עוז ברלוביץ' מנכ"ל ארקיע: "אין יעד רחוק מדי ואין משימה מורכבת מדי עבור ארקיע. אנו גאים להיות חלק מיוזמה זו, שהחלה כחודש לאחר פרוץ המלחמה וסייעה לחקלאי הדרום לייצר רצף תפקודי"
ביום שישי האחרון (13.12.24) נחתה בנתב"ג טיסה מיוחדת מזמביה של חברת התעופה 'ארקיע', שנשכרה על ידי המועצה האזורית רמת נגב במטרה להטיס לארץ 130 סטודנטים וסטודנטיות לחקלאות.
הסטודנטים מזמביה הגיעו לארץ לתקופה בת 11 חודשים בהם ילמדו ויתנדבו אצל חקלאי המועצה האזורית רמת נגב במסגרת פרויקט "המתמחים לחקלאות" של המועצה. הפרויקט, הפועל תחת סוכנות הסיוע של ישראל (אגף מש"ב) במשרד החוץ, משלב מאות סטודנטים ממדינות מתפתחות בלימודים חקלאיים מעשיים ברמת הנגב, כחלק משנת הכשרה חשובה לקידום החקלאות בקהילותיהם במדינות מהן הגיעו.
עוז ברלוביץ', מנכ"ל ארקיע: "אין יעד רחוק מדי ואין משימה מורכבת מדי עבור ארקיע. אנו גאים להיות חלק מיוזמה זו, שהחלה כחודש לאחר פרוץ המלחמה וסייעה לחקלאי הדרום לייצר רצף תפקודי. משימה זו משלבת בין ערכים לאומיים, חינוכיים והומניטריים ומייצגת את ערכיה של החברה לשיתופי פעולה מסוג זה, חשיבה מחוץ לקופסה ועשייה למען מטרה משותפת."
ערן דורון, ראש המועצה האזורית רמת הנגב: "המבצע המיוחד הוא הוא חלק מפרויקט המשתלמים, שמטרתו להבטיח ביטחון מזון ולשתף את העולם בידע העצום שנצבר אצל חקלאי הנגב. לפרויקט תרומה מיוחדת ליחסי החוץ של ישראל, במיוחד בשנה זו. לצד המשך הפרויקט, שלא נעצר גם בתקופת המלחמה, אנו שמחים על ההזדמנות לסייע למדינות באפריקה לא רק בשיתוף הידע בתחומי האגריטק, אלא גם לתמוך בהזדמנות זו בפעילות מצילת החיים של עמותת 'הצל ליבו של ילד'. זהו חיבור מרגש שמבטא ערבות הדדית ועשייה למען עולם טוב יותר. אני מבקש להודות לכל השותפים שתרמו להצלחת המהלך."
בנוסף להטסת הסטודנטים, המטוס החזיר לזמביה את בוגרי הפרויקט שסיימו זה מכבר את הכשרתם בישראל וסייעו במאמץ לשמור על רצף תפקודי של החקלאות באזור בתקופת המלחמה.
כמו כן, ביוזמת שגרירת ישראל בזמביה, הגב' עפרה פרחי, ובשיתוף המועצה האזורית רמת נגב צירף צוות פרויקט המשתלמים לטיסתם משלחת רפואית מטעם עמותת "הצל ליבו של ילד," ארגון הומניטרי ישראלי מציל חיים, אשר פועל ומציל אלפי ילדים במדינות מתפתחות ברחבי העולם. לצד משלחת הרופאים, הטיסה הובילה מאות טונות של ציוד רפואי לטובת פעילויות מצילות חיים במדינה.
הטיסה המיוחדת ממחישה את מחויבותם של כל הגורמים המעורבים לקדם ערכים של סולידריות בינלאומית, פיתוח חקלאי וקידום בריאות במדינות מתפתחות, תוך חיזוק הקשרים בין יבשת אפריקה ומדינת ישראל.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=167176