כמה תעלה החוויה לתפריט טעימות צרפתי, במסעדה החדשה והשלישית של גורדון רמזי במלון סבוי, בהשראת השף הצרפתי ז'ורז אוגוסט אסקופיה שהצטרף למלון ב-1890?
אם אתם במקרה עוברים בלונדון ב-23 בפברואר 2022, אתם מוזמנים לפתיחת 'מסעדת 1890' של השף הידוע גורדון רמזי במלון סבוי לונדון (The Savoy). מסעדת טעימות צרפתית והשלישית של השף במלון סבוי לונדון. גורדון רמזי הוא שף בריטי – סקוטי אחד משלושת השפים שמסעדותיהם מעוטרים בשלושה כוכבי מישלן.
במסעדה מבטיחים חוויה גסטרונומית אינטימית, בחברת 26 סועדים בלבד, בקוד לבוש Smart Dress ורשימת יינות שנקבעת מראש ובקפידה. המסעדה ממוקמת בחזית המלון ותפעל מיום רביעי ועד שבת, בעלות של 110 לירות שטרלינג לאדם (473 ₪). השף הראשי במסעדה יהיה רומן זלבה (Roman Zalaba), שהיה לאחרונה סו שף במסעדת Latymer עטורת כוכבי מישלן במלון Pennyhill Park לונדון.
השם נבחר בהשראת השף הצרפתי ז'ורז אוגוסט אסקופיה (George Auguste Escoffier), שהצטרף למלון סבוי בשנת 1890 ונחשב בזמנו למפורסם ביותר בעולם המערבי. השף הצרפתי ייצר את המנה המפורסמת Peach Melba – עבור זמרת האופרה נלי מלבה במהלך ביקורה במלון.
מלון סבוי, ממוקם בסיטי של וסטמינסטר שבלונדון, נפתח ב-1889 ונחשב למלון המותרות הראשון בבריטניה שאפשר מים זורמים חמים וקרים, אמבטיה ברוב החדרים, מעליות ותאורת חשמל. המלון ברבות הימים משך אליו משפחות מלוכה וסועדים מפורסמים ועשירים. גם ראש ממשלת בריטניה, וינסטון צ'רצ'יל נהג לאכול במלון.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=122802