FOODISH, אגף הקולינריה של אנו – מוזיאון העם היהודי, משיק היום לקהל, תערוכת 'פופ-אפ' חדשה וייחודית
"שלוש כפות שמן ושני מכחולים", תערוכת 'פופ-אפ' חדשה ומסקרנת, הושקה אמש (ה') ותוצג במשך חמישה ימים באנו – מוזיאון העם היהודי. בתערוכת הפופ-אפ הייחודית מוצגות לקהל הרחב 14 עבודות אמנות מעוררות מחשבה, שבבסיסן מעילי שף, שנוצרו בעזרת צמדים של אושיות קולינריה מהארץ והעולם, ומאיירים ישראלים מובילים, אשר נרתמו לפרויקט בהתנדבות.
כל עבודות האמנות שבתערוכה יוצעו לרכישה במכירה מיוחדת, שהכנסותיה קודש לפעילויות תרפיה באוכל לאזרחים ותיקים ובני נוער, מפונים מהצפון והדרום.
תערוכת הפופ-אפ, בהובלת FOODISH – אגף הקולינריה של אנו – מוזיאון העם היהודי והמנהל האמנותי של הפרויקט, עמית טריינין, עוסקת, כמו FOODISH, בזהות ובתרבות יהודית דרך האוכל, בחיבורים בין יוצרים מדיספלינות שונות, ובין הנפש שלנו והבית בו גדלנו, למציאות שבה אנו חיים. התערוכה מבטאת בעושר חזותי את הפסיפס הקולינרי הייחודי לעם היהודי בארץ ובעולם.
אירוע הפתיחה לקהל הרחב תתקיים היום, שישי 6.9.24 ובמסגרתו יוזמנו המבקרים לקחת חלק ביצירת מפת שולחן שבת שיתופית, שתכלול את סיפורי האוכל של המבקרים. במרכז החלל יוצב שולחן שבת גדול והמבקרים יוכלו לשתף סיפור אוכל מהמטבח המשפחתי שיש לו משמעות אישית עבורם. במהלך האירוע, המאיירת רחלי שלו תעבור בין המשתתפים ותאייר בזמן אמת את הזיכרון האישי שלהם. המפה כיצירה שיתופית על שולחן השבת תהווה חלק מהמיצב האמנותי ותוצג לאורך תצוגת תערוכת הפופ-אפ לכלל המבקרים.
נבחרת מרשימה במיוחד של אמנים, מאיירים ואנשי קולינריה נרתמה, בהתנדבות, למען תערוכת הפופ-אפ החדשה ובין יצירות האמנות תמצאו מפגשים מרתקים שתורגמו ליצירה מפתיעה על בד, אשר נוצרה מהחיבורים וסיפורי החיים של אנשי האוכל והמאיירים, וביניהם השף ישראל אהרוני והאמן זאב אנגלמאיר, אשת הקולינריה מיכל אנסקי והמאייר סרגיי איסקוב, המסעדנית רותי ברודו והמאיירת ענת ורשבסקי.
וגם השף יובל בן נריה והיוצרת ג'ודית אשר, השף חיים כהן והאמנית מיכל דיבואה, אושיית הקולינריה מניו יורק ג'ייק כהן והמאיירת נורית גרוס, כהנת האוכל היהודי ג'ואן ניית'ן והאמנית הדס חיון, השף הבינלאומי מייקל סולומונוב והמאייר איציק רנרט, שף רז רהב והאמנית קרן שפילשר, השף מושיק רוט והמאיירת מאיה איש שלום, אשת הקולינריה רותי רוסו והמאייר עמית טריינין, חוקרת האוכל המיתולוגית קלודיה רודן והצייר נדב מצ'טה, השף איל שני והמאייר מישל קישקה ושף יוסי שטרית והמאייר איתן אלוא.
תצוגת הפופ-אפ האמנותית, תלווה בסדרת אירועים לקהל הרחב, העוסקים בזהות, תרבות ואוכל, ומחברים בין אמנות לקולינריה ובהם – מפגש בין המאייר זאב אנגלמאיר והשף ישראל אהרוני על זהות, אמנות ואוכל, מפגש בין דורי חד פעמי בין המאייר והקריקטוריסט הנודע מישל קישקה לבנו, דוד קישקה, יזם קולינריה ויו"ר העמותה הישראלית לתרבות קולינרית, סדנת ציור על סינרים עם המאיירות מיכל דבואה וענת ורשבסקי ועוד.
תערוכת הפופ-אפ מצטרפת לפעילות ענפה של FOODISH ואנו- מוזיאון העם היהודי, למען הקהילה ולמען מפונים מהצפון ומהדרום ועסקי אוכל שנפגעו מאז השבעה באוקטובר. המיזם יצא לדרך תודות לתרומה של חברת CHEF WORKS, מהחברות הגדולות בעולם לביגוד שפים ומסעדנים, וחברות נוספות במשק וביניהם יקב טפרברג.
הכניסה לתערוכה כלולה במחיר הביקור במוזיאון.
עלות כרטיס 52 ₪, הטבות והנחות לחברי מועדון.
הכניסה למוזיאון חינם למפוני הדרום והצפון, לובשי מדים ואנשי כוחות הבטחון.
קמפוס אוניברסיטת תל-אביב, רחוב קלאוזנר 15, רמת אביב.
הכניסה להולכי רגל משער 2 ברחוב קלאוזנר או משער 7 ברחוב חיים לבנון.
חנייה לכלי רכב בחניון המוזיאונים החדש, מול שער 2.
להפניה למידע נוסף והזמנת כרטיסים
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=162292