Trattoria del Teatro: למשך שני ערבים בשבוע (ג' ו- ה'), הופך האטריום של מלון הבוטיק בקסטייג', מבית רשת מלונות אטלס, לחלל צבעוני ומפתיע, בר יין ובופה של מנות אוכל בהשראה איטלקית, עד סוף חודש מרץ

זה היה ערב של הפתעות: בין מלון לתיאטרון, בין קולינריה לתרבות, בין איטליה לת"א, בין אסף והצלוחיות. על מה אני מדברת? על מלון הבוטיק בקסטייג', מרשת מלונות אטלס, שהוקם במיבנה של תיאטרון ה'אוהל' המיתולוגי הסמוך לכיכר דיזנגוף, ת"א. על ערבי ה-Trattoria del Teatro בניחוח איטלקי. על טעימה מוזיקלית או תיאטרלית מרנינה לצד טעימות האוכל. על השף התמיר והמוכשר, אסף שטרן ושוק האיכרים המיוחד שהוא מוביל בשני ערבים שבועיים במסעדת המלון. הוא שאמרתי – הפתעות טעימות לחיך, נעימות לאוזן, אסתטיות לעין, מרחיבות את הנפש.
למשך שני ערבים בשבוע, ימים שלישי וחמישי, החל מאמש 18.02 ועד סוף מרץ, הופך האטריום של מלון הבוטיק בקסטייג', מבית רשת מלונות אטלס, לחלל צבעוני ופרוע, בו מתמקמת Trattoria del Teatro- בר יין אימרסיבי ובופה של מנות האוכל, המציעים חווית בילוי, עליה מופקד השף אסף שטרן. הרעיון נוצר בהשראת ברי היין האיטלקיים ותרבות צלחות האוכל הקטנות, צבעוניות ומסקרנות המוגשות בהם.

מה בהפתעות הקולינריות
מגשי קרח גרוסים שעליהם דגים שלמים, אוויסטרים ותנובה טרייה מהים; פוקאצ'ות עתירות מימדים; שפע ירקות טריים, נקניקים וגושי גבינות איטלקיות; שלל ברוסקטות מבוססות דגה וירק המוכנות לנגד עיני הקהל, הם חלק מהיצע משתנה על בסיס יומי של מנות היוצאות מויטרינה פתוחה שבחזית הבר, מקדמות את פני האורחים וומציגות חגיגה של טעמים, צבעים וריחות, המשקפים את אהבתו של המטבח האיטלקי לאוכל משובח, חומרי גלם ולחיים הטובים.
לצד אווירת שוק האיכרים האיטלקי, בנה השף שטרן – לשעבר "moshik", "כתית", "המזללה" ומסעדת da-vittrio האיטלקית בת שלושה הכוכבי מישלן – הידוע בסגנון בישולו המורכב והמקורי, תפריט דינמי של מנות צ'יקטי א-לה קארט בתמחור נגיש. התפריט, ובו מנות כגון נודי ברוטב יין לב ותה מעושן, ארנצ'יני מוצרלה וקייל, שקדי עגל צרובים על דפי לזניה, פורקטה טלה וטורטליני זנב שור, מזכיר טיול קולינרי קצר לברים השכונתיים של ונציה. חוויית צ'יקטי איטלקית אותנטית היא כמו טיול קולינרי קצר לברים השכונתיים של ונציה, שם מוגשות מנות קטנות וטעימות לצד יין משובח ואווירה חברתית תוססת.

מאחורי הקלעים של מלונאות-קולינריה- תרבות
כיאה למלון ששימש בעברו כתיאטרון ומוקדש כיום ל"מאחורי הקלעים" של עולמות הבמה והפרפורמנס, שולחן השוק, הניצב לנגד עיני הסועדים, הוא לב ליבה של החוויה. אותו משלימים קטעי משחק או אופרה, המייצרים חוויה עוטפת בשיתוף הקהל ומבקשים להעניק לאורחים בילוי יצא דופן. כך, בין ביס לביס, אפשר להתבונן באנשים מסביב, להיות חלק מההופעה האיטלקית המתנגנת ברקע, ופשוט ליהנות מהרגע.
אסף שטרן: "טרטוריה דל תאטרו מציעה אלטרנטיבה פחות רשמית למסעדות קלאסיות. אוכל איטלקי הוא סיבה טובה לחוויה פחות מחייבת, שאפשר להגיע אליה לדרינק ונשנושים או לארוחה מלאה, כשאת חווית הבילוי המלאה משלימה הופעה מתפרצת, שבה נוטלים האורחים חלק פעיל והם חלק בלתי נפרד מההתרחשות".
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=169996