הנהלת לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל קיימה מפגש אסטרטגי לדון בבעיית התדמית של ישראל המשביתה את התיירות לישראל מאז פרוץ המלחמה

הנהלת לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל קיימו מפגש מיוחד תחת הכותרת ״לא מוותרים על ישראל״, במטרה לגבש דרכי פעולה לשיקום מעמדה ותדמיתה של ישראל ע״י השוק הפרטי בהיעדר טיפול ומענה מצד המדינה.
במסגרת המפגש שהתקיים השבוע בקיבוץ שפיים, דנו המשתתפים במגמות הקיימות בשוק התיירות העולמי ועל ההתאמות הנדרשות בשיווק ישראל. בנוסף, המשתתפים פעלו לניסוח אמנת שירות לתיירים שישקלו להגיע לישראל ובמסגרתה הבטחת חוויה מותאמת המבטיחה גם את שלומם וביטחונם של התיירים.
במסגרת הדיונים, עלה כי אם נושא התדמית של ישראל לא יטופל יקרוס הענף לחלוטין. כשני שליש מהעובדים המומחים בתחום עזבו את הענף מאז תחילת המלחמה ונותרו רק כ-1000 באמצעות סיוע מיוחד שהשיג שר התיירות, חיים כץ.
עוד הוחלט במסגרת יום העיון המיוחד לגייס את הקהילה היהודית בעולם לקידום הזמנת חברי משפחה וגם מכרים שאינם יהודים לבוא ולבקר בישראל. לחברי הלשכה ברור כי גורל הענף כרוך במעמדה ותדמיתה של ישראל ומתוקף כך מרגישים הם חייבים לפעול במסגרת האמצעים הדלים מאוד העומדים לרשותם במטרה להציל את תדמית ישראל והענף. רק כשיחזרו התיירים לישראל תהיה ישראל והישראלים רצויים בחו״ל, והקהלים הראשונים לשוב יהיו אוהדי ישראל, יהודים ועולי רגל למקומות הקדושים.
ליאור גלפנד, יו״ר לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל: ״תדמיתה ומעמדה של ישראל משפיעים ישירות על ענף התיירות הנכנסת לישראל המושבת כמעט לחלוטין מאז פרוץ המלחמה, בהיעדר פעולה אפקטיבית מטעם המדינה החלטנו לפעול כבר עתה ולהתכונן מבעוד מועד ליום בו תיירים ישובו לישראל ולבחון כיצד יוכלו התיירים להפוך לשגרירה של ישראל״
יוסי פתאל, מנכ״ל לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל: ״תדמית ומעמד של מדינה הם נכס אסטרטגי, כפי שגם נוסח בניירות עמדה שפורסמו ע״י המכון למחקרי ביטחון לאומי– INSS. ממשלות בעולם משקיעות בנושא התדמית המדינתית רבות גם באמצעות התיירות הנכנסת. למרבה הצער, מדינת ישראל מזניחה את התחום ובתוך כך נגרם נזק כלכלי לישראל ובמיוחד באזורי הפריפריה שם כ-15% ממקומות העבודה תלויים בתיירים. אנו עומדים בקשר ישיר עם עמיתים מכל רחבי העולם שאומרים לנו שקולה של ישראל לא נשמע״.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=171529