אמר יו"ר הלשכה, שהודה לשר התיירות על תמיכתו וקרא לו להניח את נושא התיירות הנכנסת על סדר יומו של ראש הממשלה ולקיים בהקדם פגישה בנושא הקמת קבינט תיירות נכנסת
האירוע השנתי של לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל התקיים היום [ד'] בהשתתפות שר התיירות יואל רזבוזוב, מנכ"ל משרד התיירות אמיר הלוי, מנכ"ל הלשכה יוסי פתאל, יו"ר הלשכה דני אמיר שנבחר להמשך קדנציה נוספת בתפקידו ומאות חברי הלשכה ועסק כולו במשבר בענף אל מול סגירת גבולות הארץ.
"בדרך כלל זהו אירוע חגיגי אך הפעם זהו אירוע חירום, קרב על הבית" אמר יו"ר הלשכה, שהודה לשר התיירות על תמיכתו וקרא לו להניח את נושא התיירות הנכנסת על סדר יומו של ראש הממשלה ולקיים בהקדם פגישה בנושא הקמת קבינט תיירות נכנסת, "משבר התיירות הנכנסת הוא משבר לאומי, חוצה דעות פוליטיות, אני דוברם של עשרות אלפי אנשים סביב התחום שאיבדו מפרנסתם בכל רחבי ישראל אך המשבר עמוק אף יותר – משרד התיירות יודע כמה מאות מיליונים השקיעה המדינה בפיתוח תשתיות וקידום תיירות לישראל, כמה השקיעה המדינה בפיתוח תשתיות סוכנים, עמודי יסוד של תעשייה שלמה שהולכים ונמחקים. אם לא נבין את גודל השבר הצפוי לישראל בתחום זה, ביום בו ייפתחו השמיים פשוט לא יישאר למדינה עם מי לעבוד בעולם. סוכנים רבים בחו"ל כבר איבדו את האמון במדינה. לישראל יש משאב לאומי שהולך ומתרסק לכולנו מול העיניים. הפיילוט המצומצם להכנסת תיירות מאורגנת עובד בחודשים האחרונים ללא כל דופי וחייבים להמשיך – למען המדינה. למדנו לעבוד תחת איומים מבחוץ – טילים, סכינים, פיגועים, אך כעת אנו ניצבים מול מציאות הרסנית מבית ולכך אין לנו חיסון".
"כשאומרים שאנחנו צריכים לחיות לצד הקורונה – אני אומר שאנחנו צריכים לחיות לצדה, מבלי לוותר על התיירים", אמר שר התיירות יואל רזבוזוב (יש עתיד), "המצב הוא קשה ואני לא צריך להסביר לכם את זה. אני רוצה שתדעו – אני לא מתכוון להרפות ולהרים ידיים, זה לא באופיי. לא אזנח אתכם. התחום חשוב לי, עתיד התחום חשוב לי. לכן לא סתם אמרתי בממשלה – אם כבר סוגרים בפועל את השמיים כבר עכשיו אני רוצה וצריך לתכנן חבילת פיצויים".
לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל הינה הגוף היציג בתחום התיירות הנכנסת לארץ. הלשכה פועלת עשרות שנים במטרה לפעול לפיתוח התיירות הנכנסת לישראל וחברים בה כיום מעל למאה ושלושים חברות, ארגונים ועמיתים. ענף התיירות הנכנסת הינו ענף היצוא השישי בגודלו מבין ענפי היצוא של ישראל – גדול יותר מיצוא ביטחוני וחשיבותו הכלכלית הינה עצומה מאין כמוה.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=118436