שר התיירות חיים כץ: "חשיבותו ההיסטורית והלאומית של הכותל המערבי מחייבת את ממשלת ישראל לשמירתו ולטיפוחו. נמשיך לקדם פיתוח אתרי התיירות והמקומות הקדושים לשיפור חווית התייר ואזרחי ישראל"
משרד התיירות יגדיל ל-4 מיליוני ₪ בשנה את התקציב לעידוד ביקורים ברחבת הכותל המערבי. זאת, כחלק מהחלטת הממשלה לשנים 2023-24 שאושרה הבוקר. בתקצוב ההחלטה שותפים גם משרדים נוספים. החלטת הממשלה מהווה המשך לחמש שנים נוספות, של תכנית החומש לשדרוג תשתיות ועידוד ביקורים ברחבת הכותל המערבי, כאשר משרד התיירות משתתף בה בסכום של 14 מיליון ש"ח.
במסגרת תכנית החומש יבוצעו מיזמים שונים לחיזוק העיר בתחומי האקדמיה, התעסוקה, והתיירות. תקציב ההחלטה מיועד לטובת ביצוע פעולות בינוי ופיתוח של רחבת הכותל ומנהרות הכותל, ובכלל זה חשיפה ושימור של ממצאים ארכיאולוגיים, שדרוג תשתיות ושירותים תחבורתיים וכן הרחבת פעילות חינוכית לתלמידים, לעולים ולחיילים.
שר התיירות חיים כץ: "חשיבותו ההיסטורית והלאומית של הכותל המערבי מחייבת את ממשלת ישראל לשמירתו ולטיפוחו. נמשיך לקדם פיתוח אתרי התיירות והמקומות הקדושים לשיפור חווית התייר ואזרחי ישראל".
הכותל הוא אחד ממוקדי התיירות המרכזיים בישראל. בין השנים 2015-2022 גדלה כמות המבקרים בכותל המערבי מ-10 מיליון לכ-12 מיליון (ב-2019). משרד התיירות השקיע בשנים האחרונות משאבים רבים בפיתוח התשתיות התיירותיות בירושלים, שהיא העיר המתויירת ביותר בישראל.
בין היתר, ביחד עם משרד ירושלים ומורשת, עיריית ירושלים, רשות העתיקות, הרשות לפיתוח ירושלים ובביצוע החברה לפיתוח מזרח ירושלים (פמ״י) השתתף המשרד בהנגשת העיר העתיקה לראשונה בהיסטוריה לבעלי מוגבלויות תנועה ועיוורון: בהשקעה של למעלה מ-22 מיליון ₪, הסתיימה לאחרונה הנגשת 6 ק"מ בתוך סמטאות העיר העתיקה בירושלים, במטרה להבטיח שכל מבקר המעוניין להכיר את ההיסטוריה הייחודית של המקום יוכל לעשות כך ללא כל מגבלת תנועה. הסמטאות ההיסטוריות התלולות ואתרי הביקור המרכזיים הונגשו למתניידים על כסאות גלגלים ולעגלות ולראשונה הונגשה העיר העתיקה גם לעיוורים, באמצעות אפליקציה ייעודית. לתיירים בעיר העתיקה מוצעת כיום אפליקציה חינמית לניווט בדרכים המונגשות ב-8 שפות.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=140181