בטקס חגיגי שנערך בלשכת המסחר בתל אביב, הוקם איגוד חדש, איגוד בתי המלון, המייצג את מגוון המלונות בישראל תחת איגוד לשכות המסחר
בטקס חגיגי בלשכת המסחר בתל אביב, הוחלט על הקמת איגוד חדש- איגוד בתי המלון, המייצג את מגוון המלונות בישראל. מדובר בתשתית רחבה של בתי מלון קטנים ובינוניים, בתי הארחה בקיבוצים, הוסטלים, ועוד. חברות אלה מעסיקות אלפי עובדים בענף המלונאות, במגוון תפקידים, ובעקיפין תורמות לתעסוקה לעשרות אלפי עובדים בתעשיית התיירות הנכנסת.
מטרת האיגוד החדש איגוד בתי המלון לייצג את כלל תעשיית התיירות הנכנסת, שנמצאת במשבר כבר שנתיים, מול משרדי הממשלה, בכלל זה משרדי האוצר, התיירות, פיתוח הנגב והגליל, בריאות, כלכלה וכל המוסדות הרלוונטיים, כגון כיבוי אש והשלטון המקומי, לקידום הענף בזירה המקומית והבינלאומית. כמו כן, פיתוח הכשרות והשתלמויות מקצועיות לעובדים בענף, כדי לאפשר קליטת עובדים מקצועיים לטווח ארוך וטיפול בנושא העובדים הזרים, טיפול בהליכי רגולציה וחקיקה, וכן פיתוח קשרים עסקיים מול גופים מקבילים בחו"ל באמצעות רשת לשכות המסחר הבינלאומית.
כמו כן, בארגון החדש יפעלו לשתף פעולה עם כל הגופים שפועלים לקידום התיירות הנכנסת לישראל, בכלל זה מדריכי התיירות, מארגני תיירות נכנסת, מפעילי אטרקציות תיירותיות, ועוד.
עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, ברך על ההתארגנות החדשה במסגרת איגוד לשכות המסחר ואמר כי "המהלך הוא ללא ספק פריצת דרך עבור המגזר העסקי כולו. אנו מייחסים חשיבות מיוחדת לענף התיירות בכללו. זהו ענף כלכלי חשוב. התעסוקה הגיעה לכ 000,50 בשנים הטובות, והיום יש תנופת בנייה של בתי מלון. מלונאות היא חלק מהאתוס הלאומי, הרצון להיות בקשר עם העולם ויהדות העולם."
"ההתארגנות הנוכחית של מספר רב של מלונות עצמאיים בישראל היא התארגנות שבאה מלמטה והיא מחויבת המציאות. ענפי משק בישראל זכאים באופן מלא לחופש ההתאגדות. הם רשאים להתאגד לא רק על פי אופי פעילותם הענפית הכוללת אלא גם על פי מידת גודלם ומאפיינים מיוחדים נוספים כמו סוג הלקוחות, על מנת להשיג את המטרה החשובה ביותר שהיא שוויון מלא והעדר העדפה של רשויות המדינה בתמיכה בעסקים, מחמת גודלם או משקלם באותו ענף.
התארגנות פנימית של ארגון עסקים הפוגעת בערך השוויון היא התארגנות שלא תחזיק מעמד ותוליד בהכרח פיצול פנימי. האיגוד יפעל בנחישות כדי לבער כל אפשרות של אי שוויון בתוך הענף עצמו."
לדברי אבי זנדברג, מבעלי מלון אסטוריה טבריה , "זהו מעמד משמעותי ביותר לכל תעשיית המלונאות והתיירות בישראל. הארגון שהקמנו היום במסגרת איגוד לשכות המסחר יהיה בית חם לכל בתי המלון, בתי הארחה, ובעצם לכל מה שמוגדר במשרד התיירות 'מתקן מלונאי'. בעזרת לשכת המסחר והני סיון הרב שנצטבר נבנה תקנון שוויוני, שקוף והוגן, ותוכנית עבודה לטווח המידי והארוך."
"אבי וסבי המנוחים שהיו מחלוצי ענף המלונאות והתיירות בישראל ללא ספק שהיו תומכים בהקמת ארגון זה. אנחנו בעד התיירות הנכנסת, ואנו בעד שיתוף פעולה עם כל מרכיבי עולם התיירות – המדריכים, מפעילי הענף, הסוכנים והאטרקציות הנהדרות, בכל רחבי הארץ כי אנו בעד כלכלת ישראל. וכמו שבעולם התיירות נחשבת כקטר השני בגודלו, כך ראוי שזאת תהיה ההתייחסות גם בישראל."
לדברי יעקב אמסלם, מנכ"ל ובעלים של קבוצת אמסלם תיירות ונופש, "אנו כאן לא בכדי. ענף התיירות הגלובלי הוא עתיר היקפים, מגלגל 800,2 מיליארד דולר בעולם, %50 ממנו מיועד ללינה ולאירוח, כלומר 400,1 מיליארד דולר. הענף מתחרה בצורה מכובדת בחזית הענפים המובילים בעולם, ויש לתת לכך ביטוי גם בישראל. על כן יש לטפל בדימוי ענף המלונאות, עליו לשדר ענף מניב, יוקרתי ועתיר כוח אדם. ענף המקנה הזדמנויות רבות לעובדים הדורשים מקצועיות ומקצוענות. אנו מצפים מעצמנו לעשות שינוי אמיתי, והפעם מזווית המלונות הקטנים והבינוניים בישראל ואני קורא לכל עמיתנו להצטרף. זוהי הזדמנות יוצאת דופן."
"אנו נוביל יחד עם לשכת המסחר מהלכים ולא נהיה יותר מובלים לתועלת העוסקים בענף ולתועלת המשק כולו. נכניס בענף רוח חדשה של חדשנות וטכנולוגיה, חיבורים בעולם השיווק והמכירות בדגש על התיירות הנכנסת לישראל. זהו ענף כלכלי משמעותי שמניע את כלל מגזר המסחר והשירותים בישראל."
עוד השתתפו באירוע, מטעם איגוד בתי המלון: ציפי נטל, מלון אסטוריה טבריה; אורן כהן, מלון דונה גרציה; אבישי שחר, מנכ"ל רויאל פלאזה טבריה, ועוד עשרות נכחו בזום. ומטעם איגוד לשכות המסחר: אייל כביר סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי שיזם את הקמת ההתארגנות באיגוד לשכות המסחרר, עו"ד שלומי לויה סמנכ"ל ממשל ומשפט, עו"ד סיגל סודאי מנהלת האגף ליחסי עבודה וחיים עוז סמנכ"ל חטיבות ענפיות.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=122839