ט"ו בשבט בגליל: בעקבות פטריות בר נסתרות, צמחי שדות וחורש , שורשים מתקתקים, צמחי בר עם סגולות מרפא וגם חוביזה וחרצית, וכמובן שכל סיור מסתיים בארוחה עשירה וצבעונית
משמח ששוב אפשר לטייל בגליל, ולכבוד ט"ו בשבט והתפרצות הפריחה בשלל טעמים וצבעים, יתקיימו בחודש פברואר שני סיורי ליקוט מיוחדים ברחבי הגליל המערבי.
* חיבור לטבע דרך הבטן – סיור ליקוט צמחי מאכל עם אופק רון כרמל:
תחת הדרכתו של מורה הדרך, אופק רון כרמל, יוצאים לטיול מרתק בין גבעות הגליל, שם מחפשים צמחי בר מפתיעים עם טעמים מיוחדים ומרתקים, כל אחד עם סיפור משלו. הסיור יתחיל בטעימות תה צמחים מקומי, במפגש חווייתי שיפתח את החושים ויכניס לאווירת הטבע.
ממשיכים להליכה קסומה ביער הגלילי, שם חושפים פטריות בר נסתרות, טועמים שורשים מתקתקים שמחכים מתחת לאדמה, מלקטים צמחי שדות וחורש מהם מבשלים יחד ארוחת צהריים צבעונית ומפנקת.
בתפריט: כיסוני בצק ממולאים, מרק שורשים אדמתי, סלט צבעוני בניחוח ערבי גלילי, משקה חורפי מתקתק, ממרח צמחי בר חריפים, ממולאים ועוד. כל זה, בהתאם לצמחים שמוצאים בשטח.
מתי: יום רביעי, 12.2 בשעות 9:30-14:00. מפגש ביער הסוללים.
מחיר: 250 ₪ לאדם. כולל סיור מודרך וארוחת צהריים מלאה. לזוג תינתן 10% הנחה.
לפרטים והזמנות: 072-3971192
* מסע מרתק של ליקוט ובישול בטבע, בהדרכתו של מורה הדרך המנוסה ויפקי סלאמנה:
ויפקי סלאמנה, שמכיר כל שביל ועלה בדרכי הגליל, מוביל סיור ליקוט בו לומדים לזהות את צמחי הבר המקומיים, להכיר את סגולותיהם הרפואיות והקולינריות ולאסוף את מה שהטבע מציע לנו. את שלל הליקוט משיבים למתחם האירוח הבדואי “מדאפה גלילית”, שם יוצרים יחד ארוחה מסורתית עשירה ומפנקת עם מקלובה, עלי גפן, סלטים טריים וקינוחים, כולם עשויים מירקות מהטבע שליקטנו במו ידינו.
לסיום, שומעים מויפקי על ההיסטוריה המרתקת של שבט כעביה, לצד טקס קפה בדואי מסורתי.
מתי: יום שישי 21.2 בשעות 9:00-14:30. מפגש בבית ללחם הגלילית.
מחיר: 150 ₪ לאדם, כולל סיור ליקוט, הדרכה וארוחה בדואית עשירה.
לפרטים והזמנות: 072-3941156
בנוסף לסיורים האלו, אפשר להזמין גם סדנאות ליקוט וארוחות בטבע, עם אנשי הגליל.
* ליקוט עם הבשלנית הדרוזית נוהאד ביסאן:
בסדנה לומדים לזהות צמחים, ומלקטים תרד בר, עולש, אפונת גינה וצמחי ילדות כמו חוביזה וחרצית. לאחר הליקוט מכינים את ארוחת השטח עם מגוון סלטים ופטאייר ממולא בתרד וזעתר או לבנה, בשילוב תבלינים מהמטבח הדרוזי. קיימת אפשרות לבחור האם לצאת לליקוט בטבע ולחזור לסדנה במרפסת הבית או להמשיך ולקיים גם את הסדנה במטע של המשפחה (עיזבה) שבו צומחים עצי הזית וצמחי תבלין שמשקיף לנוף ירוק וציורי.
הסיורים יתקיימו עד לחודש אפריל, לקבוצות של 2-10 איש. יש לתאם שבוע מראש.
ליקוט עם גליל EAT:
הזדמנות להשתתף במסורת ליקוט צמחי הבר, בהדרכת מארחים מאחד הכפרים בגליל.
בסיור ליקוט מקבלים הסבר על צמחי הבר האכילים, התרופתיים, וגם הרעילים מהם יש להיזהר.
לומדים לזהות את הצמחים השונים, איך להבדיל ביניהם וכמובן מה החלקים האכילים בכל צמח וצמח. בסיים הסיור בשטח, לומדים כיצד לנקות, להכין ולבשל את צמחי הבר שליקטנו מהשדה.
סיורי הליקוט מתקיימים עד לסוף חודש מרץ. קבוצות החל מ-5 איש. מחירים מיוחדים לקבוצות מעל 8.
פרטים מלאים על הסיורים ועל אירועים נוספים באזור אפשר למצוא:
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=169565