תוצאות סקר שנערך ב-5 באוגוסט 2020 בקרב חברי התאחדות סוכני הנסיעות ומארגני התיירות האמריקנית
הצהרת Zane Kerby, נשיא ומנכ"ל התאחדות סוכני הנסיעות ומארגני התיירות האמריקנית (ASTA – American Society of Travel Advisors) – הכוללת 80% מסוכנויות הנסיעות בארה"ב, בתגובה לנתוני סקר שנערך בין החברים ומראה את ממדי הפגיעה בענף סוכני הנסיעות בארה"ב, בעקבות משבר COVID-19:
"כל העסקים במדינה הושפעו על ידי נגיף הקורונה בדרך זו או אחרת, אך מעט סקטורים נפגעו קשה כמו ענף סוכני הנסיעות, כאשר למעלה מ- 90 אחוז מחברינו מדווחים על ירידה בהכנסות בשיעור של למעלה מ- 75% לעומת 2019. אלו זמנים קשים עבור סוכנויות הנסיעות ברחבי המדינה."
"קשה לדמיין, אך המצב היה אף גרוע יותר ללא תוכניות הסיוע הממשלתית. ללא עזרה נוספת מהקונגרס והממשל הפדרלי, מגמות שליליות אלה יימשכו וסגירת משרדים נרחבת יהפכו לנורמה. 71.3% מיועצי הנסיעות יסגרו את העסקים בעוד שישה חודשים או פחות ללא עזרה נוספת. זה יותיר את ערוץ ההפצה העיקרי של ספקי הנסיעות מרוסק, והנוסעים יישארו ללא גישה לשירותים החשובים שמציעים יועצי הנסיעות."
"אנו רואים את התוצאה כבלתי מתקבלת על הדעת, וקוראים לקונגרס לכלול בהצעת החוק סיוע החזר לטווח ארוך של הלוואות לעסקים שנפגעו קשה והארכה לפחות עד סוף השנה של דמי אבטלה מורחבים לעובדי סוכנויות מפוטרים ופרילנסרים. "
ב -5 באוגוסט 2020, התאחדות סוכני הנסיעות ומארגני התיירות האמריקנית ערכו סקר בקרב 1200 חברים על השפעת מגפת וירוס הקורונה בקרב העסקים ועל הסיוע הדרוש מהמדינה:
מבין הנשאלים, בתחילת המשבר, 75% אחוזים פיטרו לפחות עובד אחד ו-16.4% מהמשרדים פיטרו מעל ל- 50% מהעובדים. פיטורים אלה באים למרות העובדה כי המשיבים דיווחו כי נעזרו בתוכניות הסיוע של הממשל .
בהמשך לאי הוודאות המתמשכת ותזרים המזומנים, המשיבים מדווחים כי יאלצו לסגור את העסק בתוך:
שישה שבועות או פחות (15.8%)
שלושה חודשים ( 24.3%)
שישה חודשים ( 31.2%)
12 חודשים (15.1%)
למעלה מ- 12 חודשים (13.6%)
על פי הסקר ומעבר לסיוע הכספי הממשלתי, המשתתפים דרגו לפי סדר החשיבות את המהלכים העשויים לעזור להתאוששות ענף הנסיעות:
פיתוח והפצה רחבה של חיסון לנגיף הקורונה.
צמצום ההגבלות של מחלקת המדינה / המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בנושא טיסות בינלאומיות.
הסרת איסור הנסיעות של האיחוד האירופי על אזרחי ארה"ב.
הסרת הצו האוסר על הפלגות אוניות הקרוזים.
הנחיית החובה למסכות בכל הטיסות.
הסרת ההגבלות באזור הקריביים על מטיילים אמריקנים.
הסרת הגבלות התנועה בין מדינות בארה"ב.
תארו לעצמכם את השפעת המשבר בענף סוכני הנסיעות בישראל, שלא זכה לסיוע בקנה מידה שווה או דומה לזה של הממשל האמריקני ונכנס לקיפאון מוחלט כבר בחודש מרץ 2020. האומנם השמיים יפתחו בקרוב במדינת ישראל לתיירים ולנוסעים ללא צורך בבידוד של 14 יום בחזרה ? האם המדינה נערכה כראוי לפתיחת השמיים (ללא מערך בדיקות, ללא הסכמים מדיניים, ללא נהלים ברורים) ?
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=109064