פבריק מארח את קפה בירדי החיפאי, לארוחות בראנץ סובייטיות-נוסטלגיות, לשנה האזרחית החדשה
עם בוא 2025, משיק מלון הבוטיק פבריק, של רשת אטלס, סדרת ארוחות בראנץ' בסימן נובי גוד, בשיתוף קפה בירדי החיפאי.
ליאת בן עזרא – מנהלת המלון הצעירה והנמרצת, מציינת את הרעיון כמקורי, מפני שמלון פבריק הוא הראשון שמקיים לכבוד חג הנובי גוד, "ארוחת שחיתות" לא בלילה, אלא כבראנץ', שהוא ארוחת בוקר-צהריים.
הארוחות, המתקיימות ב 31.12-4.1 בין השעות 14:00-10:00, במתכונת מזנון בופה ומבחר מנות עיקריות לבחירה – מביאות את המיטב של המטבח הסובייטי הנוסטלגי, לצד מנות קלאסיות המוגשות בפרוס השנה החדשה. הבראנץ' מלווה במוזיקה סובייטית והמקום מקושט בהתאם עם עצי אשוח נוצצים, כולל סנטה קלאוס ששמח לארח, להצטלם ואף לרקוד עם כל אורח.
בשנים האחרונות, נובי גוד הפך מחג משפחתי קטן, ששמור רק לקהילת דוברי/ות הרוסית, לאירוע של ממש בישראל. זאת, הודות לדור העולים שעלו ארצה כילדים וממשיכים לציין את החג, מתוך תחושת שורשיות, מסורת, ערכים ומשפחתיות.
בניגוד למה שמקובל לחשוב, הנובי גוד הינו חג חילוני, שמסמל את בואה של השנה האזרחית החדשה, התחדשות ואופטימיות. מלון פבריק, שארוחות הבוקר הרגילות בו, במילא אינן כשרות (מוצרי חלב לצד נקניקים), החליט לאמץ את המנהג, ולשם כך חבר לקפה בירדי החיפאי, שבבעלות בני הזוג איליה נצ'ין וטניה דולוטובסקייה, שעלו מסנט פטרסבורג, ובשיתוף השפית אולגה קים, שהגיעה ממוסקבה.
השלושה עלו ארצה בתקופת המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, ופתחו כחצי שנה לפני מלחמת שבעה באוקטובר, את בית הקפה בירדי, בשדרה המרכזית של הכרמל בחיפה, שמגיש אוכל רוסי עכשווי, ומהווה אבן שואבת לאוכלוסיית העולים שהגיעה בשנים האחרונות ממזרח אירופה.
כיאה לחגים, אוכל הוא רכיב משמעותי בחוויה, כשבני משפחה וחברים מתאספים לחגוג יחד עם שפע אוכל סובייטי, המסמל שגשוג ומזל לשנה הקרובה. האמונה היא שככל שיוגשו יותר מנות, כך השנה הקרובה תהיה שופעת ומוצלחת יותר. ואת זה תירגמו במלון פבריק לסדרת ארוחות בראנץ' נובי גוד, חגיגיות במיוחד.
משתה נובי גוד:
משתה נובי גוד הוא הזדמנות להציג את העושר והמגוון של המטבח הסובייטי. אי לכך, הבסיס של הבראנץ' של פבריק הוא שולחן מלא ב"זקוסקי" – "נגיסות קטנות" שנועדו להחליק היטב בגרון, בעזרת הרבה וודקה בלוודר שמלווה כל מנה עיקרית בבראנץ', שמסמלת חום, חוזק וחוסן.
הוסיפו לזה דגים כבושים, נקניקים, לשון בקר קרה פרוסה, סלט ירקות עם רוטב אופייני של שמנת חמוצה ושמיר, לצד גבינות מגוונות, וסלטים ורטבים מגוונים.
גולת הכותרת של הארוחה היא ה"שובה" (מעיל פרווה) – שכבות דג מלוח, תפוח אדמה מבושל, סלק, מיונז, גזר, שפע מיונז וביצה קשה מגורדת. לא מוותרים כאן על סלט תפו"א רוסי עסיסי, וגם לא סלט אוליבייה, סמל לבורגנות ודקדנטיות.
לאלו תיתווסף מנה עיקרית לבחירה, כמו פירושקי במילוי תפוחי אדמה, בשר או כרוב; בליצנ'סים עם פירות יער, שמנת חמוצה ודבש; דריאניקי – לביבת תפוחי אדמה מטוגנת עם סלמון; אולאדי – פנקייק עם שמנת חמוצה וקוויאר אדום; וז'וליין – עוף מבושל ברוטב שמנת ופטריות יער.
בצד המתוק של הבראנץ', מוגשים קרטושקה – עוגות שוקולד ילדות מסורתית ועוגת מדוביק – שכבות בצק פריך בטעם דבש וקרם. את הבופה מלווה "שמפניה סובייטסקויה", הקאווה הרוסית.
מחיר הבראנץ: 155 ₪ לאדם.
המזמינים לינה במלון בתאריכים אלה, נהנים מארוחת הבוקר, כחלק מהחוויה. להזמנות
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=168005