לאחר מאמצי שרת התיירות, אורית פרקש הכהן, בקבינט הקורונה לפתיחת האטרקציות, להלן פירוט שאלות ותשובות בנושא
מאמץ משותף של משרד התיירות ומשרד הבריאות, הביא לפתיחתן המחודשת של האטרקציות לאחר כמעט שנה בה היו סגורות. פתיחת האטרקציות התיירותיות היא בשורה משמחת, בעיקר לאור פתיחת המשק והחזרה הכמעט מלאה לשגרה, שמשמעותה גם סיוע לתעשיית התיירות שנפגעה קשות מהמגפה. בנוסף לסיורים בחינם שיזם המשרד ומלווה בקמפיין, מעודד המשרד את המטיילים גם ליהנות מהאטרקציות השונות הפזורות ברחבי הארץ. כמו כן, במטרה ליידע את הציבור על פתיחתן של האטרקציות, הושק קמפיין ברדיו ובדיגיטל, שמטרתו לעודד את המטיילים להיכנס וליהנות גם מביקור במוזיאון, בגן חיות ובעוד מאות אטרקציות נוספות.
שרת התיירות, אורית פרקש הכהן: "תחום האטרקציות התיירותיות תורם תרומה מכריעה בתחום התיירות הנכנסת ובענף התיירות בכלל. בתקופה האחרונה פעלנו לפתוח את האטרקציות בתו סגול לבילוי של משפחות עם ילדים, כמו גם את החרמון. משבר הקורונה הביא לפגיעה כספית משמעותית בהיקף של כ-200 מיליון ש״ח בחודש ולפיטורים וחל״ת של עשרות עובדים. מסיבה זו, אחרי עשור הנחיתי את המשרד לקדם את הכנת נוהל תמיכה בענף חשוב זה. בעת הזו דווקא אני רואה חשיבות רבה לתמוך את התחום ולתמרץ הקמת אטרקציות חדשות ונוספות".
סמנכ"ל חווית התייר והממונה על הטיפול בקורונה במשרד התיירות, פיני שני: "אחרי תקופה ארוכה מאוד, בה עסקי התיירות היו סגורים, פעלנו למציאת דרך מוסכמת על משרד הבריאות לפתיחת האטרקציות ואני שמח שבימים אלה חוזרים המונים לבקר בהן. אני מקווה שכחלק מהחזרה לשגרה, יגובש מתווה מוסכם לפתיחת השמיים לתיירות נכנסת ונחזור לראות בקרוב גם תנועת תיירים מחו״ל".
האטרקציות נפתחו בהתאם להנחיות ולמגבלות שהטיל משרד הבריאות. להלן שאלות נפוצות ותשובות בנושא:
מי מורשה להיכנס לאטרקציות הממוקמות במבנה סגור?
המורשים להיכנס הם בעלי תו ירוק, תינוקות עד גיל שנה וכל מי שביצע בדיקת קורונה בכניסה למקום שתוצאתה שלילית.
מה נחשב ל"תו ירוק" בעת הכניסה לאטרקציה?
תו ירוק יכול להיות אחת משלוש האפשרויות הבאות: אישור שהונפק על ידי משרד הבריאות לאדם, המעיד על כך שהוא זכאי לתעודת מחלים או מחוסן; תעודת מחלים או מחוסן; אישור שקיבל אדם על כך שהוא משתתף בניסוי קליני לחיסון נגד נגיף הקורונה שמתנהל בישראל;
מה התפוסה המקסימלית לאטרקציות במבנה סגור?
לא יעלה על יחס של אדם ל-7 מטרים רבועים, או עד 50 אנשים בשטח פתוח ועד 20 אנשים בתוך מבנה.
מי מורשה להיכנס לאטרקציות הממוקמות בשטח פתוח?
הכניסה לאטרקציות בשטח פתוח הן על פי הנחיות התו הסגול הכוללות בין היתר: עטיית מסיכה, שמירת מרחק 2 מטרים בין אדם לאדם, ואיסור התקהלות.
מה התפוסה המקסימלית לאטרקציות בשטח פתוח (ללא מתקנים)?
מספר האנשים לא יעלה על יחס של אדם לכל 15 מטרים רבועים משטח המקום.
מה התפוסה המקסימלית לאטרקציות בשטח פתוח המופעלים בה מתקנים (כדוגמת לונה פארק)?
מספר האנשים הכולל באטרקציות אלו לא יעלה על 1,500 אנשים במקום שהתפוסה המותרת בו היא עד 10,000 איש, ולא יעלה על 2,500 אנשים במקום שהתפוסה המותרת בו היא עד מעל 10,000 איש.
כמה אנשים יכולים לעלות על מתקן באטרקציה?
באטרקציות בהן מופעלים מתקנים, יכול לשהות במתקן בכל זמן נתון אדם אחד או מספר אנשים הגרים באותו מקום. בעניין רכבל, או כדור פורח מספר האנשים לא יעלה על מחצית מהתפוסה המותרת בשגרה (למעט אם מדובר באנשים הגרים באותו המקום).
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=115205