באירוע שהתקיים אמש (ד' 30.10) בבית איש הענבים ביפו, ציינו עם כוסית יין, את החייאת היקב והמשך מפעלם של החברים מקיבוץ ניר עוז, שנרצחו/נחטפו במתקפת הטרור בשבעה באוקטובר 2023
"יין ישמח לבב" – אך בהשקת היין המסחרי הראשון של יקב פאוקר אדום, מקיבוץ ניר עוז, שהתקיימה אמש (ד' 30.10) בבית איש הענבים, דרך שלמה 4, יפו, בנוכחות של מאות נוכחים, מהם מתעשיית היין, חובבי יין, חברים, דיפלומטים ואנשי תקשורת – באירוע המכובד והמרגש, התערבבו רגשות עצב וגעגוע לצד שמחה וגאווה, הטרגדיה הנוראית של 7.10 בקיבוץ ניר עוז עם חדוות היצירה והתחדשות, זיכרון הנרצחים והנחטפים יד ביד עם דור ההמשך, שהחליט להנציח את מפעלם, בדרך הכי הולמת: להמשיך את החלום והחזון של אלה שאינם עוד, באמצעות השקת היקב שייסדו והובילו.
היקב הביתי שייסד והוביל גדעון פאוקר, בקיבוץ ניר עוז, הפך ליקב מסחרי שיישא את שמו. גדעון פאוקר חלם כל חייו לטעת כרם והשתלם בלימודי יין. שלושה מחבריו הקרובים: חיים פרי, יורם מצגר וגדי מוזס ועוד חברים נוספים, כולם חברי קיבוץ ניר עוז, התגייסו לעזור לו וביחד הם יצרו יין מצוין, במהדורה מוגבלת של 1,000 בקבוקים בשנה, שחולק בין חברי היקב.
מתקפת הטרור בשבעה באוקטובר 2023: ב 7.10.2023, בקיבוץ ניר עוז, נורה גדעון פאוקר וגסס בממ"ד, עד למותו בזרועות אישתו אורנה. חבריו, חיים פרי ויורם מצגר נחטפו לעזה, ונרצחו לאחר חודשים ארוכים במנהרות. חברו, גדי מוזס, עדיין שבוי בידי הג'יהאד.
חיים גן – מנכ"ל איש הענבים, חברם של גדעון, חיים, יורם וגדי ב-20 השנים האחרונות, פנה לבני משפחת פאוקר אחרי מתקפת הטרור של ה-7.10 והציע להם לשקם את היקב ולהמשיך את ייצור היין, שגדעון התחיל לטפל בו ומחכה במכלים.
בהסכמתם, גייס גן צוות הצלה, שמנה יחד איתו את מאירם הראל, היינן של יקב אמפורה ויקב לוטם, ואת ד"ר אלישיב דרורי, מייסד ויינן יקב גבעות.
הקבוצה טיפלה ביקב, ניקתה, אספה דוגמאות יין לאנליזה, טיפלה במערכת ההשקייה והחלה להכשיר את הנכד, גל פאוקר, 24, כיינן הבא של היקב.
במהלך השנה החולפת, נטע צוות השיקום של היקב, כרם חדשה בקיבוץ ניר עוז, הכוללת את הגפן הישראלית יעל. עוד נטעו בכרם החדשה הזנים: קולומבראד, שנין בלאן, סמיון, סוביניון בלאן, פינוטאז', דור, שיראז, פטיט ורדו. שני הבנים של גדעון, ערן ורז פאוקר, חקלאים בעלי ידע ויכולות גבוהות, מלווים את גידולי הכרם עם גיבוי מקצועי של כורמים ואגרונומים מובילים, מרחבי הארץ.
חיים גן: "היעד ביקב פאוקר הוא להגיע לרמת האיכות הגבוהה ביותר האפשרית, ולבנות חזון ארוך שנים. הכל מתחיל בכרם ולנו תהיה הכרם הכי טובה. היקב הזה
הוא סיפור של עקשנות ישראלית, כישרון, תשוקה וידע, שהם התשובה לניסיונות ההרס מצד ארגון ברברי ומעוות".
גל פאוקר, שאביו רז הוא בנו של גדעון פאוקר, גדל במשפחת חקלאים, המתמחה בגידול וייצוא של פירות וירקות מובחרים לחו"ל. הוא חזר זמן קצר לפני ה 7.10 מטיול גדול באוסטרליה, וזמן קצר אחרי האסון היה לו ברור לאן הוא מתעל את ההלם, הגעגוע והכאב.
גל פאוקר: "כילד, אהבתי תמיד לעזור לסבא ביקב ובכרם. הצטרפתי לצוות ההצלה של היקב שהיה התגשמות של חלום עבור סבא. סבא שלי היה איש של אנשים – איש שיחה ואיש אדמה. השאיפה שלי היא שהיין יעביר את מי שהוא היה. אני רוצה להמשיך את המסורת שלו דרך ייצור היין. אחי, סיון, נפצע ב-7.10 בקיבוץ כפר עזה ומתמודד מאז עם שיקום ארוך. המשפחה שלנו מלווה אותו, משקמת את השדות והגידולים וגם מעוררת לחיים את היקב. אנחנו מכוונים לשיקום ותקומה ולא עוזבים את האדמה".
השיקום של היקב בניר עוז, סוקר ברשתות חדשות בינלאומיות CNN, NBC, ובעיתון הבריטי טלגרף.
על היין: יקב פאוקר, אדום 2023
הרכב זנים: קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו.
יישון: 12-14 חודשים בחביות עץ צרפתיות.
היינן, גל פאוקר: יין זה הוא בלנד אופייני ומרשים בעל גוון בורדו עמוק מאוד עם שוליים רימוניים. היין הוא בעל גוף מלא וארומה של פרחים סגולים, פלפל ירוק, ופירות שחורים בשלים בתוספת עץ קלוי. טעמו מלא ועגול, רענן ופירותי בבת אחת. הטאנינים עדינים ופיקנטיים והוא בעל סיומת ארוכה ונהדרת.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=165033