המועצה האזורית מטה יהודה ומועדון יקבי יהודה, הגישו בקשה להכרה רשמית באזור גידול ענבי היין של "יהודה" כחבל יין עולמי. הכרה כזו עשויה להוות מנוף להסדרה רשמית של כלל אזורי היין הייחודיים של ישראל, ולקידום ענף היין הישראלי בכללותו – והצד התיירותי שלו בפרט
המועצה האזורית מטה יהודה ומועדון יקבי יהודה, הגישו בקשה לרשם סימני המסחר, במטרה לקבל הכרה באזור גידול ענבי היין של "יהודה" ככינוי מקור, על פי חוק כינויי מקור וציונים גיאוגרפיים. הבקשה הוגשה עבור אזור היין בכללותו וכן עבור שני אזורי משנה: "הרי יהודה" ו"מורדות יהודה".
ההחלטה להגיש את הבקשה – בקשה ראשונה המוגשת לפי החוק מזה יותר מחמישים שנה, מאז הבקשה לרשום את Jaffa ככינוי מקור – באה על רקע העובדה שמפת אזורי היין של ישראל, שעוצבה לפני יותר מ- 40 שנה, לא עודכנה מאז והפכה ברבות השנים למיושנת ובלתי רלבנטית. המועצה האזורית מטה יהודה והיקבים משוכנעים בכך שאזור היין של יהודה, כמו גם יתר אזורי היין בישראל בהם מייצרים כיום יינות מן השורה הראשונה, ראויים להגדרה והכרה רשמית, ממש כמו זו של מאות אזורי יין ברחבי העולם, ביניהם טוסקנה וקיאנטי באיטליה, בורגון ואלזס בצרפת, ועוד רבים אחרים ברחבי העולם.
ייחודיות של אזור היין
בשבוע שעבר התארחה במטה יהודה משלחת מטעם האיחוד האירופי, כאורחי משרד החקלאות, בנושא פיתוח ציונים גאוגרפיים (Geographical Indication). המשלחת לוותה ע"י מחלקת התיירות של המועצה, סיירה בשלושה מיקבי מטה יהודה (שורק, קסטל וקטלב) ונחשפה לפעילות הענפה בתחום היין באזור.
ייצור יין במטה יהודה. צילום יחצ
ערן אוחנה, ראש מחלקת תיירות של המועצה האזורית מטה יהודה: "אנו מלאי תקווה וביטחון בכך שרשם סימני המסחר, לאחר שיבחן את הבקשות, יכיר בייחודיות של אזור היין שלנו ויעניק להם את ההכרה הרשמית הראויה, במסגרת של כינויי מקור. תודתנו נתונה לכל מי שתרם ותמך במשך שלוש השנים האחרונות במהלך, אשר יצא כעת אל הפועל – לבעלי היקבים, למ"מ ראש המועצה ניב ויזל, לברק כץ ממחלקת התיירות, אשר דחף את הנושא במרץ, לנציגי משרדי החקלאות והתיירות והמועצה לגפן היין בישראל, למעוף – הרשות לעסקים קטנים, ולעו"ד עידן בר-אולפן, העומד מאחורי הפן המשפטי של המהלך, ואשר ספרו בנושא היווה את ההשראה להגשת הבקשה".
לסגור מעגל
ניב ויזל, מ"מ ראש המועצה האזורית מטה יהודה, מקווה לסגור בכך מעגל, שכן אביו, מאיר ויזל, נחשב ליזם של "דרך היין" במטה יהודה, כאשר שימש ראש המועצה בשנים 1992-2009. לדבריו, "זהו יום מרגש. הגשת הבקשה להכרה ככינוי מקור נובעת מתוך הכרתם של כל המעורבים בענף היין הישראלי בכך שלאזור הגידול של יהודה ישנם אפיונים ייחודיים ואיכותיים משלו, אך גם במטרה להראות את הדרך לאזורים נוספים בישראל, בהם מיוצר יין כחול לבן ייחודי, המשווק לעולם כולו. אני מלא ביטחון שהבקשה תתקבל, ובכך שהצלחת המהלך תהווה מנוף להסדרה רשמית של כלל אזורי היין הייחודיים של ישראל, ולקידום ענף היין הישראלי בכללותו – והצד התיירותי שלו בפרט".
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=81904