היינאן איירליינס ומשרד התיירות הכריזו על פתיחת קו טיסה חדש בין ישראל לסין, שיתווסף לטיסות הישירות מבייג'ינג ומשנגחאי. כיום מופעלות כבר עשר טיסות שבועיות מסין
באוגוסט ייפתח לראשונה קו ישיר גם מגואגז'ו (Guangzhou) שבסין, אותו תפעיל חברת התעופה הסינית היינאן איירליינס. מה-2 באוגוסט יפעלו שלוש טיסות שבועיות בין גואנז'ו ותל-אביב.
שנתיים בלבד לאחר השקת קו הטיסות הראשון של היינאן איירליינס מבייג'ינג לישראל וחצי שנה לאחר השקת הקו השני של החברה לארץ משנגחאי, מודיעים היום היינאן איירליינס הסינית ומשרד התיירות הישראלי על חתימה על הסכם, שבמסגרתו ייתן משרד התיירות מענק בגובה 750,000 יורו כתמריץ לפתיחת הקו מגואנז'ו. זאת במסגרת שיתוף הפעולה ההדוק בין המשרד לענקית התעופה הסינית. מהיינאן איירליינס נמסר כי בעקבות החתימה על ההסכם, תפתח היום החברה את הטיסות למכירה בכל מערכות ההפצה.
חברת התעופה הסינית המפעילה כיום ארבע טיסות שבועיות לבייג'ינג (בימים א', ב', ד', ו'), ושלוש טיסות שבועיות משנגחאי (בימים א', ג', ה'). החל מ-2 באוגוסט תפעיל שלוש טיסות שבועיות ישירות גם לגואנז'ו בימים ג', ה', ש' במטוסי דרימליינר חדישים (על פי רוב – 787-900) ובכך תגיע לסך כולל של 10 טיסות שבועיות בין סין וישראל. הטיסות ייצאו מנתב"ג בימים ג', ה', ש' ב-13:10 שעון מקומי וינחתו בגואנז'ו ב-05:05 למחרת. הטיסות ייצאו מגואנז'ו בימים ג', ה', ש' ב-01:35 לפנות בוקר וינחתו בנתב"ג ב-08:50 באותו היום.
לפי הודעת היינאן, כרטיסים במחלקת תיירים לשלוש הטיסות הראשונות יימכרו בהחל מ- 499 דולר הלוך חזור. לאחר מכן המחירים במחלקת תיירים יעמדו על החל מ-622 דולר הלוך חזור. המחירים במחלקת עסקים יתחילו ב- 2,582 דולר הלוך ושוב החל מהטיסה הראשונה.
זינוק דרמטי במספר התיירים הסינים לישראל
בהודעת היינאן נכתב כי "כניסתה של היינאן איירליינס לשוק הישראלי באפריל 2016 שינתה את מפת התיירות הנכנסת לישראל והובילה למהפכת מחירים עבור הנוסעים הישראלים לסין ולמזרח. במונחי נפח שוק, תופסת החברה כיום כ-63% משוק הטיסות הישירות לסין. 30% מהנוסעים ישראלים, 70% סינים – דבר המסביר את אחד התוצרים החשובים ביותר לכניסתה של החברה לשוק: הזינוק הדרמטי במספר התיירים הסינים המבקרים בישראל. בשנת 2017 נרשם זינוק של 41% בתנועה הסינית לארץ, עת ביקרו בישראל 114,000 תיירים מסין".
עוד נכתב בהודעת היינאן, כי הינאן איירליינס הינה חברת התעופה הרביעית בגודלה בסין. החברה מפעילה צי של 400 מטוסים המשרתים 1,800 קוים ל-220 יעדים בסין ורחבי העולם. החברה מוחזקת על ידי קבוצת HNA – ענקית אחזקות סינית, שעל נכסיה נמנים רשתות מלונות בינלאומיות וחברות לוגיסטיקה.
פתיחת קו תעופה שלישי במספר לישראל, פחות משנתיים וחצי לאחר השקת הקו לבייג'ינג, מהווה הבעת אמון מרשימה מאוד מצד החברה בישראל ובשוק הישראלי. בנוסף מציינת החברה כי היינאן איירליינס הינה חברת התעופה הסינית היחידה הזוכה לחמישה כוכבי דירוג של Skytrax (7 שנים ברציפות). החברה מפעילה מטוסי איירבאס A330 בקו שלה לבייג'ינג ותפעיל כאמור מטוסי דרימליינר (בואינג 787-900) חדישים בקו לגואנז'ו בדומה לקו המופעל לשנחאי.
גואנז'ו הינה הבירה של פרובינציית גואנדונג שבדרום סין. גואנדונג הינה הפרובינציה המאוכלסת ביותר בסין. גואנז'ו-רבתי מונה כ- 22 מיליון איש ונמנית על הערים המובילות בסין (לצד בייג'ינג ושנחאי). קרבתה של גואנז'ו להונג קונג (שעתיים ברכבת) ושנז'ן (חצי שעה ברכבת – עמק הסיליקון הסיני והאב בינלאומי של חברת האינאן איירליינס), הפכו אותה למרכז מסחרי-כלכלי גלובלי.
הבעת אמון במוצר הישראלי
שר התיירות יריב לוין, אמר בתגובה: "משרד התיירות גאה להיות שותף בפתיחת הקו החדש מגואנז'ו לתל אביב, המצטרף לטיסות ישירות מבייג'ין ומשנגחאי שהשקנו ביחד עם היינאן. כתוצאה משיתוף הפעולה הפורה עם החברה, יש כיום 10 טיסות בשבוע מסין. הקו מגואנז'ו מצטרף לשורה של קווים חדשים שהשקנו מתחילת 2018, ביניהם: טיסה ישירה מניו דלהי לתל אביב שמפעילה חברת התעופה אייר אינדיה, טיסה ישירה של חברת אדלוויס מציריך לאילת לראשונה מזה שנים, וטיסה מברזיל של חברת התעופה היחידה שמפעילה קו ישיר מדרום אמריקה לישראל – LATAM. פתיחת הקווים מהווה הבעת אמון גדולה במוצר התיירותי הישראלי והוכחה נוספת לכך שמאמצי השיווק של המשרד מניבים תוצאות. משרד התיירות משוכנע כי פתיחת הקו החדש של היינאן תביא לגידול נוסף ושיאים חדשים בתיירות הנכנסת לישראל".
מנכ"ל הייננאן איירליינס, Wei Ran, הוסיף כי :"אנו נרגשים מאוד להכריז על פתיחת קו ישיר חדש לגואנז'ו ומודים לשר התיירות ולמשרדו על התמיכה החשובה במהלך. אין לפתיחת 3 קוים בפחות משנתיים וחצי לאיזשהו יעד בעולם תקדים בחברה. מדובר בהבעת אמון מדהימה מצד מטה החברה בשוק הישראלי ובשיתוף הפעולה שלנו עם ממשלת ישראל. אין בלבנו ספק כי הקו החדש מגואנז'ו ימשיך להזניק את מספר התיירים הסינים בישראל ויהווה גשר נוסף לחיזוק היחסים המסחריים בין סין וישראל. אנו מפעילים כיום 4 טיסות ישירות שבועיות לבייג'ינג ו-3 טיסות ישירות שבועיות לשנחאי בהצלחה שעולה על כל הציפיות ובטוחים ששלוש הטיסות השבועיות לגואנז'ו יזכו להצלחה דומה. אנו נמשיך לספק לנוסע הישראלי מוצר פרימיום במחירים מעולים. את הטיסות לגואנז'ו נפעיל במטוסי דרימליינר 787-900 חדישים שישרתו שוק גדול מאוד הן מסין לישראל והן של אנשי עסקים ומטיילים ישראלים".
מתיירים בתל אביב, ירושלים וים המלח
ממשרד התיירות נמסר כי פתיחת הקו הישיר הנוסף מסין היא המשך למאמצים שמוביל המשרד בשנים האחרונות להגברת התיירות מסין. כבר ב-2015 נפגש מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי, בסין עם בכירי היינאן איירליינס והציג להם את הכדאיות הכלכלית בהפעלת קווי תעופה סדירים וישירים – בהתחלה בין בייג'ינג לנתב"ג, קו שעד אז פעלה בו חברת אל על לבדה – ובהמשך פתיחת קווים משנגחי ומגואנגז'ו שאכן נפתחו. משרד התיירות פועל זה מכבר ליצירת תשתית בישראל לקליטת התיירות מסין המאופיינת בצרכים מיוחדים, בין היתר פתיחת קורס של מורי דרך בשפה הסינית, קיצור משך התקופה להנפקת ויזה לסינים המבקשים להיכנס כתיירים לישראל וסיוע בהכשרת המלונות לקבל את התייר הסיני על צרכיו המיוחדים וכן קורס מקוון להכנת עסקים ישראליים לקבלת התייר הסיני.
על פי סקר תיירות נכנסת שערך המשרד, אלה מקומות הביקור המתויירים ביותר בארץ ע"י הסינים: ת"א-יפו (90.6%), ירושלים (87.4%) ואזור ים המלח (73.8%). האתרים המתויירים ביותר הם הכותל המערבי 87%, הר הזיתים 77%, יפו העתיקה 76.8% והרובע היהודי 76.6%.
כ-58% מהתיירים הסיניים המגיעים לבקר בישראל במסגרת טיול מאורגן ומשך השהות הממוצע הינו 8 לילות.
הוצאות התיירים – על פי סקר תיירות נכנסת (שבוצע על ידי מרטנס הופמן יועצים לניהול) של משרד התיירות לשנת 2017, התייר הסיני מוציא כ-241 דולר ליום במהלך חופשה בארץ (1,613 דולר לכל החופשה, לא כולל טיסות). לעומתו, התייר הצרפתי מוציא 111 דולר ליום, הגרמני 123 דולר, האיטלקי 174 דולר והאנגלי 142 דולר.
לפי סיכומי ארגון התיירות העולמי UNWTO, הבזבזנים הגדולים ביותר בתחום התיירות בעולם הם הסינים, שהוציאו בשנת 2017 258 מיליארד דולר על תיירות – עלייה של 5%; במקום השני האמריקאים עם 135 מיליון דולר, המהווים עלייה של 9%; במקום השלישי הגרמנים עם 84 מיליון דולר שהם עלייה של 3% ואחריהם האנגלים והצרפתים עם 63 מיליון דולר ו-41 מיליון דולר, בהתאמה.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=82170