המענק לזכאים יינתן רטרואקטיבית מיום הפינוי. התשלום יועבר ישירות לחשבון הבנק לכל המאוחר עד ה- 22.11.23. הודעה על פתיחת הגשת הבקשה באתר הביטוח הלאומי תימסר בנפרד
ועדת העבודה והרווחה אישרה כעת (ד') את מנגנון המענק למפונים, אופן תשלומו ומימונו על ידי אוצר המדינה, באמצעות המוסד לביטוח לאומי. בכך הוסרה המשוכה המשפטית העיקרית בתוכנית לדמי הכלכלה שיזם השר חיים כץ. המענק לזכאים יינתן רטרואקטיבית מיום הפינוי. התשלום יועבר ישירות לחשבון הבנק לכל המאוחר עד ה- 22.11.23. הודעה על פתיחת הגשת הבקשה באתר הביטוח הלאומי תמסר בנפרד.
שר התיירות חיים כץ השתתף בדיון לאישור ההסכם בכנסת ואמר: "מי שמגיע למלון הוא לא בבילוי ונמצא בלחץ מתמיד. אנחנו רוצים לעודד יציאה מהמלונות ואת זה פותרים באמצעות המענק. נפצה את מי שמתפנה ונעודד השתלבות בקהילה".
המענק מיועד למי שהתפנו מבתיהם או שיצאו להתרעננות במסגרת מלחמת חרבות ברזל, ושאינם נמצאים בבית הארחה במימון המדינה. מימון הוצאות המחייה עומד על 200 ₪ ליום לבוגר ו- 100 ₪ ליום לילד עד גיל 18. זאת מיום הוראת הפינוי הרשמי ולמשך כל תקופת הפינוי.
לדוגמא לתקופה של שלושים ימים, הסכום הגלובלי נטו לזוג+שני ילדים הינו 18 אלף ש"ח, לזוג+ ארבעה ילדים, המענק יעמוד על 24 אלף ש"ח.
המענק יינתן כנגד הגשת תצהיר של המפונה על כתובת מגוריו ומועד פינויו. תקופת הזכאות למענק מתחילה לפי מועד החלטת הממשלה לכל אזור, ומסתיימת כרגע ב-22 בנובמבר. בדיון הודגש שילד שמלאו לו 18 שנים ייחשב כמבוגר לצורך קבלת המענק, ויהיה זכאי ל-200 ₪ ליום, גם אם הוא מתגורר בבית הוריו, בכפוף להגשת תצהיר נפרד. המענק לא יינתן לאדם שלא יצא מביתו או התאכלס עצמאית ביישוב שהמדינה החליטה לפנותו. עו"ד גליה ימין, ממשרד האוצר, ציינה עוד, כי בהחלטת הממשלה האחרונה ניתנה לשר הביטחון הסמכות לקצר את תקופת הפינוי ואוטומטית תתקצר גם הזכאות למענק בהתאם. מנגנון הביצוע יהיה באחריות הביטוח הלאומי.
ח"כ דבי ביטון ביקשה לבדוק האם מפונים שיעברו ממלונות לאכלוס עצמאי יוכלו להמשיך ולהגיע לבתי המלון ולקבל את השירותים הניתנים בהם, בהם תמיכה נפשית, פעילות חינוכית ועוד. ח"כ אתי עטייה ביקשה לבחון אפשרות להקמת ועדת חריגים עבור אוכלוסיות קשות יום שאינן עומדות בקריטריונים והתפנו מביתן. השר כץ, ביקש כי הפניות יועברו אליו בכתב על מנת שיוכל לבחון ולסייע.
יו"ר הוועדה, ח"כ ישראל אייכלר, שאל את נציגי הממשלה כיצד יגיעו הנתונים גם לאוכלוסיית הקשישים ביישובים. השר כץ, השיב כי יהיה מסע פרסומי, בטלוויזיה, ברדיו ובעיתונים המגזריים לציבור שאין לו נגישות לאינטרנט ונסביר איך ממלאים ולמי פונים. "הביטוח הלאומי ייתן מענה ויפעיל את המוקד וכל מה שצריך". יצויין, כי בדיון התגלעו חילוקי דעות סביב הסעיף הקובע כי אם מצא המוסד לביטוח לאומי כי הצהרה שקיבל לא הייתה נכונה ייעשה המוסד שימוש בסמכויותיו לקיזוז הסכומים ששולמו ביתר. לאחר שנקבע כי סעיף זה יוותר בהסכם הצביעה הוועדה ואשרה את ההסכם פה אחד.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=147934