"על התגובה להיות ביחס ישר (פרופורציונלית) לאיום הבריאות הציבורי ולהתבסס על הערכת סיכונים מקומית
לאחר שמתחילת התפרצות מגפת הקורונה לא נשמע קולו של ארגון התיירות העולמי UNWTO, הוציא אתמול הארגון הצהרה משותפת עם ארגון הבריאות העולמי WHO לפיה, לנוכח המשך התפשטותה של מחלת הנגיף COVID-19, שני הגופים מחויבים לעבוד יחד בכדי להנחות את תגובתם של מגזרי הנסיעות והתיירות לנגיף.
לפי ההודעה, ב-30 בינואר 2020, הכריז מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי (WHO) על התפרצות COVID-19 כמצב חירום לבריאות הציבור בדאגה בינלאומית והוציא מערכת המלצות זמניות. ארגון הבריאות לא המליץ על הגבלת נסיעות או סחר על סמך המידע הקיים. "ארגון הבריאות העולמי פועל בשיתוף פעולה הדוק עם מומחים עולמיים, ממשלות ושותפים בכדי להרחיב במהירות את הידע המדעי על נגיף חדש זה, כדי לעקוב אחר התפשטות ועמידותו, ולספק ייעוץ למדינות ולקהילה הגלובלית בנושא אמצעים להגנה על בריאותם ומניעת התפשטות מהתפרצות זו".
שיתוף פעולה הוא המפתח
עוד לפי לשון ההצהרה "תחום התיירות מחויב באופן מלא להציב את האנשים ורווחתם בראש. שיתוף פעולה בינלאומי. חיוני להבטיח שהמגזר יכול לתרום באופן יעיל להכלה של הנגיף. ארגון התיירות העולמי וארגון הבריאות העולמי פועלים בהתייעצות צמודה ועם שותפים אחרים כדי לסייע למדינות להבטיח כי ייושמו אמצעי בריאות בדרכים שמצמצמות הפרעות מיותרות בתעבורה ובסחר בינלאומיים".
וכן: "על התגובה בתחום התיירותי להיות מידתית ועקבית, ביחס ישר (פרופורציונלית) לאיום הבריאות הציבורי ולהתבסס על הערכת סיכונים מקומית, הכוללת כל חלק משרשרת הערך התיירותית – גופים ציבוריים, חברות פרטיות ותיירים, בהתאם להנחיות וההמלצות הכוללות של ארגון הבריאות העולמי.
UNWTO ו-WHO מוכנים לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם כל אותן קהילות ומדינות שנפגעות ממצב הבריאות הנוכחי, כדי לבנות עתיד טוב יותר ועמיד יותר. מגבלות נסיעות החורגות מאלה, עלולות לגרום להפרעה מיותרת לתנועה הבינלאומית, כולל השלכות שליליות על ענף התיירות.
בתקופה מאתגרת זו, UNWTO ו-WHO מצטרפים לקהילה הבינלאומית מתוך הזדהות עם המדינות המושפעות", סיכמה הצהרת שני הגופים.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=104499