העתירה הדחופה שהוגשה לבג"צ היא נגד המתווה המטיל חובת בידוד מלא, באופן גורף, על השבים מכלל המדינות בעולם, למעט מדינות בודדות לרבות על מחוסנים ומחלימים
אתמול, יום 16.8.2021, אישרה ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת את המתווה החדש של משרד הבריאות, שמטיל חובת בידוד מלא, באופן גורף, על השבים מכלל המדינות בעולם (למעט מדינות בודדות), לרבות על מחוסנים ומחלימים. היום הגישה התאחדות משרדי הנסיעות ויועצי התיירות עתירה דחופה לבג"ץ כנגד מתווה זה, ובדרישה לקבלת מענקים כפי שנקבע בהחלטת ממשלת ישראל המתייחסת למתקנים מלונאיים ולמארגני התיירות הנכנסת, נוכח הפגיעה המתמשכת בתעשיית התיירות.
קובי קרני, יו"ר התאחדות משרדי הנסיעות: "כל הגורמים המכירים את הנושא, לרבות וועדות הכנסת והעומדים בראשן, שרי ממשלה, טוענים כולם במשך חדשים שצריך לפתור את הבעיה אבל לצערנו אף אחד לא הציע שום סוג של פתרון. לכן לא נותרה בידינו ברירה אלא לפנות לבג"צ. לא ייתכן שהמדינה מצד אחד תנקוט פעולות שהמשמעות שלהן היא סגר, גם לא תיתן פיצוי וגם תנהג כלפינו באפליה מול גורמים אחרים בענף ובמשק."
את ההתאחדות מייצגים עורכי הדין אסף פריאל, יובל בשן ואריאל ששון ממשרד עורכי הדין תדמור, לוי ושות'. במסגרת העתירה שהגישה טוענת ההתאחדות, כי משמעות מהלך זה, ודאי כשהוא מצטרף למהלכים קודמים של משרד הבריאות, היא עצירת תנועת הנוסעים לישראל וממנה, בשיא עונת התיירות. ההתאחדות טענה שהמתווה החדש הוא שרירותי, בלתי סביר באופן קיצוני, ופוגע באופן בלתי מידתי בחופש התנועה של האזרחים ובזכויות יסוד של משרדי הנסיעות מארגני התיירות וסוכני הנסיעות.
בין היתר טענה ההתאחדות, שהדין הישראלי מחייב הבחנה בין מחוסנים ומחלימים לבין כאלה שאינם, כפי שנוהג הדין בהקשרים רבים ומגוונים. כך, למשל, מתווה "התו הירוק" מקנה לבעלי העסקים את הזכות להעניק שירות ללא מגבלות מהותיות של בידוד או כד' למחוסנים ולמחלימים; מחוסן ומחלים פטור מחובת בידוד גם אם בא במגע הדוק עם מאומת לקורונה.
במצב דברים זה, הטלת חובת בידוד מלא על מחוסנים ומחלימים השבים מחו"ל, על אף שאלה עוברים לפחות שתי בדיקות לקורונה, מפלה לרעה את העוסקים בענף התיירות היוצאת ביחס לבעלי עסקים במדינת ישראל. עוד טענה ההתאחדות שהמתווה החדש של משרד הבריאות מכניס במודע לרשימת המדינות שהשיבה מהן מחייבת בידוד מדינות שרמת התחלואה בהן נמוכה באופן משמעותי מאשר במדינת ישראל.
כפי שהראתה ההתאחדות, על-פי הנתונים המפורסמים, רמת התחלואה ברובם ככולם של היעדים הפופולאריים עבור הציבור הישראלי נמוכה מזו שבישראל. ההתאחדות טענה, כי מהלך זה יוצר אבסורד מוחלט: בעוד מחוסן או מחלים אשר בא במגע עם מאומת בתוך מדינת ישראל פטור מבידוד, מחוסן או מחלים ששב ממדינה בה רמת התחלואה נמוכה מזן שבישראל חייב בבידוד.
ההתאחדות הראתה בעתירה, כי הטלת חובת בידוד מלא גם על אוכלוסיית המחוסנים והמחלימים חורגת מהסטנדרט המקובל בעולם המערבי, כאשר מחוסנים ומחלימים נוסעים ללא מגבלות של בידוד.
במסגרת העתירה עמדה ההתאחדות על המציאות הקשה של משרדי הנסיעות, מארגני התיירות וסוכני הנסיעות, אשר חווים הפסדי עתק וירידה של מעל 80% בהיקף הפעילות.
ההתאחדות דורשת במסגרת העתירה להחיל על משרדי הנסיעות, מארגני התיירות ועובדיהם את החלטת הממשלה מיום 25.7.2021 שקבעה המשך מתן מענקים למתקנים מלונאים ולמארגני התיירות הנכנסת, נוכח הפגיעה המתמשכת בתעשיית התיירות. ההתאחדות טוענת שהחרגת משרדי הנסיעות, מארגני התיירות וסוכני הנסיעות מהחלטת הממשלה מפלה אותם שלא כדין.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=118543