המוניטין של דרום סרי לנקה כיעד נסיעות ציורי נותר ללא פגע, אולם על מנת למשוך מטיילים ישראלים ברמה גבוהה ולא רק חובבי גלישה בטיול אחרי צבא או מילואים, בהחלט יצטרכו מקבלי ההחלטות להשקיע בקמפיינים שיווקיים
גאיין סמפאט בן ה-40 מקבל אותי בברכה לממלכה הקטנה שלו במפרץ הזעיר והציורי של הכפר באתיגאמה בנקודה נידחת בדרום סרי לנקה. בהתלהבות הוא מצביע על שלט צבעוני המציין ערים מפורסמות מרכזיות בעולם. הקרובה היא ירושלים , 7216 ק"מ מערבה. האיש המקסים הזה הוא מגן צביי האוקיאנוס ההודי הבלתי מוכתר כאן ובבעלותו גם קיוסק קטן המספק למבקרים בנוסף מיטות שיזוף וציוד צלילה בסיסי בתשלום. נכנסתי עימו למים עם שנורקל ומצאתי את עצמי ממש צולל ושוחה עם צבים. חוויה בלתי נשכחת. "אל תיגעו בצבים", הוא גוער בקבוצת בני נוער תיירים מגרמניה. הוא עוזר לי עם מצלמת הגו פרו העמידה למים שלו כדי לצלם מתחת למים את הצבים שהוא מגן עליהם בחירוף נפש . "אני אספר על הפרויקט המדהים שלך ותיירים נוספים יגיעו לשחות עם הצבים", אני מבטיח בתמורה. "זה נהדר לעסקים כי כסף זה תמיד טוב, אבל לא טוב לצבים", הוא משיב לי במבט קודר.
תגובתו של גאיין הסימפטי מהווה מעין מיקרוקוסמוס לדילמה של האנשים הנפלאים בחלק הזה של מדינת האי המיוחדת הזו. מצד אחד, קהילה המכבדת את המסורת והמורשת וגם עבודה קשה. מנגד, ממשלה שמכוונת ל-2.3 מיליון תיירים ב-2024 במטרה לשפר את הכלכלה ורמת החיים של התושבים.
הקידמה לא ניתנת לעצירה אפילו כאן. סרי לנקה מנסה לפתות תיירות יוקרה עם הוצאות גבוהות יותר, לפחות של 500 דולר ליום. כעת, מדינת האי מקבלת בעיקר תיירים שמוציאים כ-100 דולר ליום. מספר לא מבוטל מהאורחים של גאיין מגיעים בלימוזינה מהרזורט היוקרתי – אנאנטרה פיס הייבן טנגול. בדיוק המלון המייצג את חזון מומחי התיירות הממשלתיים. זה המלון בו שהינו. מעין חלום לתיירי המאיון העליון באחד המחוזות המרוחקים ביותר של האי.
מה מניע אותם לנסוע עד לכאן, כמעט 3 שעות משדה התעופה הבינלאומי של קולומבו אחרי טיסה ארוכה ומעייפת? טנגול הוא נמל דייגים, הממוקם על מפרץ המוגן מהאוקיינוס על ידי שונית סגורה. מעגן חשוב בתקופת השלטון ההולנדי והבריטי. העיר ידועה בזכות קו החוף היפה והכמעט בתולי שלה, המועדף על מי שמחפש חופשה רומנטית על החוף או יעד מושלם לירח דבש. שהייה של 3 ימים במלון הייחודי הזה חשפה את כל הסודות.
מתחם המלון הגדול מאובטח היטב עם שער מבודד אותו מהעיר. עם ההגעה לצ׳ק-אין מקבלים את האורחים חברי צוות הלובשים בגדים מסורתיים בטקס מעורר השראה. הליך קבלת המפתחות מתבצע בזמן שאנו יושבים על ספה תחת כיפת השמיים מול הנוף הכי ציורי שאפשר לדמיין. אנאנטרה פיס הייבן טנגול ממוקם על מחשוף סלעי ליד חוף בגוון זהוב מוקף בלגונות מפנקות ודקלי קוקוס ומשקיף על האוקיינוס ההודי הגועש. ללא ספק מקום המנתק אורחים מן ההמולה של חיי היומיום ואותנו כישראלים מן הסתם מן המציאות הקשה של החודשים האחרונים. אפשר פשוט לשבת שעות בנקודה זו או על ראש הצוק הסמוך ופשוט להתבונן בלי סוף
בנוף האוקיינוס.
המלון מציע 152 חדרים עם 32 וילות בריכה, מוקפים ב-21 דונם יפהפיים של יער חיות טבעי. חדר האורחים הנוח שלנו היה בקומה השנייה עם מרפסת המשקיפה על הבריכה הרחבה של המלון. מיקום מושלם לשחיות בוקר יומיות ולהירגעות ליד האוקיינוס האדיר והמרשים הסמוך.
מסעדת ארוחת הבוקר עם המרפסת הרחבה הפונה לנוף עוצר הנשימה הייתה חוויה יומיומית. מגוון גדול של מוצרי מזון טרופיים ואירופיים וצוות ידידותי שגורם לאורחים להרגיש כמו מלכים. "אנחנו מעסיקים כאן 420 חברי צוות. 60 מהם הם גננים ותחזוקה שאחראים על הגנים השמורים היטב", מגלה המנכ״ל, רוברטו סימונה. "היעד העיקרי שלנו כאן עם הצוות הוא תמיד להתמקד בשביעות הרצון של האורחים. 95% מהלקוחות הם בודדים המגיעים בזוגות. אנחנו כמעט לא מארחים כאן קבוצות. האורחים מעדיפים להישאר במלון ועם שהות ממוצעת של 5-6 לילות, הם חד משמעית מנותקים לחלוטין משאר העולם. הם נהנים מהזמן כאן של מנוחה ואינטראקציה עם הצוות שלנו, אינטראקציה עם הטבע והתפעלות מסרי לנקה היפה", הוא אומר.
מוקפים בקופים מקפצים על עצים ושיחים, טווסים צבעוניים בכמות אינסופית, סנאים שובבים ואיגואנות דוממות, ניתן בהחלט להאמין שזה אכן פארק לחיות והאורחים הם הפחות חשובים. אם אלוהים המציא את גן העדן יש מצב שהמקום הזה הוא המודל. "מיכלאנג'לו האיטלקי היה הקרוב ביותר לגן עדן עם הפרסקו המפורסם שלו 'בריאת אדם' המהווה חלק מהתקרה של הקפלה הסיסטינית ברומא. אתה בעצם האיטלקי שממש חי בגן העדן", אני מאתגר את הבוס. סימונה מחייך ומגיב: "זה מזכיר לי אורחת חוזרת בריטית ששבה לכאן כל העת כי היא לא צריכה להביא לכאן מזוודה. מספיקים לה בגד ים ושמלות קלות שכן צו האופנה והלבוש הם לא העדיפות הראשונה כאן". אם זה מרגיש כמו גן עדן, נשמע כמו גן עדן, זה חייב להיות גן עדן.
סימונה מגיע מעיירה קטנה בקלבריה איטליה ועבד 9 שנים במילאנו. אוכל איטלקי הוא גאוותו והוא מפציר בי לסעוד במסעדת 'איל מארה' היוקרתית כאן. התפריט אכן היה ברמה הגבוהה ביותר. השף הראשי כאן צ׳מינדה פאתרינה הופך את המסעדה הזו לחוויה גסטרונומית עם דגים ופירות ים איכותיים שאי אפשר למצוא אפילו באיטליה. הקולינרייה הייתה גם ייחודית מהרמה הגבוהה ביותר
במסעדה האסייתית ווראלה במבנה ארכיטקטוני ייחודי. השף ת'רינדו בחר עבורנו מעדנים יפניים שהוא גאה בהם, אשר הפכו את סעודת הערב למיוחדת.
המלון מציע לאורחים חוויות כמו יוגה בשקיעה, שיעורי גלישה, מופע גורו קוקוס (טיפוס על עץ, הפלת הפירות ודרכי פתיחתן), שייט רומנטי בסירה בנחל טרופי, טיול בטבע וסדנת בישול של אמא סרי לנקית – איך לבשל מנות ביתיות. האורחים מאוד אוהבים את הפעילויות האלה.
היינו להוטים לחקור את דרום סרי לנקה ובמיוחד את הטבע בחלק זה של האי. מוקפים בשדות אורז מוצפים ובהמות כחושות בדרכים נרשמנו לסיור בפארק הלאומי הכי מפורסם כאן – יאלה. כמעט שעתיים מזרחית לטאנגול. אזור ענק זה של יער קל, מישורי עשב ולגונות מליחות, עשיר מאוד בחיות בר. היה מרגש לפגוש צבאים, תאואים ומיני ציפורים נדירות, יושבים גבוה בג'יפ ספארי עם נהג ומדריך מקומיים. למרות שזה אינו ספארי אפריקאי עם שפע אינסופי של חיות טרף, בהחלט נהנינו מהחוויה. פילים משכו אותנו יותר מכל, אולם המסלולים הראשיים ונקודות הצפייה עמוסות במיוחד כאשר נמר אסייתי נראה באופק. התכונה יוצרת פקקים בדרכי העפר והנמר בדרך כלל נעלם חיש קל. לראותו זה לא מראה נפוץ למבקרים הנוהרים בהמוניהם לפארק הזה.
גול היא עיר נוספת שכדאי לבקר בה, אם מגיעים משדה התעופה או בדרך חזרה אליו. העיר העתיקה שם, הידועה במבצר שלה, מוקפת בחומות ים מרשימות בדומה לעכו שלנו; זהו המבצר הגדול ביותר שנותר מהתקופה הקולוניאלית בכל אסיה. רחובותיה הצרים של גול משקפים את ההיסטוריה העשירה של השלטון הפורטוגזי, ההולנדי והבריטי.
המקום הטוב ביותר בסרי לנקה ללמוד איך לגלוש הוא ווליגמה. צעירים מכל רחבי העולם ובהם ישראלים רבים שבלטו בנוכחותם בטיסה שלנו נוהרים כל השנה לכפר החולי הפופולרי הזה. החוף הרדוד הזה באורך קילומטר נחשב לאחד היפים בדרום האי.
המוניטין של דרום סרי לנקה כיעד נסיעות ציורי נותר ללא פגע. אולם על מנת למשוך מטיילים ישראלים ברמה גבוהה ולא רק חובבי גלישה בטיול אחרי צבא או מילואים, בהחלט יצטרכו מקבלי ההחלטות להשקיע בקמפיינים שיווקיים. תיירים ישראלים ישמחו לגלות את האי ולשלב אותו עם רזורט מפנק. במיוחד כאשר הטיולים לאיים המלדיביים נפגעו קשות השנה עקב אזהרות מסע לאחרונה של משרד החוץ לישראלים מפני ביקור באיים אלו. זה בהחלט הזמן שבו אננטרה פיס הייבן טאנגול ושאר מלונות היוקרה בסרי לנקה יכולים להציע פתרון. זו הזדמנות ועם מדינה כה ידידותית לישראלים סביר שהתיירות לכאן תפרח השנה.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=155922