לפי מועצת התיירות של אזרבייג'ן (ATB), מדובר בגידול 17.3% לעומת 2018
כ-47 אלף ישראלים ביקרו באזרבייג'ן בשנת 2019 (לעומת 40 אלף ב-2018), המהווים גידול של 17.3%. מתוכם מספר שיא של 6,450 ישראליים ביקרו במדינה בחודש יוני.
כמו כן ממשיך קמפיין לשכת התיירות הממשלתית של אזרבייג'ן תחת הכותרת Take another look at Azerbaijan, הקורא לישראלים לבוא ולבקר בה.
סמנכ"ל לשכת התיירות של אזרבייג'ן, בהרוז אסגארוב, המבקר בישראל במסגרת השתתפותה של אזרבייג'ן ביריד התיירות IMTM , מסביר: "ישראל ממשיכה להוות עבורנו מדינה חשובה. מי שכבר ביקר באזרבייג'ן התאהב בה בעיקר בגלל שפע הניגודים, העושר התרבותי והאדריכלי, המטבח האותנטי ועיר הבירה המודרנית. אבל לאלה שטרם ביקרו בה – יש הרבה למה לצפות".
הוא הוסיף כי "המאמצים שלנו נושאים פרי. עם טיסות ישירות, בטווח של שלוש שעות בלבד מתל אביב לעיר הבירה באקו, ירוויחו הישראלים חוויה תרבותית ייחודית במחירים אטרקטיביים, שתדבר אל ליבם של אלה השוקלים חופשה קצרה או ארוכה".
אסגארוב מסר גם כי בתשעת החודשים הראשונים של 2019, מעל 15 אלף ישראלים שהו בה בין 4-7 לילות, 13.5% ישראליים בין לילה 1 לשלושה לילות, והיתר 8 לילות ויותר (4.5 לילות בממוצע).
אזרבייג'ן הינה מדינה מזרח-אירופית בעלת אופי מערבי, עם שילוב יוצא דופן של ישן וחדש ועם מקבץ מרשים של אתרים מעוררי עניין: ממגדלי הלהבה המודרניים בבאקו ועד לעומקי אתרי המורשת העולמיים של אונסק"ו, בזארים מסורתיים, קניונים, מועדון ג'אז וחיי לילה תוססים, כל אחד ימצא בה משהו מעניין עבורו – מצעידה לאורכה של הטיילת ועד לשייט בתעלות המים של העיר, להתרשם מהאדריכלות העתיקה ועוד.
המורשת יהודית באזרבייג'ן מונצחת במספר אתרים בבאקו, אוגוז, איסמעילי ובחלקים נוספים במדינה. ישנם כשבעה בתי כנסת פעילים באזרבייג'ן וביניהם אחד מבתי הכנסת הגדולים באירופה אשר נפתח בבאקו בשנת 2003. תיירים אשר בוחרים לקחת חלק בסיורי מורשת יהודית, יעברו באתרים דתיים בעלי היסטוריה מרשימה באשטגה, יאנארדג, גובוסטאן, בעיר העתיקה של באקו ועוד.
ויזה למטיילים ישראליים עולה כ-24 דולר דרך Evisa באתר evisa.gov.az (Asan Visa) או כ-26 דולר בעת הגעה לשדה התעופה בבאקו.
על כל תייר שרוצה לבלות יותר מכ-15 ימים במדינה, להירשם ברשות ההגירה דרך האתר.
רפובליקה על גדות הים הכספי
רפובליקת אזרבייג'ן שייכת לחבל הקווקז על גדות הים הכספי, ובה מתגוררים כ-10 מיליון תושבים, אשר מרביתם מוסלמים. המדינה היא גם ביתם של כ-15 אלף יהודים.
אזרבייג'ן משתרעת בין יבשת אסיה לאירופה, נופיה מגוונים ופראיים, מפסגות מושלגות והר געש פעיל ועד כפרים היסטוריים ואותנטיים. מחוץ לבאקו, שפע של אתרים לבקר בהם, אחד מהם הינו קירניזי קסבה (קרסניה סלובודה), "ירושלים של הקווקז" אשר נקרא כך משום שכל כ-4,000 תושביו יהודים. יש בכפר שני בתי כנסת והמתפללים בהם יכולים להתפלל באזרית או בג'והורי, שהיא בעצם ניב פרסי משולב בקורטוב של עברית.
גאבאלה (Gabala) הינה אחת מעיירות הנופש הפופולריות ביותר במדינה. היא בנויה בתוך נוף יפהפה ומציעה מגוון רחב של בתי מלון יוקרתיים וברי השגה. באזור ניתן להנות משפע של פעילויות ובהם סקי, אופניים, מסלולי הליכה, סקייטינג, רובי צבע, באולינג, רכיבה על סוסים, ספא, בריכות שחיה ועוד. מה שעוד הופך את גאבאלה ליעד אידאלי להרגעות – בעיקר בתקופת הקיץ – הם המפלים, היערות והרי הקווקז המרשימים, בעוד שבחורף אלה הם הסקי ומזחלות השלג.
שקי (Sheki) היא שכיית חמדה תיירותית. זוהי עיר קטנה הממוקמת למרגלות המיוערים של הרי הקווקז. העיר עשירה בהיסטוריה של דרך המשי, והיא ידועה בזכות הארכיטקטורה מרהיבה, קולינריה משובחת ומקומיים ידידותיים.
התיירים מוזמנים לשאוב כמה שיותר מאיכויות הריפוי שיש לאוצרות הטבע של המדינה להציע. לפני מאות שנים אנשים נהגו להגיע מרחוק בדרך השמי לארץ שמן המרפא – ביתו של שמן הנפטלן (Naftalan Oil) אשר פעם הוכר כתרופה נדירה. שמן
הנפטלן העצים את הפרופיל של אזרבייג'ן עוד הרבה לפני פרוץ תעשיית הנפט אשר הפכה את באקו לעיר פופולארית כבר במאה ה-19.
מידע נוסף באתר מועצת התיירות של אזרבייג'ן.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=103903