אחרי ציפייה ארוכה, רשת בתי המלון הבינלאומית משיקה את פעילותה בישראל צפונית לאילת בסמוך לישוב שחרות, על גבעה נישאת הצופה על הרי אדום
אירוע משמח יתרחש היום: אחרי ציפייה מרובה זה סוף סוף קורה, רשת המלונות הבינלאומית Six senses , פותחת ביום ה' השבוע 5.8, את שערי Six Senses שחרות – אתר הנופש הראשון של הרשת בישראל, הממוקם בחבל ארץ מבודד המשתרע על גבעה נישאת הצופה על הרי אדום, 60 ק"מ צפונית לאילת בסמוך לישוב שחרות, בדיוק בזמן לחופשה מסוג אחר, שונה לחלוטין מכל מה שמכירים בארץ.
רמת הנגב המדברית דמוית הירח, היא התפאורה מעוררת ההשראה לאתר, שרבים שמעו עליו וחיכו לו בכיליון עיניים שנים רבות – Six Senses שחרות. הודות למיקום המרוחק, אתר Six Sense שחרות מבטיח בדידות אינטימית, במטרה לנתק את האורחים משגרת חייהם, להגיש להם מנות גדושות של טבע, נוף, אוויר ואווירה, ולתת למדבר לחלחל בהם פנימה. אחד הנכסים המובהקים של המקום, הוא המרחב הפתוח ורחב הידיים, תנאי הכרחי שעונה על תקני האירוח והבטיחות של התקופה הנוכחית.
"Six Senses שחרות הוא אבן דרך משמעותית אפילו עבור הרשת, המורגלת באיתור מיקומים אסטרטגיים ייחודיים ברחבי העולם", אומר מנכ"ל המלון, תומס פלביאר. "אחרי חודשים של ציפייה, אני נרגש במיוחד לקראת הפתיחה הקרובה. המלון מחזק את ערכי הקיימות ברשת, בהיותו מלון בעל מודעות אקולוגית ראשונה במעלה, ורגישות לסביבה המקומית. Six Senses שחרות מגיש סטנדרט אירוח מודרני, לצד חשיפה למסורות מדבריות שהשתמרו עוד מימי הנבטים. הצוות שלנו נלהב ומחכה ליצור עבור האורחים שלנו חווית אירוח יוצאן דופן, באווירה הלקוחה מימי התנ"ך".
עיצוב הסוויטות והווילות
60 הווילות והסוויטות באתר הנופש פרושות על שטח נרחב, אל מול נוף מרהיב של גאיות ורמות מדבר. היחידות החפורות בקצה המצוק פונות כלפי הנוף הפראי וכוללות מרפסות פרטיות ובריכות מבודדות, בעלות אסתטיקה מינימליסטית אך רבת שכבות. תכנון המלון ובנייתו נעשו מתוך הבנה וחשיבה אקולוגית המותאמת לאקלים ולנוף המדברי, במטרה לשמור על אופיו המיוחד של האזור ולהציע לאורחיו חווית אירוח ייחודית ושונה.
חוויה קולינרית מקומית – מזון טרי מהגינה היישר אל הצלחת
בשאיפה להפוך כל ארוחה במלון לחגיגה קולינרית, נבחר לנצח על מטבח Six Senses שחרות השף אמיר כלפון, עם ניסיון רב שנים בתחום הקולינריה בענף המלונאות. השפים של Six Senses פועלים לפי עקרונות ה- Wellness והבריאות של הרשת העולמית, תוך שהם יוצרים ארוחות נטולות תוספים (משפרי טעם, לקטוז, גלוטן וסוכר) המבוססות חומרי גלם מקומיים. כמעט כל המנות המוגשות במקום, מבוססות על תוצרת טרייה ומקומית המגיעה מגינת הירק האורגנית של המלון או מתוצרתם של הקיבוצים בסביבה, מתוך רצון לתמוך בחקלאות המקומית באזור.
חוויות יוצאות דופן בהשראת המדבר
אמנם המקום מציע את כל הסיבות להישאר בתחומו, אך מחפשי החוויות הייחודיות יוכלו לצאת ממנו למגוון הרפתקאות בנוף מדברי עוצר נשימה. בין הפעילויות שיוצעו לאורחי המלון ניתן למצוא במתחם חוות גמלים, קמפינג לילה, צפייה בכוכבים, סדנאות יוגה בזריחה, סיורי צפייה בציפורים וכלה בספורט אתגרי כגון: נהיגת שטח, טיפוס הרים, אופני הרים וסנפלינג, טיולים רגליים וטיולי ג'יפים.
חוויית ספא ו-Wellness שטרם נראתה בארץ
המלון מציע את מתחם הספא היוקרתי והחדשני בארץ, המבוסס עלSix Senses Integrated Wellness – הגישה הכוללת והחדשנית של הרשת. גישה זו מבוססת על עקרונות המניעה של הרפואה המזרחית והשפעות מערביות מוכחות, וחותרת לבריאות שלמה, המבוססת על תמהיל יסודות מדויק: טיפולים בהתאמה אישית, ייעוץ לבריאות השינה, אכילה מודעת, הגברת תנועה ודימוי עצמי. אורחי הספא מוזמנים גם ליהנות ממגוון עשיר של עיסויים, טיפולי פנים, טיפולי גוף, וטיפולי יופי בשישה חדרי טיפולים (יחידניים וזוגיים). מלבד חדרי טיפולים, המקום מציע בריכה מקורה, בריכה חיצונית הצופה לנוף הפתוח, חדר כושר מאובזר, סטודיו ליוגה עם נוף פתוח למדבר, חמאם, בר מיצים טבעיים, מרכז טיפוח לציפורניים עם בר יין ובר אלכימי המאפשר לרקוח מגוון משחות ומסכות ממרכיבים טבעיים וצמחי מרפא. בנוסף למבקרים בספא תינתן האפשרות להתנסות מגוון חוויות ותוכניות בריאות ייחודיות ומותאמות אישית, ביניהן: ניתור וניתוח דפוסי שינה ובנייה של תכנית לשינה איכותית ונכונה באמצעות מכשור מתקדם, ייעוץ ספורט ובניית תכנית אימונים מותאמת אישית בעזרת מעקב אחר דפוסי תנועה, תוכניות לניקוי רעלים ועוד.
אדריכלות מקומית המתמזגת עם הסביבה
נגב וגליל יזמות, החברה היזמית שהקימה את מלון Six senses שחרות, התחילה לפני כעשור תהליך מחקר וחשיבה עם מחלקת האדריכלות של בצלאל במטרה לפענח את התכנון האופטימלי עבור חאן שחרות. על בסיס עבודה זו, הוחלט להכין מתווה לתחרות אדריכלים, עם דגשים על השתלבות בטופוגרפיה המדברית ושימור פני השטח הטבעיים, תוך שימוש מירבי בחומרים מקומיים. במכרז זכו פלסנר אדריכלים אשר הצליחו לתרגם בצורה המדויקת ביותר את המתווה שהוצג לתחרות. המלון תוכנן על פי עקרונות התכנון הירוק, החל באופן שבו המבנים נטמעים בשטח ובהעמדה של כל יחידה במיקום האופטימלי כלפי הנוף והרכס, שימוש בחומרים מקומיים שחסך בצורך לשינוע ויצירת קירות מבודדים המתאימים לתנאי האקלים. המבנים ממוקמים בשולי המדרונות, במקומות הנמוכים ביותר האפשריים בטופוגרפיה התלולה מה שמאפשר לשמור על קווי המתאר חשופים ככל הניתן ולהשאיר את הנוף פתוח ופרוש במלואו.
היחידות נחצבו לתוך ההר ומהסלע שנחצב נבנו קירות האבן, חופו הגגות והחצרות ונסללו תשתיות הדרכים. המלון נבנה על ידי צוות מקומי של יוצרים ואמנים, אנשי חומר ועשייה ומלאכת כפיים שמתמחים בבנייה מדברית, כל אחד בסוג אחר של חומר טבעי – עץ, אבן, ברזל וטיח. בחירת החומרים ושיטות העבודה במלון נבעו מאידיאולוגיה ומרצון לשמר מסורות עתיקות בנות אלפיים שנה של בנייה באבן ושימוש בחומרים ממוחזרים. לאורך עשור התכנון והבנייה, לקחו חלק במלאכת העיצוב מספר רב של גורמים בניהם גם משרד אוברזון אדריכלים כל זאת תחת אחריותם הישירה של אדריכלי הפרויקט. בשנים האחרונות, שאג גריך, תושב האזור שהיה מעורב בתכנון עבודות האבן, הטיח המיוחד ובאספקת העץ הממוחזר, ולסלי כרמי גורן, מעצבת שעסקה בנושא הסטיילינג, עבדו בשיתוף פעולה עם אדריכלי הפרויקט בכל הקשור לתחום עיצוב הפנים, עד למועד פתיחת המלון.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=118205