לטענת התאחדות המלונות הצורך בהמשך המאבק נובע מהעובדה שתיירים מחלימים רבים אינם יכולים להיכנס למדינת ישראל, אך ורק בשל העובדה שאין בידיהם תעודת מחלים דיגיטלית
התאחדות משרדי הנסיעות ויועצי התיירות בישראל ומורשת דרך – עמותת מורי הדרך בתיירות נכנסת בישראל הגישו עתירה לבג"ץ, בה עמדה טענה ל"סגירת השמיים" באופן גורף. בעתירה נטען כי הממשלה מונעת שלא כדין, ובניגוד למדיניות המומחים של משרד הבריאות, יציאתם מישראל וכניסתם לישראל של אזרחים, תושבים ותיירים מחוסנים ומחלימים.
התאחדות המלונות הצטרפה לעתירה, כדי להבטיח הגעה של תיירים מחוסנים או מחלימים לישראל על מנת לשמור על תשתיות התיירות המקומיות, להצילן מפני קריסה והתמוטטות ולשמר את מטה לחמן של אלפי משפחות התלויות במלונות ישראל לפרנסתן.
בג"ץ סבר כי לאחר שינויי המדיניות האחרונים של הממשלה, אין עוד צורך בעתירה. אתמול, התאחדות המלונות הודיעה לבג"ץ כי היא עומדת על העתירה. הצורך בהמשך המאבק נובע מהעובדה שתיירים מחלימים רבים אינם יכולים להיכנס למדינת ישראל, אך ורק בשל העובדה שאין בידיהם תעודת מחלים דיגיטלית. מדובר בקושי בירוקרטי שאין לו כל נימוק בריאותי ולכן ראוי היה שהמדינה תמצא לו פתרון, דבר שלא נעשה עד כה.
נכון למצב הנוכחי, משרד הבריאות פרסם רשימה של 48 מדינות בלבד אשר אזרחיהן יכולים לקבל תעודת מחלים דיגיטלית ולהיכנס באמצעותה בשערי מדינת ישראל, אך המדינות העיקריות שמהן מגיעה התיירות הנכנסת לארץ (מדינות כמו ארה"ב, קנדה, ברזיל, סין, הודו, יפן, מקסיקו, ארגנטינה ועוד) אינן נמצאות ברשימה.
כתוצאה מכך, שערי ישראל שהיו סגורים בפני תיירים מאז פרוץ משבר הקורונה במרץ 2020 ממשיכים להיות סגורים הלכה למעשה והם סגורים גם בפני אותם מאות אלפי תיירים פוטנציאליים ברחבי העולם אשר לא נשקף מהם כל סיכון לאזרחי ישראל, רק בשל קושי בירוקרטי בקריאה וזיהוי של תעודת המחלים שברשותם.
את התאחדות המלונות מייצגים עו"ד כפיר ידגר, נגה חרובי ואלונה בודינגר ממשרד גורניצקי ושות'.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=122703