משרד התיירות מדווח על עלייה של 38% במגמות לימודי התיירות שנפתחו השנה בבתי הספר התיכוניים. שר התיירות: "הצבנו את שיפור תדמית מקצועות התיירות כאחד היעדים המרכזיים לשנת 2012".
משרד התיירות פועל להתמקצעות תחום התיירות ולמשיכת צעירים שיבחרו בו כמקצוע וכקריירה וזאת כמתן מענה לגידול המתמיד במספר התיירים המגיעים לארץ ולשיפור המוצר התיירותי הישראלי.
מנתוני משרד התיירות עולה כי לקראת פתיחת שנת הלימודים הקרובה, חלה עלייה של כ-38% במספר מגמות התיירות הנפתחות בבתי הספר התיכונים ברחבי הארץ. במהלך שנת הלימודים הקרובה (תשע"ג), יתווספו 10 בתי ספר תיכוניים שיציעו מגמות תיירות חדשות. בעקבות זאת, מספר התיכונים המאפשרים לימודי מקצועות התיירות יעלה מ-26 ל-36.
סך בתי הספר התיכונים והמקצועיים העוסקים במקצועות התיירות והקולינריה, יעמוד על כ-100 בתי ספר ברחבי הארץ. משרד התיירות השקיע בשנת 2012 למעלה מ-5 מיליון שקלים בפיתוח ושיפור תדמית מקצועות התיירות בישראל.
התפתחות לימודי ענף התיירות לא פוסחת גם על האקדמיה ובשנת הלימודים הקרובה ייפתח חוג ללימודי תיירות גם במכללת אשקלון. המכללה הדרומית תצטרף למגמות לימודי תיירות לתואר ראשון ושני במוסדות אקדמיים שונים, בהם אוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע ובאילת, המכללה האקדמית כנרת, מכללת הדסה בירושלים, שלוחת האוניברסיטה העברית ברחובות ועוד.
"התיירות היא ענף בו הדרישה למספר המועסקים ממשיכה להתגבר ולעלות בעשרות אחוזים כל שנה זאת נוכח הגידול המתמשך בתיירות הנכנסת ולאור יעדי המשרד להבאתם של חמישה מיליון תיירים ב-2015", אומר מסז'ניקוב, "הייחוד בלימודי התיירות ובמסלולי ההכשרה השונים בישראל הוא השילוב בין ניהול לפרקטיקה, המושך אליו סטודנטים ותלמידי תיכון רבים שמחפשים מקצוע וקריירה עם יכולת גיוון בתחום בינלאומי מרתק ומתגמל".
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=79322