נפתח המרכז הקהילתי לספורט ימי, במקום מבנה הדולפינריום הישן, במסגרת פרויקט שנבנה כחלק מהחזון של עיריית תל אביב-יפו, ליצירת רצף הטיילות לאורך החוף התל אביבי – מהרצליה בצפון ועד לבת ים בדרום
עיריית תל אביב-יפו חונכת בימים אלה את המרכז הקהילתי לספורט ימי ע"ש סיס ופיל וין, במקום שבו שכן בעבר מבנה הדולפינריום. הפרויקט, אשר כולל פארק חופי והסדרת חוף לפעילות ימית וחופית, נבנה כחלק מהחזון העירוני ליצירת רצף הטיילות לאורך החוף התל אביבי – מהרצליה בצפון ועד לבת ים בדרום.
בנוסף למרכז הקהילתי לספורט ימי, כולל הפרויקט שעלותו הכוללת כ-85 מיליון ₪, טיילת ראשית באורך של 270 מטר, הרחבת של חוף הים הצמוד (חוף אביב) ושל פארק צ'ארלס קלור, הקמת מסעדה וקיוסק ובמסגרת הקישור לאזורי המגורים שנמצאים ממזרח לפארק תוכננו שבילי גישה ושבילי אופניים מכיוון העיר אל הים. בחיבור בין טיילת החוף המרכזית (טיילת להט) והשביל לכיוון המרכז הקהילתי מתוכנן חיבור בשביל נגיש כירידה אל החוף ואל המרכז הקהילתי.
ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי: "פתיחת הים לציבור היא אחת המטרות הראשונות שהצבתי עם כניסתי לתפקיד, ואני שמח שהגענו לרגע הזה. מבנה הדולפינריום הישן היווה הרבה מאוד שנים מפגע ומטרד, החוסם את קו החוף והמבט אל הים. פינויו החזיר את החוף לציבור ואפשר את תכנונו כחוף ציבורי נוח ונגיש יותר, לצד הקמת מרכז קהילתי לספורט ימי יחיד מסוגו בארץ, המשך רצף הטיילת ופתיחת מרחב ציבורי לשימוש תושבי העיר והמבקרים בה. כל זאת כחלק מהחזון העירוני לפתיחת רצף הטיילות לאורך החוף התל אביבי, שיאפשר מבט פתוח ללא מפגעים אל עבר הים. אני מזמין את כולם לצאת להליכה או לריצה בטיילת, לגלוש בים או פשוט לשבת מול השקיעות היפות של העיר שלנו".
המרכז הקהילתי לספורט ימי ואתגרי שהוקם לצדו, יהווה מוקד לגולשים ולחותרים מתחילים, לספורטאים מקצועיים ואף לתלמידי בתי הספר בעיר ולאנשים בעלי מוגבלויות. במרכז, אשר יופעל באמצעות הרשות העירונית לספורט, במחירים השווים לכל נפש, ניתן יהיה גם למצוא שטחים לאחסנת ציוד לגלישה ימית וכיתות לימוד, בהן יילמדו שיעורי גלישה. מדובר במרכז קהילתי לספורט ימי הראשון בארץ ובעולם, שנמצא בבעלות עירונית. המרכז שם דגש על החזון העירוני להוביל תרבות ימית, לשמש עוגן משמעותי במאמץ שלנו לקרב לתושבים ולתושבות את משאב הטבע שהעיר התברכה בו – הים.
שטח חוף אביב הורחב ב-7,500 מ"ר ורצועת החוף הורחבה מ-20 מ' ל-85 מ' והיא תוקף באזורי ישיבה וטריבונות ישיבה לצפייה ומנוחה עם 5 פרגולות הצללה גדולות, 2 מתוכן מונגשות. בנוסף, ועל מנת לנצל את השמש התל אביבית, הותקנה על המרכז מערכת פאנלים סולאריים חדישה, כחלק ממחויבות העירייה להקמת מערכות סולאריות על מרבית מבני הציבור העירוניים.
מי שפחות בעניין של גלישה או רביצה על החול, ימצא בשטח הפארק הסמוך שבילי הולכי רגל, 29 ספסלי ישיבה, 34 מושבי רביצה, 5 מערכות ישיבת בר, 13 שמשיות ומפרשי הצללה, מתקני משחקים ומתקן לפעילות סקייטרים: מתקני ספורט ייחודיים של קארבר-פארק ופאמפ-טראק, בשטח של כ-3.5 דונם. במקום בוצעו עבודות גינון מרשימות, ניטעו 75 עצים והוצבה מערכת השקיה מתקדמת. מעל לטיילת נבנתה מרפסת רחבה שמשמשת כנקודת תצפית לים ולחוף החדש, כולל פרגולה ייחודית בשטח של כ-1,200 מ"ר. זוהי פינת חמד אותה ניתן לנצל עבור תרגול יוגה או כמקום מפגש לדייטים רומנטיים.
כזכור, מבנה הדולפינריום שכן על שטח של כ-20 דונם ושימש לאורך השנים כמתחם בילוי ופנאי. מאז סגירתו, הפך בעשורים האחרונים לשטח נטוש ולמפגע אשר היווה את החסם האחרון לפתיחת רצף הטיילות ופתיחת קו החוף והמבט לים. השטח פונה ונהרס על ידי עיריית תל אביב-יפו במאי 2018, כאשר פינויו התאפשר על ידי הפיכתו לשטח ציבורי פתוח (שצ"פ) והעברת זכויות הבנייה לשטח הקיים מזרחה, לעברו השני של רחוב הרברט סמואל – הירקון.
אדריכל התוכנית: ליאור ציונוב, ציונוב ויתקון אדריכלים
אדריכל נוף: ברוידא מעוז אדריכלות נוף בע"מ
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=151707