בשורות אופטימיות לבאר שבע ולמצפה רמון: אושרו שתי תוכניות למתחמי תיירות בנגב, גם כהכנה לתיירות שתחזור בבוא העת
משרד התיירות מודיע כי ועדת המשנה של הוועדה המחוזית במחוז דרום, אישרה ייעוד תיירותי לשני מגרשים – בפארק נחל באר שבע ובמצפה רמון, שם יוקם מלון עירוני הכולל 70 יחידות אירוח. שרת התיירות, אורית פרקש-הכהן: "במיוחד בתקופה זו יש חשיבות יתרה להמשך יזמות ופיתוח תשתיות בענף התיירות. יש לשים דגש על חיזוק פרויקטי תשתיות בתחום התיירות במדינת ישראל, כחלק ממנועי הצמיחה של המשק בישראל ברקע משבר הקורונה. הקמת מתחמי התיירות החדשים בנגב, מהווים המשך ישיר למטרה שלנו בפיתוח הנגב והערבה. בימים אלו אנו עובדים על פיתוח 'המוצר המדברי', שהפוטנציאל שלו הוא גבוה מאוד ועתיד להוביל באופן משלים להנעת הכלכלה ולהגברת ההיצע התעסוקתי באזור".
משרד התיירות ממשיך לפעול לפיתוח תשתיות התיירות ולקידום 'המוצר המדברי'. התוכנית כוללת מגרשים להקמת מתחמי תיירות חדשים בפארק נחל באר שבע ובמצפה רמון. בפארק ניתן יהיה להקים חניון לילה (קמפינג) משולב, שיכלול כ-250 מיטות וכן מתקני ספורט ונופש נלווים. במצפה רמון אושרה תוכנית להקמת מלון עירוני שיכלול 70 יחידות אירוח. המלון ייבנה בשטח הממוקם באזור העירוני והבנוי של היישוב. ההחלטה על הקמתו של המגרש, תואמת את מגמת התכנון העירוני המתבסס על עיקרון שילוב שימושי תיירות ומלונאות בתוך אזורי מגורים.
למרות המשבר הכלכלי העולמי כתוצאה ממגפת הקורונה, משרד התיירות ממשיך לפתח את התשתיות התיירותיות ולחזק את אלו הקיימות, כהכנה לתיירות שתחזור בבוא העת. בשנים האחרונות מפתח משרד התיירות את התיירות בנגב ('המוצר המדברי'). כחלק מכך הוקמו שבילי אופניים, מתחמי לינה התואמים את הנוף והאווירה המדברית, וביניהם מלון 'קדמא' בסמוך לשדה בוקר, שנבנה בסיוע מענק ממשרד התיירות.
משבר הקורונה קטע את הגידול המתמשך בתיירות נכנסת, שהגיע לשיאו ב-2019 עם למעלה מ-4 מיליון תיירים. התיירות הייתה הראשונה להיפגע מן המשבר, וצפויה להתאושש אחרונה בגלל המגבלות החמורות שהוטלו בכל העולם. לאור המשבר, משרד התיירות החליט להתמקד בשימור ובטיפוח התשתיות התיירותיות ובשימור ההון האנושי של התעשייה, כדי שיוכלו לחזור לצמוח ולתרום לכלכלת ישראל.
משרד התיירות פועל במסגרת התוכנית לפיתוח המוצר המדברי, במטרה לחזק את הנגב והערבה. המשרד תומך ביזמים ומפתח תשתיות תיירותיות, וביניהן גם הקמת מתחמים תיירותיים ייעודיים. כך לדוגמא, באמצעות מתן מענקים, המשרד מעודד את הקמתן של תשתיות לינה ואירוח ברמות שונות. במשרד מאמינים שפוטנציאל הפיתוח הכלכלי של אזור הנגב, יתרום משמעותית לכלכלת האזור ולפיתוח ההיצע התעסוקתי בפריפריה.
ראש תחום תכנון ונציגת שרת התיירות, סיגל גבאי: "מרחב הנגב משופע באתרים אשר הופכים אותו לאטרקטיבי, כמוקד ביקור לתיירות פנים וחוץ. תוכניות לשימוש מלונאי ואתרי אכסון, הם חלק חשוב ומרכזי בהגדרת המוצר התיירותי המתפתח של הנגב. הוועדה המחוזית דרום, מקדמת תוכניות תיירותיות תוך שימת לב למאפיינים הייחודיים של האזור ולמגמות המתהוות בתחום התיירות".
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=110927