לפי מחקר של חברת ויזה, שיאני ההוצאות הם מערב הסעודית והישראלים אחריהם
חברת ויזה (Visa) פרסמה ממצאי מחקר ושמו Global Travel Intentions – GTI, אשר חקר בעולם ובישראל את ההיבטים השונים של תעשיית הנסיעות ומצא כי המוטיבציה העיקרית להחלטה לנסוע לטייל היא הפגת מתח.
המחקר של ויזה נערך בקרב 15,000 נוסעים לחו״ל ב-28 מדינות ובכללן ישראל, בחן את הסיבות לנסיעה ואת שיטות תכנון הטיול וכן חשף כמה מגמות מאקרו, שסביר שנמשיך לראות גם השנה. המחקר מאפשר להשוות בין המטיילים הישראלים למטיילים ממדינות ברחבי העולם:
- הנסיעות מתקצרות: הממוצע העולמי עומד כעת על 8 לילות, לעומת 10 לילות בממוצע בשנת 2013. הממוצע של הנוסע הישראלי דומה ועומד על 8.9 לילות.
- יותר נסיעות לחו״ל: הישראלים מתכננים נסיעות רבות יחסית לחו"ל בשנתיים הקרובות – 3.2 בממוצע, לעומת 7 נסיעות בעולם בממוצע )זהו גידול עולמי קל לעומת 2.5 נסיעות בממוצע בשנתיים החולפות. מדינות יבשת אמריקה הובילו את המגמה, עם ממוצע של 3.2 נסיעות בשנת 2017).
- הטכנולוגיה מסייעת לרבים מהנוסעים להתנייד בנוחות רבה יותר במהלך הנסיעה: ל-94% מהמטיילים הישראלים היתה גישה לאינטרנט במהלך שהותם בחו״ל לעומת 88% מהמטיילים בעולם, אבל כמעט מחצית (44%) מהנוסעים בעולם משתמשים באפליקציות שיתוף נסיעות כדי להתנייד ביעד לאחר הגעתם, אחוז גבוה בהרבה מהמקבילה הישראלית העומדת רק על 13%.
- יעדים מרובים: 44% אחוז מהנוסעים הישראלים עורכים טיולים הכוללים ביקורים במספר מדינות, אחוז גדול בהרבה מבשאר העולם העומד על 11%.
- יפן, ארה״ב ואוסטרליה הן המדינות הפופולריות ביותר: בשנתיים האחרונות עקפה יפן את ארה״ב כיעד הפופולרי ביותר בקרב מטיילים בעולם. בדומה לאמריקנים, הנוסעים הישראלים מעדיפים את מדינות אירופה.
-
הקניינים המצטיינים: הסעודים מובילים בכל הנוגע להוצאות על נסיעות – נוסעים מערב הסעודית ניצבים בראש הרשימה הן בהוצאות על הזמנות ותכנון והן בהוצאות ביעד עצמו עם הוצאה ממוצעת של 5,333 דולר לטיול. הישראלים עומדים במקום השני עם 3,196 דולר בממוצע עבור הטיול כולו. אחריהם ברשימה ניצבים הכוויתים, הסינים, האוסטרלים ואיחוד האמירויות הערביות.
- תשלומים בחו"ל: יותר ויותר מטיילים משתמשים באמצעים טכנולוגיים גם כדי לתכנן את הנסיעה – בשנת 2017 השתמשו 83% מהנוסעים בכלי תכנון וניווט טכנולוגיים לעומת 78% בשנת 2015. בארץ, השתמשו 82% באמצעים טכנולוגיים כדי לתכנן את הנסיעה (33% השתמשו אך ורק באמצעים טכנולוגיים) עם זאת, בכל הנוגע לביצוע תשלומים בחו״ל, רובם עדיין אנלוגיים למהדרין.
- נוסעים רבים משתמשים בכרטיסי חיוב במהלך החופשה, אולם רובם (77%) עדיין מעדיפים לשלם במזומן, אחוז גבוה יחסית למקבילה הישראלית העומד על 57%.
- מזומן מגביר את החרדה: משתתפי המחקר ציינו, שהחשש העיקרי בנוגע לכסף שיש להם במהלך הטיול קשור לאובדן כסף מזומן או גניבה.
- הוצאות ביעד: הנוסע העולמי מוציא 1,631 דולר בממוצע ביעד עצמו, בעוד הישראלי מוציא 1,374 דולר. אולם הסכום החציוני שנוסעים בעולם מביאים איתם במזומן ליעדים עומד על 778 דולר, סכום דומה לסכום החציוני שמביא עמו הנוסע הישראלי, העומד על 800 דולר.
- החלפות: 90% מהישראלים המירו למטבע הזר המתאים ליעד לפני הנסיעה, לעומת 72% מהנוסעים בעולם.
- משיכה מכספומטים: רק קצת יותר מאחד מתוך עשרה אנשים מושכים כסף מזומן מכספומט ביעד (10%), לעומת 25% מהישראלים. כ-20% מהמטיילים, בארץ ובעולם, ציינו כי תחושת חוסר בטחון בעת שימוש בכספומט היא אחד החששות המרכזיים שאחראים לסטטיסטיקה הזו.
- עודף במזומן: לשיעור עצום מהמשיבים – 87%, לעומת 79% מהישראלים – נשאר כסף מזומן אחרי הטיול, אבל רק 29% (18% בארץ) מהם ממירים אותו בחזרה למטבע המקומי בארץ המוצא שלהם. הסכום הנותר לאחר הנסיעה החציוני בעולם הוא 123 דולר, סכום די דומה לנתון המקביל בישראל העומד על 100 דולר.
״אנחנו עוקבים אחר העלייה במספר האנשים שרוצים לנסוע בעולם ונעזרים בטכנולוגיה כחלק אינטגרלי בכל שלב של הטיול״, אמר שחר פרידמן, ממלא מקום מנכ"ל Visa ומנהל מרכז החדשנות של Visa בישראל. ״השימוש בכרטיס Visa בחו״ל מעניק לתיירים חוויה בטוחה, מאובטחת, שקופה ונוחה ומונע את הסרבול שכרוך בכסף מזומן".
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=85293