אומרים בלשכת מארגני התיירות הנכנסת בפניה לנגיד בנק ישראל, למפקח על הבנקים, לשר התיירות וליו"ר ועדת הכלכלה בדרישה להתערבות דחופה בעקבות מדיניות ההכבדות וצמצום קווי האשראי על ידי הבנקים למארגני התיירות לישראל

לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל מתריעה מפני קריסה רחבה בענף התיירות בשל מדיניות מכבידה של הבנקים , המצמצמים משמעותית את קווי האשראי לחברות הפעילות בתחום. במכתבים ששלח מנכ"ל הלשכה, יוסי פתאל, לנגיד בנק ישראל ולמפקח על הבנקים, וכן לשר התיירות וליו"ר ועדת הכלכלה, הוא מדגיש כי מצוקת החברות אינה נובעת מניהול כלכלי לקוי, אלא מהמציאות הקשה בעקבות המלחמה, אשר דחקה עסקים רבים אל הקצה.
"מאז פרוץ המלחמה, אין תנועת תיירות מבוססת כלכלית לישראל, והענף מתמודד עם מציאות קשה שישראל לא חוותה מעולם", כותב פתאל. "נכון להיום, נותרו בענף 1,000 עובדים בלבד מתוך 2,500 שהועסקו לפני המלחמה, ורבים מהעסקים נאבקים על הישרדותם הפיננסית בשל צמצום קווי האשראי מצדם של הבנקים."
במציאות יוצאת הדופן בה נמצא הענף כתוצאה מהמשבר מצופה מהבנקים שינהיגו מדיניות מקלה מאוד על מארגני התיירות לישראל ולא יראו בהם לקוחות לא רצויים.
בלשכה מציינים כי הבנקים, שנהנים מרווחים של 30 מיליארד שקלים בשנה, מהדקים את החבל סביב צווארם של בעלי העסקים הקטנים והבינוניים שנקלעו למצוקה עקב המלחמה, התיירות הנכנסת היא ראשונה להיפגע ואחרונה להתאושש.
על הבנקים להתחשב ולא להכביד, התנהלות הבנקים היא שתגרום לקריסת ענף התיירות הנכנסת. במקום לשמש עבורם כגורם מסייע. "התנהלות זו אינה מתקבלת על הדעת – אטימות הלב של הבנקים כלפי ענף שבימי שגרה מכניס לקופת המדינה ולמחזור העסקים של הבנקים כ-42 מיליארד
ש״ח במטבע חוץ . אין אנו מבקשים מחיקת חובות אלה התחשבות ומתן תנאים המתאימים למצב אליו נקלע הענף. צמצום קווי אשראי, דרישה לפירעון מידי של הלוואות , גביית ריביות ועמלות מופקעות מגופיפ פיננסים שמתעשרים מהמצב אינו סביר ועל גורמי המדינה הרלוונטים להתערב לאלתר
הלשכה דורשת דיון חירום בוועדת הכלכלה של הכנסת, וכן פנייה דחופה למנהלי הבנקים במטרה להביא לשינוי במדיניות. במכתב לשר התיירות וליו"ר ועדת הכלכלה, מבקשת הלשכה לפעול מול הבנקים באופן אקטיבי כדי למנוע קריסה רחבה בענף.
יוסי פתאל, מנכ"ל לשכת מארגני התיירות הנכנסת לישראל: "אנו עומדים בפני משבר קיומי של ענף המכניס למדינה מיליארדי שקלים בשנה. לא ייתכן שהבנקים יהדקו את החבל סביב צווארנו דווקא עכשיו, במקום לשמש כעורק החמצן הדרוש להבראת הענף. אנו מצפים ממקבלי ההחלטות לפעול באופן מיידי לפני שיהיה מאוחר מדי. הגיע הזמן שהבנקים יישאו באחריות כלפי העסקים ולא יעמדו מנגד כאשר הענף כולו קורס."
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=172200