באירוע קולינרי שערכה שגרירות קוריאה בישראל במסעדת "ריבר" שבפתח תקווה , במסגרת פסטיבל האוכל הקוריאני, הוגשו מנות מסורתיות עשירות בטעמים, מעשה ידיו של השף הקוריאני ג'ונגהי יאנג
קימצ'י, ביבימבאפ, ג'אפ- צ'ה הן רק חלק מהמנות שהוגשו ביום ו' האחרון במסעדת "ריבר" שבפתח תקווה, באירוע קולינרי שערכה שגרירות קוריאה, אליו הגיעו עיתונאים, אנשי עסקים ונכבדי השגרירות ובראשם השגריר לי גון-טה ( Lee Gun -tae). לרגל האירוע הקולינרי, שנערך במסגרת פסטיבל האוכל הקוריאני, הגיע מקוריאה גם השף ג'ונגהי יאנג, שניצח במיומנות על המנות במטבח. השגריר ורעייתו נלקחו לסדרת צילומים במטבח בליווי עיתונאים ואורחים.
המטבח הקוריאני ( "האנשיק" – כפי שהוא מכונה בקוריאנית) הזוכה לפופולריות רבה בעולם לא מספיק מוכר בישראל ואין כיום אף מסעדה אחת אותנטית וחבל. באופן אישי אני לא חסיד של המטבח האסיאתי אבל האוכל הקוריאני העשיר בטעמים, מעודן ובריא חודר לרשימת המטבחים המועדפים. מספיק להביט בקוריאנים ולהבין שהשימוש במרכיבים טריים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים וסגולות רפואיות מאפשר להם לשמור על מבנה גוף רזה.
אז מה כלל התפריט?
בקבוק משקה לא מזוהה שעמד במרכז השולחן והתברר מאוחר יותר, כליקר קוריאני- סוג'ו ( Soju), זרם בעורקינו עוד הרבה לפני שהגיעו המנות ועשה את העובדה.
כמנת פתיחה הוגש מרק אצות (Seaweed soup) הקרוי Miyeok guk. על בסיס ציר בשר, סויה, שמן סומסום ושום. שכיח בקרב יולדות בארץ המוצא בשל ערכו התזונתי העשיר בסידן ויוד וידוע גם בשם "מרק יום הולדת"- סגולה לבריאות טובה ומזל טוב במהלך השנה. טעים.
לאחר המרק הגיעו הטעימות בסדר מופתי וכללו: פנקייק ירקות מעורב ( Jeon- mixed vegetable pancake ) , ג'אפ-צ'ה (אטריות בטטה מוקפצות עם ירקות), בולגוגי- (פרוסות סיריליון דקות במרינדת ברביקיו קוריאני) לצד קימצ'י קולורבי ( Kohirabi Kimchi). קימצ'י- המאכל הלאומי של קוריאה המשמש תוספת כמעט לכל ארוחה, נמנה ממשפחת הכרוביים ברוטב צ'ילי העובר תהליך ארוך של התססה.
בהמשך הוגשה מנת נתחי עוף מתובל מטוגן ופריך הקרוי (Dak Gangjeong- Crunchy fried chicken). ביבימבאפ ( Bibimbap)- אורז עם מבחר ירקות הכוללים פטריות מוקפצות, חצילים, זוקיני פרוס, רצועות מלפפון, חביתה ובשר טחון בתוספת קימצ'י כשר.לקינוח – עוגות אורז ואגס קוריאני ענק.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=73044