ראש שרותי בריאות הציבור מפרטת את ההמלצות בנושא נגיף הקורונה לעוסקים בתיירות
במכתב למנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי, מפרטת פרופ' סיגל סדצקי, ראש שרותי בריאות הציבור, את המצב הנוכחי, שלפיו אין חשש לבקר במלונות בישראל. לדבריה, בשל צבר מקרי תחלואה מנגיף הקורונה החדש בקרב תיירים מקוריאה הדרומית בישראל, משרד הבריאות נערך לבידוד ולסיוע לתיירים מדרום קוריאה השוהים בישראל. תהליך זה עשוי להימשך מספר ימים, במהלכם על תיירים אלה להישאר בבידוד בחדרי בתי המלון.
חשוב לדעת כי נגיף הקורונה עובר מאדם לאדם במגע קרוב או ממושך, ולכן די בהקפדה על הכללים להלן על מנת שהסיכון להידבקות יהיה נמוך ביותר לכל השוהים בבית המלון, עובדים או תיירים. היא מבקשת להבהיר כי הקבוצה שבה התגלה צבר תחלואה מדרום קוריאה, עזבה את ישראל בתאריך 20.2.15 ולא קיימת עדות, נכון להיום, לתחלואה בקרב התיירים האחרים השוהים כעת בישראל. לפיכך, מלכתחילה ההנחייה לבידוד ביתי החלה גם על תיירים אלו, הינה במסגרת הזהירות המונעת וקרוב לוודאי שלא יתגלו חולים בקרבם. בהתאם לכך, אין כל מניעה לשהות ולהתארח בבתי מלון ברחבי הארץ, גם אם שוהים או שהו בהם תיירים מדרום קוריאה או מאסיה בכלל.
כותבת פרופ' סדצקי: המלצותינו לעובדי בתי מלון הינן:
- לצמצם עד כמה שניתן את זמן המגע פנים אל פנים עם התיירים ולשמור במידת האפשר על מרחק של שני מטרים לפחו
- תיירים השוהים בבידוד לא ישהו במרחב המשותף של המלון ולא יאכלו בחדרי האוכל השונים במלון
- ארוחות ושאר הציוד הנדרש בתוך החדר יש להשאיר על סף דלת החדר ולבקש מהתיירים לקחתם רק לאחר כדקה.
- אין המלצה לצוות המלון לעטות מסיכות פה-אף.
- לאחר עזיבת התייר הקוריאני אין להיכנס אל החדר למשך 24 שעות ולאחר מכן ניתן לנקותו כרגיל. בעת ניקוי החדר יש להשתמש בכפפות וסינר כמקובל.
- יש לכבס את מגבות והמצעים כרגיל
- יש להדריך את התיירים מדרום קוריאה: א. להישאר בחדרם ולא לצאת ממנו אלא במצב חירום. ב. במידה והם סובלים מבעיה רפואית כלשהי, להודיע טלפונית לפקיד הקבלה אשר יודיע למוקד מד"א. ג. לכסות את הפה והאף במסכה או בד זמין אחר בעת מגע פנים אל פנים עם איש צוות המלון. ד. בעת עזיבת המלון להשאיר את חלון החדר פתוח
משרד הבריאות ימשיך להיות בקשר עם משרד התיירות וייתן המלצות לציבור ככל שיידרש לגבי אירועים נקודתיים.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=104415