ג'ט בלו איירווייז תהיה חברת התעופה המסחרית האמריקנית הראשונה, שתפעיל טיסות לקובה. הטיסות יתחילו ביום רביעי. הטיסות הישירות יצאו מפורט לודרדייל פלורידה וינחתו בוילה קלרה (Villa Clara) בקובה
ג'ט בלו איירווייז חברת התעופה האמריקנית המסחרית הראשונה, שתטוס לקובה לאחר 50 שנה שלא היו טיסות מסחריות בין שתי המדינות. חברת התעופה תפעיל טיסות סדירות ישירות בין פורט לודרדייל פלורידה לבין וילה קלרה (Villa Clara) קובה. גורמים רשמיים בקובה מסרו ביום שישי, כי היא מוכנה לקלוט טיסות מארה"ב, שיתחילו ביום רביעי הקרוב על ידי ג'ט בלו איירווייז, אחרי שהטיסות הושעו משנת 1961, זאת כצעד חיובי נוסף בהפוגת המתח בין שתי המדינות. הטיסות הישירות הראשונות יתבצעו אחרי ההגעה הראשונה של ספינת תענוגות אמריקנית ראשונה, מוקדם יותר שנה.
הוואנה לא בגל הראשון
למרות שהוואנה מהווה את היעד האמריקני הידוע ביותר, היא לא נכללה בגל הראשון של מסלולי הטיסה מארה"ב לקובה של JetBlue, והחברה אמורה להכריז על הפעלת הטיסות אליה במועד מאוחר יותר. יחד עם זאת מדובר באי קטן יחסית שקל להגיע בו ממקום למקום.
JetBlue הודיעה, כי בכוונתה להפעיל בהתחלה שלוש טיסות שבועיות לקובה לפני הפעלת שירות טיסה יומית החל מ-1 באוקטובר. החברה מתכוונת להוסיף בנובמבר טיסות לשתי ערים קובניות נוספות – Camag?ey ו- Holgu?n.
אמריקן איירליינס צפויה להיות השנייה
גורמים רשמיים בקובה מסרו, כי אמריקן איירליינס אמורה להיות חברת התעופה האמריקנית הבאה שתטוס ממיאמי לקובה, ואחריו יטוסו חברות תעופה אמריקניות אחרות. לדבריהם, עד סוף השנה יופעלו 20 טיסות יומיות בין ארה"ב להוואנה.
סגן שר התחבורה הקובני אדוארדו רודריגז מגדיר את הטיסות האמריקניות המסחריות לקובה כ"צעד בעל תרומה חיובית לשיפור היחסים בין קובה לארה"ב". ג'וספינה וידאל, העומדת בראש מחלקת ארה"ב בקובה, מסרה, כי קובה אישרה את טיסות JetBlue, לאחר הסרת המכשול הטכני האחרון שהיה באישור הרשמי.
110 חברות תעופה טסות לקובה
רודריגז ציין, כי חברות התעופה מארה"ב יטופלו באופן דומה לשירות הניתן היום ל-110 חברות התעופה הטסות לקובה עם תשומת לב שווה לכל בעיות האבטחה שכבר מהוות חלק נורמלי של המערכת במדינה. "קובה חזקה בנושאי אבטחה מבצעית ותעופתית והם מוכרים בינלאומית", הוא הדגיש.
קובה כבר חוותה "בום" תיירותי מאז ההכרזה של הנשיא ברק אובמה, בדצמבר 2014, שבכוונת ארה"ב לנרמל את היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות ולהתחיל לפעול כדי לפתור בעיות שונות ביניהן. בשנה שעברה ביקרו בקובה 3.5 מיליון תיירים, כשהמאמץ לשיפור התשתיות בה גרם עליית מחירים, בעיקר בעיר הבירה. אלף בתים עומדים עתה להשכרה ועוזרים לעמוד בביקושים לחדרים, וכ-2,000 מסעדות פרטיות נפתחו.
התרת הגבלות
ממשל אובמה התמקד בהתרת ההגבלות, למרות האיסור על תיירות לקובה, שרק הקונגרס יכול לאשר, והוא מאפשר נסיעות רגילות ונסיעות עסקיות הקשורות בהקמת חנויות בקובה ומאשר לחברות תקשורת ולבנקים לספק תמיכה דרושה לאמצעי נדידה אלקטרוניים (Roaming) ולכרטיסי אשראי.
קובנים-אמריקנים צפוים לבקר בקובה
על פי התחזיות כ-300 אלף קובנים הגרים בארה"ב מתכוונים לנסוע למולדתם מדי שנה. בשנת 2015 דיווחה ממשלת קובה כי 161,233 אמריקנים ביקרו בקובה, לעומת 91,254 בשנת 2014, ומספר הביקורים בחציון הראשון של השנה כמעט הכפיל עצמו, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
תנועה תיירותית כמו "הבהלה לזהב"
מומחי נסיעות בארה"ב טוענים, כי לאור העובדה שכמה חברות תעופה אמריקניות קיבלו כבר ממשרד התחבורה של ארה"ב להפעיל טיסות ישירות לקובה, תעורר הפעלתן תנועת תיירות אמריקנית נכנסת לקובה, של תיירים אמריקנים המשתוקקים לראות את המדינה המיוחדת הזאת, לפני שהיא תוצף המוני תיירים. הם גם מדמים זאת לתנועת "הבהלה לזהב" בזמנו, מאחר והקיבולת בין ארה"ב לקובה תגדל במשך 18 החודשים הבאים, כמעט כל חודש.
יחד עם זאת טוענים מומחי הנסיעות כי בשנים הקרובות קובה לא תהיה ממוסחרת עם הרבה תשתיות מודרניות ולכן נותר מספיק זמן לבקר בה ולראות אותה במצבה הטהור הנוכחי.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=71598