אגדנו עבורכם את נמלי התעופה הגדולים בעולם המדורגים על פי פרמטרים שונים כמו: מספר הנוסעים, שטחם , מס' נחיתות והמראות ועוד
תעשיית התעופה היא ללא ספק מהנפגעים העיקריים ממגפת הקורונה. נמלי התעופה בעולם, גדולים כקטנים נותרו ריקים לאורך מרבית שנת 2020. בשנים שקדמו למגפת COVID-19 תעשיית התעופה דיווחה על צמיחה מתמדת בתנועת הנוסעים.
כדי להכיל את מספר הנוסעים ההולך וגדל, נמלי התעופה שיפרו והרחיבו את התשתיות שלהם. נמלי התעופה הגדולים בעולם הם גם העמוסים בעולם. להלן 10 נמלי התעופה הגדולים והעמוסים ביותר בעולם על פי מס' הנוסעים:
1. נמל התעופה הבינלאומי הרטספילד-ג'קסון אטלנטה (ATL)
הרטספילד-ג'קסון אטלנטה (Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport -ATL) הושק בשנת 1980, עם תנועה שנתית של 107.4 מיליון נוסעים ומדורג במקום הראשון כעמוס בעולם מאז 1998. נמל התעופה מדורג גם במקום השני העמוס בעולם במספר נחיתות והמראות. אחד הגורמים שתרמו לצמיחת נמל התעופה באטלנטה הוא מיקומו הנוח- טיסה של שעתיים מ -80% כלל אוכלוסיית ארה"ב.
2. נמל התעופה הבינלאומי של בייג'ינג (PEK)
עיר הבירה של הכלכלה השנייה בעולם כוללת את נמל התעופה העמוס ביותר באסיה והשני העמוס בעולם. נמל התעופה הבינלאומי של בייג'ינג (Beijing Capital International Airport-PEK) מארח 101 מיליון נוסעים מדי שנה. נמל התעופה משרת 14 מיליון נוסעים נוספים בהשוואה לטוקיו לדוגמא.
לקראת אולימפיאדת 2008 בנתה העיר בייג'ינג את טרמינל 3 המסיבי, אחד הגדולים בעולם. נמל התעופה הוא בסיסה של חברת התעופה אייר צ'יינה שטסה ליותר מ -120 יעדים.
3. נמל התעופה הבינלאומי של דובאי (DXB)
עם תעבורה שנתית של 89.1 מיליון נוסעים, נמל התעופה הבינלאומי של דובאי (Dubai International Airport -DXB) הוא נמל התעופה הגדול ביותר באיחוד האמירויות הערביות, והעמוס ביותר בעולם מבחינת נוסעים בינלאומיים. טרמינל 3 של נמל התעופה הושלם בשנת 2008 והפך לגדול ביותר בעולם עד 2013.
4. נמל התעופה הבינלאומי של לוס אנג'לס (LAX)
נמל התעופה הבינלאומי של לוס אנג'לס (Los Angeles International Airport -LAX) הוא נמל התעופה הוא נמל התעופה העמוס בעולם במונחים של טיסות המתחילות ומסתיימות ב- LAX בהשוואה לטיסות המשך. נמל התעופה מארח את "הסוויטה הפרטית" (“The Private Suite”) -מועדון חברים שעולה 4,500 דולר לשנה, בתוספת מינימום של 2,700 דולר לטיסה.
5. נמל התעופה טוקיו האנדה (HND)
נמל התעופה טוקיו האנדה (Tokyo Haneda Airport -HND) עם תנועה שנתית של 87.1 מיליון נוסעים הוא נמל התעופה השני העמוס ביותר באסיה. ממשלת יפן הרחיבה את נמל התעופה לקראת אולימפיאדת הקיץ 2020. הוא מדורג במקום החמישי בעולם בהשוואה לנמל התעופה של לוס אנג'לס בהפרש של 400 אלף נוסעים בלבד.
6. נמל התעופה הבינלאומי או'האר (ORD)
נמל התעופה הבינלאומי שיקגו או'האר (O’Hare International Airport -ORD) נפתח בשנת 1955 ומדורג בין העמוסים בעולם, המארח 83.4 מיליון נוסעים בשנה. נמל התעופה העמוס בעולם מבחינת נחיתות והמראות וגם העמוס בעולם בתנועת מטוסים. נמל התעופה משרת כ -40 חברות תעופה ומציע טיסות ישירות ליותר מ -60 יעדים בינלאומיים בעולם.
7. נמל התעופה לונדון הית'רו (LHR)
לונדון הית'רו (London Heathrow Airport -LHR) דורג כנמל התעופה העמוס בעולם במשך מספר שנים מבחינת תנועת נוסעים בינלאומית. בנמל התעופה הלונדוני עוברים 80.1 מיליון נוסעים בשנה ומשרת 185 יעדים ב -84 מדינות. בנמל התעופה קיימים 6 טרמינלים מהם חמישה פתוחים לקהל הנוסעים.
8. נמל התעופה הבינלאומי של הונג קונג (HKG)
מרכז המטען האווירי הגדול בעולם ומטפל ביותר מ -5 מיליון טון מטען על פי נתוני 2018, עם 74.5 מיליון נוסעים בשנה. נמל התעופה של הונג קונג (Hong Kong International Airport -HKG) היה מרכז ההפגנה במהלך המחאה הפרו-דמוקרטית האחרונה, שהובילה לסגירתו הזמנית.
9. נמל התעופה הבינלאומי שנחאי פודונג (PVG)
שנחאי פודונג (Shanghai Pudong International Airport -PVG) הוא אחד משני נמלי התעופה הממוקמים בעיר הסינית שנחאי. אחד נוסף הוא נמל התעופה הבינלאומי של שנחאי הונגקיאו. פודונג משרת בעיקר טיסות בינלאומיות ואילו הונגקיאו משרת בעיקר טיסות פנים ואזוריות. לפודונג יש תנועה שנתית של 74 מיליון נוסעים.
10. נמל התעופה פריז שארל דה גול (CDG)
נמל התעופה פריז-שארל דה גול (Paris-Charles de Gaulle Airport -CDG) נקרא על שם הגנרל והנשיא הצרפתי לשעבר, בנייתו של נמל התעופה שארל דה גול הושלם בשנת 1974. נמל התעופה היה מדורג השני העמוס באירופה מזה מספר שנים ועוברים בו 72.2 מיליון נוסעים בשנה.
נמלי התעופה הגדולים בעולם על פי שטחם
1. נמל התעופה הבינלאומי המלך פהד (DMM)
נמל התעופה הבינלאומי המלך פהד (King Fahd International Airport -DMM) השלישי בחשיבותו בערב הסעודית והגדול בעולם בשטחו – 780 קמ"ר, מעט גדול יותר מכל שטחה של מדינת בחרין השכנה.
שדה תעופה צעיר יחסית, לאחר שנפתח לפעילות מסחרית רק בנובמבר 1999. משרת בעיקר את הערים דמאם, דהראן וחובאר. בעבר שימש כבסיס אוויר אמריקני במהלך מלחמת המפרץ. מה שהופך את גודלו ליותר בולט היא העובדה ששטחו של בניין הטרמינל שלו הוא 327,000 מטר מרובע וכולל 11 גשרי עלייה למטוס.. לשדה התעופה שני מסלולי מסלול באורך 4,000 מטר. בשדה התעופה חניון מקורה בן שלוש קומות ששטחו הכולל מעל 176 אלף מ"ר ובו מקום ל-4,930 מכוניות. החניון מקושר במעליות למפלס המסגד.
2. דנבר אינטרנשיונל (DEN)
נמל התעופה דנבר אינטרנשיונל (Denver International -DEN), במדינת קולורדו. נמל התעופה הכולל גם את המסלול הארוך במדינה, 4,877 מטר. בסך הכל, שטחו הוא 135.7 קמ"ר .
3. הבינלאומי דאלאס/פורט וורת' (DFW)
נמל התעופה הבינלאומי (Dallas/Fort Worth International -DFW) ממוקם בין הערים דאלאס ופורט וורת' שבטקסס משתרע על שטח של 70 קילומטרים רבועים ומדורג שני בארה"ב במספר המסלולים- 7 מסלולי נחיתה. הוקם ב-1969 ומשמש כבסיסה של חברת אמריקן איירליינס.
4. אורלנדו אינטרנשיונל (MCO)
שטחו של נמל התעופה של פלורידה Orlando International -MCO)) הוא 53.83 קמ"ר.
5. וושינגטון דאלס אינטרנשיונל (IAD)
נמל התעופה (Washington Dulles International -IAD) ממוקם בווירג'יניה ושוכן כ-42 ק"מ מערבית לוושינגטון די.סי. שטחו 48.56 קילומטרים רבועים.
6. יוסטון ג'ורג' בוש אינטרקונטיננטל (IAH)
נמל התעופה (Houston George Bush Intercontinental -IAH) בעיר יוסטון, שבמדינת טקסס. השדה קרוי על שמו של ג'ורג' הרברט ווקר בוש הנשיא ה-41 של ארצות הברית. נמל הבית של יונייטד איירליינס ושטחו 44.51 קילומטרים רבועים.
7. נמל התעופה הבינלאומי שנחאי פודונג (PVG)
שנחאי פודונג (Shanghai Pudong International -PVG) נמל התעופה הראשי של העיר שנחאי שבסין. שטחו 39.88 קמ"ר. השדה החל לפעול בשנת 1999 והפך לצומת תעופה מרכזי ביבשת אסיה.
8. נמל התעופה הבינלאומי של קהיר (CAI)
נמל התעופה הבינלאומי של קהיר (Cairo International -CAI) הוא הגדול והחשוב במצרים וממוקם כ-15 ק"מ מצפון מזרח לקהיר. שטחו 36.25 קילומטרים רבועים.
9. נמל התעופה בנגקוק סוברנהומי בנגקוק (BKK)
נמל התעופה בתאילנד Bangkok Suvarnabhumi Airport -BKK)) הוא נמל התעופה הגדול בתאילנד ומשמש כבסיסה של חברת התעופה תאי אינטרנשיונל. שטחו 32.40 קילומטרים רבועים.
10. נמל התעופה פריז שארל דה גול (CDG)
נמל התעופה הצרפתי (Paris Charles de Gaulle -CDG) הגדול בצרפת ואחד מנמלי התעופה הגדולים והמרכזיים באירופה ובעולם. ממוקם כ-25 ק"מ צפונית מזרחית לפריז ושטחו 32.37 קמ"ר.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=119911