רשת מלונות פתאל והחברה למתנ"סים ביוזמה קולינרית מרגשת להעלאת המודעות להשתלבות אנשים עם ובלי מוגבלות בקהילה

רשת מלונות פתאל בשיתוף החברה למתנ"סים נרגשים לבשר על "פברואר ספיישל – מנה אהובה", יוזמה קולינרית חשובה ומרגשת שמטרתה להעלות את המודעות להשתלבות אנשים עם ובלי מוגבלות בתעסוקה ולעודד את השתלבותם בשוק העבודה תוך מתן ביטוי לערכים של גיוון, הכלה ושוויון הזדמנויות דרך האוכל שמחבר בין כולנו.
במסגרת המיזם אותו יוביל שף גיא רודובסקי, השף הראשי של רשת מלונות פתאל וגנית בוכמן, מנהלת הדרכה של הרשת, היום, יום שלישי, ה-25 בפברואר, יוגשו בכל מסעדות בתי המלון של רשת פתאל מנות אהובות שנבחרו באופן אישי על ידי חברי הצוות עם מוגבלות המועסקים במטבחי הרשת. לצד המנות יופיעו סיפורם האישי של חברי הצוות והמתכון שמאחוריו הם עומדים – המחשה מרגשת לכך שכישרון, תשוקה למקצוע וחריצות אינם יודעים גבולות.
הרעיון העומד מאחורי המיזם המרגש הוא העלאת המודעות להעסקת אנשים עם מוגבלות, השתלבותם בשוק העבודה ובקהילה וחשיבות הגיוון – באמצעות האוכל, כמכנה משותף רחב המחבר בין כולנו, ובכך ממחיש כי גיוון אנושי וחיבור אנשים עם מוגבלות בקהילה מייצר חברה חזקה וטובה יותר.
מיום הקמתה, רשת מלונות פתאל רואה בהעסקת אנשים עם מוגבלות חלק בלתי נפרד מסדר יומה. בתי המלון של הרשת מעסיקים עובדים עם מוגבלות במגוון תפקידים, והחיבור למיזם 'פברואר ספיישל' הוא טבעי ומתבקש.
אחת המנות שתוגש במסגרת המיזם היא של שקד יפרח, קונדיטור במלון לאונרדו פלאזה ירושלים. שקד הצטרף למחלקת הקונדיטוריה במלון לפני כ-3 שנים כבוגר קורס 'אמנות הבישול' שהתקיים ברשת מלונות פתאל, עבור אנשים עם מוגבלות שקיימת בהם התשוקה והכישורים לעבודה במטבח. שקד ניכר בחריצות ואהבה גדולה לתחום הקונדיטוריה, משכים קום כל בוקר לעבודה במלון ומעורר השראה גדולה בין כל חברי הצוות הסובבים אותו ובמקביל, התנדב במהלך תקופת המלחמה ואפה עוגות ועוגיות לחיילים ולכוחות הביטחון. אימו מספרת כי הוא מרגיש שווה בין שווים עם סיבה אמיתית לקום בבוקר. שקד בחר להציג את העוגה האהובה עליו – עוגת קראנץ' שוקולד מושחתת.
אביה מגן, מנכ"לית רשת מלונות פתאל: "'פברואר ספיישל' הוא הרבה מעבר למיזם קולינרי – הוא ביטוי לערכים המלווים את רשת מלונות פתאל מאז הקמתה. אנו מאמינים כי השתלבות אנשים עם מוגבלות הוא לא רק מחויבות חברתית, אלא הזדמנות אמיתית ליצירת קהילה מחברת ומעצימה. בכל שנות פעילותנו, שילוב חברתי ושוויון הזדמנויות הם חלק בלתי נפרד מהתרבות הארגונית שלנו, ואנחנו גאים לראות את חברי הצוות שלנו לוקחים חלק משמעותי בעשייה זו. אני מזמינה את אורחי המלונות ליהנות מהמנות הטעימות, ולחוות בעצמם את הכוח של גיוון, הכלה ושיתוף."
טל בסכס, מנכ"ל החברה למתנ"סים: "כשאנחנו מדברים על חוסן לאומי, אנחנו חייבים להבין שהוא מתחיל בקהילה מכילה ומקבלת. זה נכון שבעתיים היום, כשהמלחמה הביאה איתה אלפי פצועים ונפגעים חדשים שזקוקים לחיבוק הקהילתי שלנו".
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=170190