צפו במדעני לוס אלמוס מפתחים טכנולוגית הדמיית תהודה מגנטית X RAY– MRI ,בשם MagRay , שעשויה לספק פריצת דרך לסוגיית הנוזלים במטוסים ולהבחין בין נוזלים שויזואלית נראים זהים
מי מאיתנו לא שכח שמפו או קרם בתיק היד בדרכו לחו"ל או חזרה ארצה ונאלץ להיפרד ממנו בצער במעבר הביקורת הביטחונית של אחד מנמלי התעופה? החל מ-2009 חלה מגבלה להעלות נוזלים, ג'ל, קרמים ותרסיסים למטוסים בשל החשש שישמשו להכנת חומרי נפץ. את כל המוצרים האסורים ניתן לשים במטען האישי הנשלח לבטן המטוס.
שירותי ביטחון התעופה האמריקנים TSA ומדינות האיחוד האירופי מאפשרות להעלות נוזלים, שנפח אריזתם לא עולה על 100 מ"ל. בנוסף, ניתן להעלות למטוס משקאות ומוצרים, שנקנו בדיוטי פרי ותיק שקוף עם מוצרי רחצה בגודל קטן המותאם לנסיעות.
מדענים ברחבי העולם עמלים קשה בניסיון לפתור את הבעיה ולהקל על קברניטי הביטחון בנמלי התעופה ומאידך על הנוסעים העייפים הנאלצים להמתין לעיתים שעות לבדיקות הביטחוניות.
אופטימיות לפתרון הבעיה מסתמנת מכוון מעבדות לוס אלמוס, ניו מקסיקו,שם מפתחים טכנולוגית הדמיית תהודה מגנטית X RAY– MRI בשם MagRay ,שמטרתה להבחין בין נוזלים שויזואלית נראים זהים, כמו לדוגמא יין וניטרומטן, שיכול לשמש להכנת חומרי נפץ.
מישל האספי, מנהלת הפרויקט במעבדות לוס אלמוס:" אני נדהמת מהיכולת שלנו כיום להבחין בקשת רחבה של חומרי נפץ באריזות שונות תוך קביעת פרמטרים שלא קיימים ב-MRI או ב- X-RAY בנפרד. נשלב את שתי הטכנולוגיות יחד למערכת הנקראת MagRay."
"אחד האתגרים שסורקים נוזלים בנמלי תעופה הם, שבעזרת מערכת X – RAY מקבלים תוצאות טובות רק לחלק מהאיומים הקיימים", הוסיפה האספי, "בעזרת MRI אפשר להבדיל טוב יותר בין סוגי הנוזלים. מה שמהווה אתגר הם אלו המיוצרים במעבדות ביתיות ומורכבים מתערובת של כמה חומרים."
"העיקרון במערכת החדשה לבחון את הנוזל במרחב תלת מימדי בצפיפות רנטגן עם המורכבות של חלקיקי הפרוטונים", אמר לארי שולץ, מהנדס פרויקט MagRay. "כך נוכל להבחין בין נוזלים לא מזיקים לאלו המהווים איום."
https://www.youtube.com/watch?v=nizjDxt3F5Q
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=76615