החל ממחר, ה-22 בחודש, אפשר יהיה לשלם באשראי בכל המוניות בנתב"ג, מה שיקל על תיירים שאין ברשותם שקלים. וחידוש בתחום הגסטרונומי: בירה ונקניקיות
חידושים בנתב"ג: ממחר, ה-22 באפריל, אפשר יהיה לשלם למוניות מנתב"ג גם בכרטיס אשראי, ולא רק במזומן. לשירות זה משמעות בעיקר לתיירים שמגיעים לישראל ללא שקלים.
לפי נתוני רשות שדות התעופה (רש"ת), כ-40% מהתיירים המגיעים לישראל עוזבים את נמל התעופה בן גוריון במוניות. בהתאם להליך החדש, יחוייבו כלל המוניות היוצאות מנתב"ג להציע לנוסעים את האפשרות לשלם במערכת סליקת אשראי ואלה יוכלו לבחור באיזה אמצעי לבחור.
נותר רק לשים לב, שהנהגים מקפידים על חובתם למחיר נסיעה בהתאם לתעריפים שקבע משרד התחבורה, כשהנוסע יכול לבחור בין תעריף לפי הפעלת מונה לבין תעריף לפי מחיר בין-עירוני כקבוע בחוק. נהג המונית רשאי לגבות תוספות הקבועות בחוק, למשל, עבור מזוודות.
אחרי שמכרז המוניות מנתב"ג בוטל, פועלות כיום מוניות של תחנות שונות לטובת הנוסעים. בתור "הרגיל" נגבה מהנוסעים מחיר מלא בהתאם למחירון ואילו מוניות שממתינות בקומה השלישית לנוסעים, אמורות להעניק 12% הנחה ממחיר הנסיעה בתור הרגיל. בקומה זו גם ממתינות מוניות שהוזמנו מראש על ידי הנוסעים.
נקניקיות גרמניות מקוריות בבית אוכל בנירנברג. צילום עירית רוזנבלום
בירה ונקנקיות בדרך לחו"ל
ואילו שירות ההסעדה בדיוטי-פרי בטרמינל 3 מתרחב: רש"ת פרסמה מכרז לבר/ בית בירה בקונספט בירה ונקנקיות, סמוך למתחם ה"פוד קורט" – מתחם ההסעדה בטרמינל 3.
במסגרת בית הבירה, יופעלו ברזי בירה מסוגים שונים, בירה תוצרת ישראל ובירה תוצרת חוץ, נקניקיות בקר ועוף לסוגיהן, מגוון כריכים בשריים (למעט המבורגרים ושווארמה), מנות טאפסים/ תוספות הנהוגים בבתי בירה ועוד.
בית הבירה יוקם בסגנון בית הבירה הקיים בשוק האטרקטיבי ב"צ'לסי מרקט" במנהטן ניו-יורק, אחד משוקי האוכל המתויירים ביותר בעולם עם דוכני אוכל, מסעדות וחנויות.
מתחם הבית בירה יתפרש על שטח של כ-82 מ"ר, אותו תקצה הרשות לזוכה במכרז בזרוע C שבאולם היוצאים, הסמוך למתחם ההסעדה בטרמינל. במסגרת המכרז, קיימת אופציה להוספה של שתי נקודות הסעדה נוספות בזרועות B ו-D באולם הנוסעים היוצאים של טרמינל 3. תקופת החוזה הינה לשש שנים ואופציה ל-24 חודשים נוספים.
בטרמינל 3 מוצעות כיום לשירות הנוסעים מגוון מסעדות, מאפיות, דוכני מזון, בוטיק יין ועוד. בדרך לטיסה ניתן לקנות מגוון מאכלים הן בשולחנות לאורך מתחם ההסעדה בטרמינל והן בדלפקי המזון בדיוטי פרי.
בצמוד למתחם המתוכנן לבירה והנקנקיות, נפתחה רק באחרונה נקודת ממכר לאוכל איטלקי כמו פיצות, פסטות וקינוחים, לצד מסעדת "על האש" להבורגרים ובר האוכל הסיני .
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=81618