הבשורה של המלון החדש היא הדיגיטליות שלו. המלון מציע לאורחים אפליקציה המאפשרת לבצע צ'ק אין וצ'ק אאוט, לפתוח את החדר, להזמין אוכל ושתייה, שירותי מלון ועוד
נראה כי רשת דן התקנאה בתנופת הפיתוח של רשת פתאל בארץ ובחו"ל והחליטה להצטרף אף היא לטרנד. הרשת השיקה מותג צעיר וחדש בשם LINK hotel & hub ומכוונת להתפתח אתו לאירופה, לארצות הברית ולאסיה, שם יש לה כבר מלון אחד בבנגלור שבהודו.
כידוע, רשת פתאל הוסיפה לשלל מותגיה בשנים האחרונות את NYX, מלון עירוני וצעיר אתו פרצה גם בישראל וגם באירופה. רשת ישרוטל הוסיפה לארסנל שלה את מותג Publica, המלון בהרצליה פיתוח, שמחבר אף הוא בין האורחים באמצעות חללים משותפים.
רונן ניסנבאום, מנכ"ל הרשת החדש שנכנס לתפקידו ב-1 בינואר השנה, הובא למעשה כדי למצוא אופק חדש לחברת מלונות דן הוותיקה. במסיבת עיתונאים שהוקדשה למותג החדש של הרשת, אמר ניסנבאום כי הוא רואה במותג הזה מנוע צמיחה לעתיד. "יצאנו מהמחשבה השמרנית של הרשת לקונספט צעיר ולא מעונב. זה יתן לנו מנוע צמיחה לדור העכשיווי. לעשות לא רק מה שהביא אותנו עד הלום, אלא גם משהו חדש, שעונה לצרכים של הדור החדש".
ניסנבאום, שהחליף בתפקיד המנכ"ל את עמי הירשטיין שכיהן בו שנים רבות, נבחר לו אחרי שנים ארוכות של ניהול מלונות יוקרה באירופה ובארצות הברית, מתוך כוונה שהנסיון הבינלאומי שלו יתן לרשת כיוון חדש.
מדובר במלון הפונה לדור הנוכחי של צרכני המלונות בעולם ובארץ, אשר ייפתח בקרוב להשקה רכה למשך 6 חודשים, ויציע קונספט מלונאי חדשני הפונה לדור החדש של תיירים ואנשי עסקים. הוא יציע חוויית שהייה ושירות שונה בתכלית מהסגנון המאפיין את מלונות דן האחרים.
ה-Link, שייפתח ב-1 ביולי, מציע 94 חדרים על פני 8 קומות, ממוקם בשדרות שאול המלך בתל אביב בסמוך למוזיאון תל אביב, בתי המשפט ומרכזי משרדים ובילוי באזור. לפי הצהרת החברה, המלון לוכד את הרוח האנרגטית של תל אביב ומציע מוקד אידיאלי לכל מה שיש לעיר להציע.
המלון החדש מציע קונספט של "חיבור" הביחד החברתי עם המיוחד והצעיר בעיר – אמנות רחוב וטכנולוגיית אירוח מתקדמת. בעולם פועל מותג דומה בשם CitizenM.
סגן יו"ר מועצת המנהלים של רשת דן, עמי פדרמן, אמר כי "לפני שנתיים דיברנו על ה'מילנייאלס' – אבל בינתיים בא דור חדש, וגם תייר חדש – הטרוולר – שהצרכים שלו השתנו. לדור החדש חשובה הקישוריות – הן הדיגיטלית והן הקישור למקום. התייר כיום לא רוצה להרגיש כתייר אלא כתושב זמני. המלונות שנבנו במרוצת השנים לאורך חוף תל אביב, למשל, מנותקים מהעיר והדברים לא קורים שם".
חדרי האירוח של המלון בגודל 17 עד 40 מ"ר משלבים בין קומפקטיות לנוחות. החדרים מצוידים בטלוויזיות חכמות גדולות במיוחד (55 אינטש), מיטות ומצעים יוקרתיים, כספת גדולה במיוחד ותאורה המתכווננת לצבעים שונים בהתאם למצב הרוח. חדר האמבטיה קומפקטי, עם שירותים ומקלחת, בעוד הכיור והמדפים לאכסון נמצאים בתוך החדר עצמו. חדר האמבטיה מוקף קירות זכוכית ומהווה קוביית אור בתוך החדר.
ה-HUB – המרחב הציבורי במלון, ממוקם מתחת לקומת הכניסה, הוא אפלולי עם נקודות אור ממוקדות, מאובזר בשולחנות עבודה משותפים, מבחר רחב של חדרי פגישות בגדלים שונים, שולחן ביליארד ומשחקי וידאו ולוח. בערב יהפוך ה-HUB לאזור בילוי ומפגש עכשווי.
רק אל תקראו לי בוטיק
ברשת דן שאלו את עצמם מדוע שישראל לא תוביל במלון טכנולוגי, עם אמנות שמחברת את האורחים לעיר שבה הם נמצאים ויוצרים את הקונספט הייחודי. ואכן, הבשורה של המלון החדש היא הדיגיטליות שלו. המלון מציע לאורחים את LinkApp – אפליקציה חדשנית ומקיפה לתפעול השהות במלון, המאפשרת לבצע צ'ק אין וצ'ק אאוט, להזמין אוכל ושתייה ושירותי מלון ולבצע מגוון פונקציות בתוך החדר: לפתוח את החדר, הפעלת הטלוויזיה, הפעלת המזגן וכוונון הגדרות עוצמת האור והאווירה בחדר.
כמו כן מציע המלון חוויה אמנותית ייחודית וייתן במה לסצנת אמנות הרחוב התל אביבית אותה אצר הצלם דניאל סיבוני שזכה להכרה בינלאומית וקיבל פרס על מפעל חיים בפסטיבל הסרטים בקאן.
סיבוני הקצה קומות שונות ב-Link לאמני רחוב תל אביביים עכשוויים, כשכל קומה מוקדשת לאמן אחר ועבודות האמנות שלהם מוצגות בחדרי האורחים ובחללים המשותפים וגם יוצעו לרכישה.
האורחים יוכלו ליהנות מאווירת הגרפיטי הייחודית של תל-אביב בכל אזור במלון וגם לקחת איתם חזרה לביתם את האווירה העכשווית של העיר התוססת. אמני הרחוב התל אביביים שיצירותיהם יוצגו במלון LINK הם בזוקה ג'ו, רוס פלאזמה, אריק ברכה, יוני דנציגר, מיוריאל, שי שניידרמן, דיוז, דן גרובר ומיכל רובין.
על עיצוב מלון לינק החדש היו מופקדים האדריכל המוביל רני זיס והמעצבת דנה לייטרסדורף, בעלת משרד המתמחה בעיצוב בתי מלון ומשרדים.
ה-LINK מצויד במתחם ספא וכושר עם ציוד מלא, מציע אימונים אישיים וחדרי מסאג' פרטיים. בסמוך לאזור הספא והכושר יש חדר שירות עם תאים לאחסון ציוד אישי לאורחים שמגיעים לפני הצ'ק-אין או רוצים להישאר לאחר הצ'ק-אאוט, מכונות כביסה ומייבשים בשירות עצמי ומכונות למכירת פריטים נחוצים, כגון: מטענים, מתאמים, כפכפים וערכות גילוח.
כמו כן, ממש בכניסה למלון החדש ממוקם אספרסו בר שנקרא "LinkCafe" והוא יהיה פתוח בכל שעות היממה 24/7.
המלונאי הולך יחף
עלות הסבת המבנה בשדרות שאול המלך, ששימש בעבר כמטה של חברת עמידר, למלון LINK hotel &hub נאמדת בכ-40 מיליון שקל. המלון נחכר על ידי רשת דן לעד 25 שנה ולדברי פדרמן "אנחנו מעניקים חיים חדשים לבניין".
המבנה עבר לידי רשת דן בשנת 2016. לדברי פדרמן, אשר כיהן כנשיא התאחדות המלונות בשנים 2010-2013, אחד הדגלים שנשא באותה תקופה היה הסבת מבנים למלונות כדי להתגבר על המחסור בחדרי מלון בתל אביב. "זה מה שעושה כיום משרד התיירות, כשהוא נותן מענק למלונות שהוסבו ממבנים שהיו בשימושים אחרים. לצערי, אנחנו נזכה רק לחלק קטן מהמענק, כי העבודה על המלון החלה מוקדם יותר".
צוות המלון, הקרוי בפי ההנהלה Link Crew, כמו צוות אוויר במטוסים, מורכב בחלקו מעולים חדשים-ישנים, שעברו הכשרה, בעיקר בחיי הלילה של תל אביב, ויודעים לתת מענה על שאלות האורחים שמבקשים למצות את המסיבות והמסעדות ובתי הקפה האינים בעיר.
רון פדרמן, אשר הוביל את צוות הפיתוח של מלון ה-LINK אמר: "המשימה המוצהרת שלנו היא לענות על צרכי הנוסע המודרני ולכן נפטרנו מחלק גדול מהמאפיינים של מלונות רגילים. אנחנו לא מקבלים תשלומים במזומן, אין לנו דלפק קבלה. אין אצלנו 'בל בוי', אבל בהחלט יש לנו צוות שירות רב-תכליתי שזמין 24/7 ופועל על פי העיקרון של 'כולם עושים הכל'. חברי הצוות נגישים מאד, חדורי מוטיבציה ודינמיים, ועוזרים בעת הצורך בצ'ק-אין או צ'ק-אאוט. הם מטפלים בבקשות של האורחים ומשרים בקרב האורחים אווירה צעירה ודינמית. התוצאה היא עסקה משתלמת מאד במחירים סבירים".
למי מיועד המלון? עמי פדרמן אומר שכיום הגבולות בין איש עסקים לבין תייר הטשטשו, צעיר זה לא רק עניין של גיל והמלון מיועד לצעירים ברוחם. "האווירה הטרנדית של אכסניות הפכה לעסק רציני לפני מספר שנים. Link הוא לא אכסניה, אלא מלון לא פורמלי. כמו שבאכסניה המחיצות נופלות, כאן רצינו להגיע לכך שאורחים יוכלו להצטרף לשולחנות עבודה משותפים".
לדברי פדרמן הם מכוונים להיות זולים בכ-20% מהמתחרים, שהמחיר ינוע בין 150-200 דולר ללילה לפי העונה, לא כולל מע"מ ולא כולל ארוחת בוקר. פדרמן אמר ביושר שהם לא יכולים להתחייב לגמרי על המחיר, אבל "אנחנו מכוונים לשמור על רמת מחיר שאנשים לא ירגישו שמנצלים אותם".
הסמנכ"ל לשיווק ומכירות רפי בארי, מסביר שתפעול המלון נסמך על מלון דן תל אביב, מה שמאפשר לו להיות רזה ויעיל מבחינה תפעולית: הנהלת חשבונות, רכש וניהול מכירות הם משותפים ושף מלון דן, עובד אלפיה, אחראי גם על המזון כאן.
ארוחת הבוקר במלון היא בסגנון קונטיננטלי ולא ארוחת הבוקר הידועה של המלונות בישראל. האוכל במלון יהיה נטול בשר, אך ללא תעודת כשרות. במזון ומשקאות ינסו לתת מענה לרגישות לגלוטן ולפתח מוצרים נטולי כימיקלים.
ועל כל צרה שלא תבוא – איכילוב הוא ממש מעבר לפינה.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=83700