אל על פרסמה היום (ד') את תוצאות הרבעון השלישי ל-2024 עם רווח משמעותי לעומת הרבעון המקביל אשתקד ותזרים מזומנים שהסתכם בכ-320 מיליון דולר לעומת כ-93 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד
חברת אל על פרסמה היום (ד', ה-20 בנובמבר 2024) את תוצאות הרבעון השלישי לשנת 2024. עוד לפני פרסום הנתונים, נכתב בהודעה: " יותר משנה עברה מאז אירועי 7 באוקטובר ומפרוץ מלחמת 'חרבות ברזל'. חברת אל על מחבקת את אנשי ונשות המילואים ואת בני משפחותיהם. כולנו מייחלים לשובם של כל החטופות והחטופים במהרה לביתם, ונושאים תפילה לשלומם ולבריאותם של משרתי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון".
"גם ברבעון זה, וביתר שאת נוכח המציאות הביטחונית המשתנה והמאתגרת, ביטולי הטיסות המתמשכים מצד החברות הזרות ממשיכים לחייב אותנו להתמודד עם ביקושים חסרי תקדים ועם עודף ביקוש על היצע. על אף האתגרים, אנו פועלים כל העת לתגבור לוח טיסותינו ככל הניתן, תוך ביצוע התאמות מסחריות, מבצעיות ותפעוליות".
סיכום הנתונים שפורסמו:
*ה-EBITDAR (רווח תפעולי תזרימי) ברבעון השלישי לשנת 2024 הסתכם לכ-360 מיליון דולר, לעומת כ-172 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
*הוצאות המימון נטו ברבעון הסתכמו לכ-24 מיליון דולר, לעומת כ-33 מיליון דולר ברבעון המקביל. הירידה נובעת בעיקר מגידול בהכנסות ריבית מפיקדונות על רקע העלייה המשמעותית ביתרות הנזילות של הקבוצה וירידה בהיקף החוב הפיננסי.
*הרווח הנקי ברבעון הסתכם לכ-187 מיליון דולר, ביחס לכ-52 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נובע מעלייה בהיצע המושבים המשוקללים ק"מ (ASK), מעלייה בשיעור התפוסה (LF), מעלייה בהכנסה למושב משוקלל ק"מ (RASK), מעלייה בהכנסות ממטען, מההתייעלות המשמעותית שעשתה החברה לאחר הקורונה, וממיקוד רשת הנתיבים של אל על והסטת המטוסים מהיעדים בהם הייתה ירידה ניכרת בביקוש לטובת יעדים מבוקשים מאוד.
*תזרים המזומנים של החברה מפעילות שוטפת הסתכם ברבעון בכ-320 מיליון דולר לעומת כ-93 מיליון דולר ברבעון המקביל. הגידול נובע מעליה ברווחיות ושיפור בהון החוזר של החברה המושפע בעיקר ממכירה מראש של כרטיסי טיסה לעונות הביקוש.
*ההון העצמי של החברה ליום 30 בספטמבר 2024 הסתכם לכ-371 מיליון דולר לעומת גירעון בהון העצמי בהיקף של כ- 209 מיליון דולר ליום 31 בדצמבר 2023. הגידול בהון והמעבר להון עצמי חיובי נובע מהרווח הנקי שנרשם בתשעת החודשים הראשונים של השנה, גיוס הון בהיקף של כ-135 מיליון דולר ומימוש כתבי אופציה בהיקף של כ-39 מיליון דולר.
*חוב פיננסי ברוטו ליום 30 בספטמבר 2024 הסתכם לכ-1,626 מיליון דולר. חוב פיננסי נטו ליום 30 בספטמבר 2024 הסתכם לכ-376 מיליון דולר.
מנכ"לית אל על, דינה בן-טל גננסיה: ״חברת אל על פועלת במתכונת חירום כבר יותר משנה, כאשר מטרתנו היא להבטיח שהשמיים יישארו פתוחים בין ישראל לעולם. זהו מהלך חיוני להמשך הפעילות העסקית, הכלכלית והדיפלומטית במדינה. תעופה מהווה עורק מרכזי לחיים בישראל, ובשעה שיתר חברות התעופה הזרות טרם שבו לפעול, השוק ימשיך להיתקל באתגרים, וביקושי הנוסעים לא יתייצבו".
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=166084