אלי גנון, נשיא התאחדות המלונות בישראל פנה היום (ב') לחברי ועדת השרים לתיקוני חקיקה בנוגע לתיירות המרפא במסגרת חוק ההסדרים. גונן פנה בקריאה למנוע פגיעה נוספת בהכנסות תעשיית התיירות ולבטל את ההיטל על בתי החולים בגין תיירות מרפא
לכבוד
ועדת השרים לענייני תיקוני החקיקה
ה"ה: יאיר לפיד – שר האוצר
נפתלי בנט – שר הכלכלה
ציפי לבני – שרת המשפטים
גלעד ארדן – שר התקשורת
יצחק אהרונוביץ' – שר לביטחון פנים
יובל שטייניץ- שר לעניינים אסטרטגיים
נכבדיי ,
הנדון : היטל על תיירות המרפא – תקציב 2015
אני פונה אליכם בקריאה של הרגע האחרון למנוע פגיעה נוספת בתעסוקה ובהכנסות של תעשיית התיירות ומבקש כי תשקלו ביטול ההיטל המוצע על בתי החולים בגין תיירות המרפא.
תיירות המרפא מהווה נדבך חשוב ביותר בתמהיל התיירות לישראל. מעבר לתרומתה הכלכלית לבית החולים ולמערכת הבריאות, הינה גם גורם חשוב לשורה ארוכה של נותני שירותים ועסקים קטנים בתעשיית התיירות.
יש להתייחס בכובד ראש לעמדתו הנחרצת ולאזהרותיו של ד"ר עוזי לנדאו, שר התיירות, בסוגיית תיירות המרפא – :" מיסוי תיירות המרפא יגרום נזק בלתי הפיך לתיירות ולתדמית ישראל בעולם. ההחלטה, לא זו בלבד, שלא תכניס כסף לקופת המדינה, אלא תגרום לאובדן הכנסות של למעלה ממיליארד שקל בשנה למשק, וכן לאובדן של למעלה מ- 60 אלף תיירים בשנה".
כידוע, תעשיית התיירות של ישראל מצויה כרגע במשבר חריף כתוצאה ממבצע "צוק איתן", מהמצב הביטחוני האזורי וכמובן האירועים הקשים בירושלים. כל אלו גורמים לירידת הביקוש לישראל כיעד תיירותי ולעצירת הזמנות.
בשעות קשות אלו, מטבע הדברים לא נותר לנו אלא להיסמך על מגזרי תיירות "עמידים" יותר אל מול בעיית תדמית כללית שלילית. תיירות המרפא הינה אחד המגזרים ה"עמידים" ביותר במצב זה.
למיטב שיפוטנו, ולאחר שלמדנו את הנושא מרופאי בתי החולים, ניתן לבצע בישראל תיירות מרפא מוצלחת והוגנת באמצעות אכיפה וביצירת שקיפות של התחום. לכן, אין סיבה לנקוט צעדים, אשר יגרמו לאובדן תיירות המרפא אל מול מתחרים אחרים במדינות אחרות, אשר מאוד ישמחו לזכות בתיירי המרפא.
כולי תקווה כי תיענו לבקשתנו ותמנעו קושי נוסף על הקשיים הרבים איתם מנסה תעשיית התיירות להתמודד .
בכבוד רב ,
אלי גונן
נשיא התאחדות המלונות
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=74825