ישראל ויפן חתמו על הסכם תעופה חדש המאפשר לחברות ישראליות לבצע טיסות ישירות לכל יעד ביפן. השר כץ: "השמים למזרח ממשיכים להיפתח והנוסעים הישראלים מרווחים"
שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ ושגריר יפן בישראל, קוג'י טומיטה חתמו על הסכם תעופה חדש, המאפשר לחברות תעופה ישראליות לבצע טיסות ישירות בין ישראל ליפן ולטוס לכל יעד ביפן ובכלל זה גם לשדה התעופה הבינלאומי העיקרי, נריטה שבטוקיו. במקביל לכך יוכלו חברות יפניות לטוס מטוקיו ישירות לישראל.
השר כץ: "השמים למזרח ממשיכים להיפתח והנוסעים הישראלים מרווחים. החלטתה של חברת התעופה של הונג קונג "קתאי פסיפיק" לטוס ישירות לישראל, מבוצעת במסגרת מדיניות משרד התחבורה להגביר את הליברליזציה בענף התעופה".
ההסכם החדש, מאפשר לכל מדינה לבצע עד 14 טיסות נוסעים סדירות בין ישראל ויפן, בכל סוגי המטוסים הקיימים. בעבר הוטלה מגבלה על סוגי המטוסים הישראלים הרשאים לנחות ביפן. על פי ההסכם יוכלו חברות ישראליות להטיס גם מטענים מנמל התעופה בן גוריון, דרך יפן למדינה שלישית ("החופש החמישי") וכן לחתום על הסכם "קוד שרינג" (כרטוס משותף), עם חברות תעופה ממדינה שלישית.
ההסכם נחתם בלשכת השר כץ בירושלים והשתתפו בו נציגים של משרד התחבורה, רשות התעופה האזרחית הישראלית, משרד החוץ, שגריר יפן בישראל וסגנו והנספח המסחרי בשגרירות יפן בישראל.
אול ניפון אירוויז ( ANA) חברת התעופה היפנית הגדולה ביותר ומהטובות בעולם הצטרפה באופן רשמי לשוק הישראלי בחודש דצמבר אשתקד . ככל הנראה זו תהיה גם חברת התעופה היפנית הראשונה שתבחן את האופציה לבצע טיסות ישירות בין שתי המדינות.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=71348