שגרירות קוריאה מציגה את קסמי המטבח הקוריאני באירוע קולינרי מיוחד שייערך במסעדת "ריבר" בפתח תקווה אחת מגולות הכותרת באירוע הוא קימצ'י כשר לצד מנות מיוחדות נוספות
בשורה בתחום הקולינרי: שגרירות קוריאה מציגה את קסמי המטבח הקוריאני באירוע קולינרי מיוחד שייערך ב-20 לנובמבר 2015 בשעה 12:00 בצהריים במסעדת "ריבר" בפתח תקווה. זאת במסגרת פסטיבל האוכל הקוריאני בישראל.
באירוע תוצגנה מנות קוריאניות מיוחדות ומסורתיות, אשר יביאו לידי ביטוי את ייחודו של המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, אסתטיקה ובריאות. הסועדים יוכלו לקבל הזדמנות לטעום מן המנות המיוחדות ולהיחשף לחומרי גלם רבים אשר הובאו לישראל במיוחד מקוריאה. את הפרויקט מלווה השף הקוריאני ג'ונגהי יאנג, מומחה לאוכל קוריאני.
המטבח הקוריאני ("האנשיק" – כפי שהוא מכונה בקוריאנית) מורכב מהרמוניה של טעמים – מהווה נדבך חשוב בתרבותה של קוריאה ומשקף את אופייה. המטבח הקוריאני ידוע כבריא מאוד ובעל ערך תזונתי גבוה והוא זוכה בשל כך לפופולריות רבה בעולם. המנות מתאפיינות בשימוש ברכיבים טריים, טבעיים, מתובלים ומותססים. רק לאחרונה פורסם כי זהו המטבח המאוזן ביותר בעולם מבחינת ערכים תזונתיים וסגולות רפואיות וזאת בשל מגוון המרכיבים שבו. בעוד שבעולם המטבח הקוריאני זוכה לפופולריות רבה, בישראל המטבח כמעט ואינו מוכר. אחת הסיבות טמונה בכך שבישראל אין כיום ולו גם מסעדה קוריאנית אותנטית אחת
האוכל הקוריאני מהווה מקור אנרגיה מעולה. עבור הקוריאנים האנרגיה איננה פיזית בלבד, אלא נובעת גם מעוצמת הרוח והנפש. לפי החוכמה הקוריאנית העממית אוכל ותרופות צומחים מאותו שורש ולכן האוכל הוא התרופה הטובה ביותר. רוב הירקות חלוטים קלות, ולכן שומרים על הרכיבים התזונתיים שלהם. הבשרים מאודים או מבושלים ודלי שומן וקלוריות. השימוש בשמן כמעט ואינו קיים.
בין חומרי הגלם הפופולאריים ביותר במטבח הקוריאני ניתן למצוא אורז, דגים והרבה ירקות. אחת המנות המפורסמת ביותר היא הקימצ'י – כרוב סיני ספוג ברוטב צ'ילי אדום העובר תהליך ארוך של התססה. מנה זו נחשבת למאכל הלאומי של קוריאה ומשמשת כתוספת כמעט בכל ארוחה. בנוסף, משתמשים הקוריאנים גם בשורש הג'ינסנג הקוריאני, המיוחסות לו סגולות רפואיות רבות.
המנות שיוגשו במסגרת חגיגת הקולינריה הקוריאנית: קימצ'י, ביבימבאפ (אורז עם מבחר ירקות), פאג'ון (מעין לביבות עם שרימפס ובצל ירוק), ג'אפ-צ'ה (אטריות בטטה מוקפצות עם ירקות), בולגוגי (פרוסות סיריליון דקות במרינדת ברביקיו קוריאני), Dakgalbi (עוף פיקנטי) ועוד.
שגריר קוריאה בישראל, לי גון-טה, הביע תקווה שהאירוע הקולינרי יתרום לכך שהציבור בישראל ייחשף לא רק להצלחה של תעשיות הסלולר והרכב הקוריאניות (סמסונג ו- Kia) – אלא גם לתרבות המטבח הקוריאני העשיר בטעמים.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=73078