות פועלו של השר לוין, ייעל את מערך העבודה בבתי המלון באופנים רבים ויתרום להגברת רמת השירות לאורחים. תיקון ההיתר יאפשר מעתה הרחבת העסקת עובדים בבתי מלון בשעות נוספות, לעד 4 שעות ביום, והוא משנה את ההיתר הישן, שהגביל את השעות הנוספות, במסגרת 'חוק שעות עבודה ורווחה', משנת 1951".
נשיא התאחדות המלונות בישראל ביקש להודות גם לאנשי משרד הכלכלה, שסייעו בהשלמת המהלך וליו"ר ההסתדרות הכללית החדשה, אבי ניסנקורן ונציגיו בענף, אשר גילו הבנה לצרכים הייחודיים במלונאות ושיתפו פעולה, כפי שהוסכם בהסכם הקיבוצי האחרון בענף.
יואב בכר, סמנכ"ל משאבי אנוש של התאחדות המלונות מוסיף: "התיקון יאפשר בבתי המלון גמישות תפעולית וייתן מענה בתקופות של מחסור בכוח אדם ותפוסות גבוהות. חשיבותו מכרעת בעיקר למלונות הנופש, באזורים כמו: אילת וים המלח, בהם קיים קושי רב להשיג עובדים. כמו כן יינתן מענה לעובדים המעוניינים לעבוד שעות נוספות כדי להשתכר יותר.
עפרה גנור, יו"ר משותף באיגוד המסעדות, אמרה: "קיימים חוקים ותקנות בחוקי העבודה בישראל אשר אינם מעודכנים ומותאמים לצרכי העובד המודרני. החוקים הללו פוגעים בתעשיית המסעדות, במעסיקים ובמועסקים כאחד. אנו מברכים על השינוי עליו חתם ראש הממשלה ושר הכלכלה בנימין נתניהו ומקווים שזה צעד ראשון בדרך לרפורמה בחוקי העבודה בישראל, שיביא להפחתת העומס הרגולטיבי על העסקים הקטנים. ברצוני להודות לשר התיירות, שהבטיח לי באופן אישי כי יירתם לטובת שינוי התקנות".
מנכ"ל איגוד המסעדות, שי ברמן, אמר: "איגוד המסעדות, הברים ובתי הקפה מבקש להודות לשר התיירות, יריב לוין, על הסיוע בתיקון ההיתר. היום בזכות פעלו של שר התיירות, נחתם האישור הרשמי של שר הכלכלה, בנימין נתניהו, לתיקון ההיתר הכללי להעסקת עובדים בתעשיית המסעדות ובכך בוטלה התקנה הארכאית והושוו תנאי העבודה בתעשיית המסעדות לכלל המשק במספר השעות היומיות בהם ניתן להעסיק עובדים. עד היום, "חוק שעות עבודה ומנוחה" התיר לכלל המשק העסקת עובד עד ל-12 שעות ביום ואילו לתחום האירוח ובכללו גם לענף המסעדות, ניתן היתר ייחודי שאפשר העסקת עובד עד ל-10 שעות ביום. חשוב לציין כי היתר להעסקת שעות נוספות הוא במסגרת שעות עבודה שבועיות מאושרות בחוק".
ברמן הוסיף, כי התיקון חיוני לענף המסעדות המאופיין בעובדים צעירים בתחילת דרכם המקצועית, שרובם סטודנטים הזקוקים לעבודה המאפשרת להם שעות עבודה גמישות תוך שילוב לימודים. העבודה בענף המסעדות היא אחת העבודות המועדפות עליהם ומאפשרת להם לרכז שעות עבודה בימים בודדים. התיקון יקל על שילוב הצעירים בעבודה בענף המסעדות.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=72720