יש כאן הכל: ריזורט מפואר הממוקם על חוף ימה של הרצליה המשרה רוגע, שירות מכובד וחוויה קולינרית לא שגרתית לבראנץ' במחיר הוגן, בניצוחו של השף גולן ישראלי. פתוח גם לקהל הרחב
מה הופך את המושג המשעמם בראנץ' לחגיגת טעמים ייחודית? הגעתי בלי יותר מדי ציפיות למלון דן אכדיה ריזורט הרצליה ויצאתי עם חיוך רחב. נתחיל מהמלון האייקוני הממוקם על חוף ימה של הרצליה שלא איבד אפילו במעט מהאווירה הבינלאומית. הארוחה מוגשת במרפסת המלון הצופה לאזור בריכת השחייה ולחוף הים שטוף השמש החורפית. הישיבה שם משרה רוגע ופותחת את התיאבון. השירות ברמה גבוהה כמצופה ממלון מהשורה הראשונה.
השף גולן ישראלי החביב קיבל את פני האורחים המגיעים והציג בפנינו את שולחן האירוח המרכזי עם מגוון מנות ראשונות ואחרונות: סלטים, ממרחים, דגים מלוחים, לחמים, עוגות ומאפים מהקונדיטוריה של הריזורט, ופירות העונה. מהרגע הראשון ניכר היה שלא מדובר בעוד בראנץ', אלא ביד של שף מיומן המתבסס על חומרי גלם איכותיים: שמן זית של משק אחיה, גבינות של משק ברקנית, טונה ואנשובי של אורטיז. הטעימה ממנות הפתיחה רק העצימה את המחשבה ותחושת החך שמדובר במוצרים איכותיים, טעימים, מיוחדים ובעיקר טריים, בהחלט שונים מכל בראנץ' אחר שטעמתי לאחרונה במסעדות או בתי קפה מקומיים. טעמתי מכל דבר והכל היה טוב ומומלץ בחום.
אם נחזור לרגע לשולחן המרכזי – פגשנו שם סלט ביצים, סלט חסות, סלט אנדיב וגבינה כחולה, פלפלים ממולאים בפסטו, סטרטצ'לה – החלק הפנימי של הבורטה לצד סלקים צלויים. אנשובי אורטיז, סביצ'ה סלמון. ציזיקי, לבנה מתוצרת השף, הרינג עם שמנת חמוצה, קפרזה עם מוצרלת בופאלו, קיש בצל, סלט קיסר, פיצוחים טבעיים למי שמעוניין לצד הגבינות, גרנולה שהוכנה במקום, דבש, סילן, פירות, קערות קטנות של יוגורט, חמאה צרפתית, קרקרים עבודת יד: עגבניות, פסטו וגבינות. לקינוח מדלן של פירות יער, ביסקוטים וגבינה באסקית, בריוש, פאנץ' שוקולד ושקדים, קרוסאון חמאה נקי ועוד.
בין המנות העיקריות המוצעות בבראנץ' של דן אכדיה ריזורט:
*מקושקשת עננים עם קרם פרש ואבוקדו על לחם מחמצת.
*שקשוקה עגבניות עונתיות, חלה חרוכה, טחינה ובצל ירוק.
*אגז בנדיקט קממבר, גרבלקס סלמון ורוטב הולנדייז על בריוש.
*ביצת עין עם מגי, קלמטה ועלים ירוקים על רושטי.
*מאפה עלים מדופדף של ירוקים וגבינה.
*וופל בלגי עם קרם שנטלי מייפל ושוקולד.
*ברד פודינג קינמון, בריוש וחלה שנאפו יחדיו בקרם אנגלז וגלידה.
בחרנו במקושקשת עננים עם קרם פרש ואבוקדו על לחם מחמצת ושקשוקה עגבניות עונתיות, חלה חרוכה, טחינה ובצל ירוק. בחירה מעולה, אם כי אהבתי במיוחד את השקשוקה – שילוב מנצח של פשטות ואומנות המטבח. אחרי הארוחה דשנה והטובה, קשה היה לוותר על הקינוחים, טעימה מכל קינוח וקפה טוב השאירה בי רצון עז לחזור שוב…
הבראנץ' החדש בדן אכדיה ריזורט הרצליה מוגש במסעדת קסטל ביום שישי בלבד, בין השעות: 9:00-12:30. בעלות הגונה ושווה מעבר לתמורה: 210 ₪ לאורחי חוץ ו-180 ₪ לאורחי מועדון e-dan של מלונות דן.
לינק להזמנת מקום בבראנץ' של דן אכדיה ריזורט
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=168350