לפ WTTC, עשר הערים המובילות בעולם בתחום התרומה לתמ"ג התיירותי בעשור הקרוב – באסיה פסיפיק
מהדו"ח השנתי של מועצת התיירות העולמית (WTTC) עולה, כי במונחים של יצירת מקומות עבודה בתיירות, ג'קרטה בירת אינדונזיה ניצבת במקום הראשון, בעוד בשוק התיירות העולמי – שנגחאי שבסין היא היעד המוביל. הדו"ח מתייחס ל-72 הערים החשובות ביותר בתחום התיירות, אשר תרמו במשותף יותר מ-625 מיליארד דולר לתמ"ג בשנה שעברה – תרומה של 24% לתמ"ג העולמי התיירותי.
עשר הערים המובילות במונחים של גודל שוק היו: שנגחאי – 35 מילארד דולר, בייג'ינג – 32.5 מיליארד דולר, פריז – 28 מיליארד דולר, אורלנדו – 24.8 מיליארד דולר, ניו יורק – 24.8 מיליארד, טוקיו – 21.7 מיליארד, בנגקוק – 21.3 מיליארד, מקסיקו סיטי – 19.7 מיליארד, לאס וגאס – 19.5 מיליארד ושנזן הסינית – 19 מיליארד דולר.
יצויין כי לפי נתוני משרד התיירות, בישראל חצו ההכנסות מתיירות נכנסת ב-2017 את רף 20 מיליארד השקלים, תוך יצירת כ-25 אלף מקומות עבודה חדשים.
לדברי הנשיאה והמנכ"לית של מועצת התיירות WTTC, גלוריה גווארה, כש-54% מאוכלוסיית העולם מתגוררת באזורים עירוניים, ערים הפכו למרכזת (HUB) כלכלית, כשהן מניעות צמיחה וחדשנות. צמיחה זו הביאה אתה גם גידול בתיירות העירונית, טרנד שצפוי להימשך. "הדו"ח שלנו מדגיש את החשיבות של ערים לתיירות העולמית, וכן גם עד כמה חיוני המגזר הזה לכלכלה. מעל חצי מיליארד נסיעות נעשות לערים מדי שנה ומייצגות 45% של נסיעות בתיירות הבינלאומיות", אמרה.
נתוני הדו"ח מעלים עוד כי קהיר שבמצרים היתה העיר הצומחת במהירות הגבוהה ביותר ב-2017 במונחים של תרומה לתמ"ג – 34.4% ואחריה מקאו – 14.2%.
ערי התיירות הסיניות התבגרו במהירות
ארבע מתוך חמש הערים הצומחות במהירות הגדולה ביותר בעשור האחרון ממוקמות בסין: צ'ונגקינג, צ'נדו, שנגחאי וגואנזו. שנגחאי, המדורגת כעיר הגדולה ביותר במונחים כלכליים ב-2017, צפויה להיות בשנת 2027 כפולה מפריז במונחים של תרומה לתמ"ג בתחום התיירות.
במונחים של הוצאות תיירים מתיירות פנים לעומת תיירות נכנסת – בניו יורק האחוזים כמעט מאוזנים – 52.7% לעומת 47.2%. זאת בעוד פריז נשענת בכבדות על ההכנסות מתיירות בינלאומית ולעומתה בייג'ינג על תיירות הפנים.
הדו"ח מציין כי מגזר ערי התיירות הסיניות התבגר במהירות בעשור האחרון והן צפויות להמשיך ולשלוט על תרשימי הצמיחה בין 2017 ל-2027. שנגחאי, כאמור, עברה מן המקום ה-8 במונחי תרומה לתמ"ג התיירותי בשנת 2007 להיות התורמת הגדולה ביותר ב-2017 וצפויה לשמור על מעמדה עד 2027.
בינתיים, הצמיחה המהירה של גואנזו תבטיח לה את המקום הרביעי, וצ'ונגקינג צפויה להצטרף לראשונה ל-15 הערים המובילות. זאת לאחר תקופה של פיתוח תשתיות מתמשך, כולל השקעות בנמלי תעופה ופיתוח נרחב של המוצר התיירותי.
השווקים המקומיים והתיירות היוצאת הסינית, יניעו צמיחה בעשור הקרוב, כאשר רוב היעדים המובילים ישמרו על מעמדם. הערים הסיניות ימשיכו להוביל, אם כי צפויה האטה בצמיחתן. למעט מרקש שבמרוקו – הערים העומדות בראש עשר הערים המובילות בתחום התרומה לתמ"ג התיירותי בעשור הקרוב – נמצאות באסיה פסיפיק.
לדברי גווארה, דו"ח זה ממחיש את כוחם של הנסיעות והתיירות ואת השפעתם הכלכלית לא רק ברמת המאקרו אלא גם על השטח שעליו הם מסתמכים מדי יום. "ענף תיירות תוסס יכול לעורר השקעות, לשמר ולקדם מורשת תרבותית ולזרז פעילויות חדשות כגון מחקר, טכנולוגיה וכלכלה יצירתית. התכנון והניהול של הצמיחה, על מנת שתהיה מקיפה ובת-קיימא – עם שימת דגש על רווחתן של הקהילות שחיות ועובדות בערים אלה – צריכים להיות בראש סדר העדיפויות של העיריות, תוך שיתוף פעולה עם המגזר הפרטי", סיכמה גווארה.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=88999