מנתוני ארגון התיירות העולמי (UNWTO) עולה כי מספר התיירים הבינלאומיים במחצית הראשונה של 2015 גדל בשיעור של 4% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד
538 מיליון תיירים בינלאומיים נרשמו במחצית הראשונה של שנת 2015, עליה של 4% לעומת אשתקד, 21 מיליון תיירים נוספו בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2014.
אירופה, אסיה,פסיפיק והמזרח התיכון רשמו גידול של 5% . אמריקה 4%+ . ברמה של תת אזורים האיים הקריביים ואוקיאניה ( פולינזיה, ניו זילנד, מלנזיה, מיקרונזיה) רשמו עליה של 7%. מרכז אמריקה, מזרח ומרכז אירופה רשמו גידול של 6%.
למרות הגידול בתנועת הנוסעים הבינלאומית בטיחות וביטחון נשארו הסוגיות המרכזיות לעומת הכלכליות שרשמו שיפור. הביקושים הושפעו גם ממחירי הדלק ותנודות מטבע.
"התוצאות מראות כי למרות התנודתיות, התיירות זורמת לכיוון החיובי בחמש השנים האחרונות שמעניקה הזדמנויות כלכליות בעולם", אמר טאלב ריפאעי, מזכ"ל ארגון התיירות העולמי. "לתיירות יש את הפוטנציאל לספק מקומות עבודה וצמיחה כלכלית".
על פי תחזיות ארגון התיירות העולמי לשנת 2015, כניסות תיירים בינלאומיים צפוי לגדול ב- 3%-4% וסה"כ של 3.8% בין השנים 2010-2020.
תוצאות אזוריות
אירופה, האזור המתוייר בעולם, הובילה את הצמיחה של כניסות בינלאומיות עם גידול של 5% ושער האירו המתון. הגידול נבע בעיקר מהתאוששות באזור מרכז ומזרח אירופה (+ 6%).
אסיה והאוקיינוס השקט רושמות עליה של 5% במחצית הראשונה של השנה, כאשר אוקיאניה רושמת גידול של 7%. צפון מזרח אסיה ודרום מזרח אסיה מדווחות על עליה של 5% עם יפן שרושמת גידול מרשים של 47% בחודש יולי ותאילנד 30%. בדרום אסיה נרשמת עליה צנועה יחסית של 4% לאחר שנתיים של עליה דו ספרתית.
כניסות בינלאומיות באמריקה גדלו ב-4% במחצית הראשונה של 2015 עם תוצאות חיוביות ב-4 אזורי המשנה: האיים הקריביים (+ 7%) , מרכז אמריקה (+ 6%),צפון אמריקה (+ 3%), קנדה ומקסיקו (+ 8%), ואילו בארצות הברית האינדיקציות מצביעות על צמיחה מתונה יותר. רוב היעדים בדרום אמריקה רשמו עליה (+ 4%) .
אפריקה רושמת ירידה של 6% בכניסות תיירים, ירידה של 10% בצפון אפריקה ושל 4% מדרום לסהרה. הירידות הושפעו מפגועי טרור, התפרצויות אבולה וצמיחה כלכלית איטית.
אזור המזרח התיכון התאפיין בגידול של 5% בכניסות תיירים בינלאומיות.
בין השווקים המתעוררים, סין והודו התחילו את השנה עם צמיחה דו ספרתית ברבעון הראשון לעומת רוסיה וברזיל שמשקפות האטה כלכלית.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=73345