השף שאול בן אדרת בישל במיוחד עבור נוסעי רכבת ישראל ארוחת טעימות גורמה שהוגשה כולה ברכבת נוסעת, חלק מסדרת פעילויות מטרתן להפתיע את הנוסעים עם פעילויות מהנות וחוויתיות
כ-150 סועדים השתתפו בפעילות "רכבת השף", במסגרתה הוגשה ארוחת טעימות גורמה מיוחדת ברכבת שנסעה בין חיפה לתל אביב. הרכבת, שהוסבה למסעדת שף, יצאה מתחנת חיפה מרכז אמש בשמונה בערב וסיימה את נסיעתה בתחנת תל אביב סבידור מרכז. את פני הסועדים קיבלה בתחנת חיפה מארחת, ולאחר שהתיישבו בקרונות, שהוסבו למסעדת שף, הוגשה להם ארוחת טעימות (כשרה) בת שש מנות, שהוכנה במיוחד עבור האירוע על ידי השף שאול בן אדרת.
עם הגעת הרכבת לתחנת תל אביב סבידור מרכז, הוזמנו הנוסעים למתחם מיוחד שהוכן מבעוד מועד בתחנה, שם הוגשו להם שתייה חמה וקינוחי פטיסרי צרפתיים, ואת זמנם הנעימה מנגינת פסנתר קלאסית.
"רכבת השף" הינה חלק מסדרת פעילויות שכותרתה "חוויות על הדרך", ומטרתה להפתיע את הנוסעים עם פעילויות מהנות וחוויתיות, זאת במקביל למאמץ המתמיד לשיפור וייעול השירות הרכבתי לנוסע.
סדרת הפעילויות – בהובלת אגף השיווק ברכבת ישראל – חלקן בנסיעה רגילה וחלקן בהרשמה מראש, מעשירה, מצחיקה ומשמחת את נוסעי הרכבת, בכל פעם בצורה אחרת ותוך שימוש במוטיבים שונים.
"רכבת הכלניות"
כך, למשל, בחודש פברואר האחרון יצאה לדרך "רכבת הכלניות" – רכבת מיוחדת שנסעה באיזור מרבדי הכלניות בדרום, במסגרתה נהנו משפחות עם ילדים וגמלאים מנסיעה חווייתית המלווה בשחקנים ומקפלי בלונים, סיורים מודרכים בטבע, שוק מקומי ייחודי ועוד.
לדברי מנהלת אגף השיווק ברכבת, אתי פינקלשטיין: ״זוהי פעילות נוספת בסדרת פעילויות ומאמצי שיווק לבניית מימדי חוויה חדשים ויחודיים להעצמת חוויית הנסיעה. את הבחירה בנסיעת ארוחת הטעימות בניהולו של השף בן אדרת אנו מוציאים לפועל אחרי שתשאלנו את הנוסעים שלנו שביקשו מאיתנו לחוות קרון מסעדה על הרכבת, ממש כמו בחו"ל".
לדברי השף בן אדרת, בישול ארוחת גורמה הוא תמיד חוויה מרגשת ומאתגרת, והם מתכוננים להעניק לנוסעים ולסועדים חוויה קולינרית ודינמית בו-זמנית. "אני מזמין את הנוסעים להגיע וליהנות מאוכל מעולה, נופים יפים, וכמובן מהדרך עצמה", אמר השף.
השף שאול בן אדרת מבשל ברכבת. צילום יוסי אלוני
תפריט הארוחה:
שירת העשבים – פטרוזיליה, נענע וכוסברה עם שקדים מלוחים, חמוציות וטחינה גולמית על מצע חציל שחור ושמן כמהין
סלקטיבי – סלט סלק טרי עם שזיפים, צנוברים, נענע, ויניגרט רימונים וגבינת סנט מור בורלה
חפלת מסבחה – גרגירי חומוס עם טחינה, לימון כבוש וירקות ירוקים: אספרגוס, בייבי זוקיני, פטריות שימג'י ומחית כמהין
סביחס – מיני פיתה במילוי חציל, ביצה, תפוח אדמה, טחינה, עמבה, סלסת עגבניות ופטרוזיליה בסומק
קינג סלמון – דג סלמון אפוי עם חרדל ודבש, מוגש על מצע קוביות זוקיני ומרווה
דג נוסטלגי – מטיאס, שמאלץ, שמנת חמוצה, תפוחים, סלרי ועירית
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=81812