הזכיין יקבל את זכויות תדמור, כולל חוזה לשכירת ביה"ס והמלון לכ-25 שנים ומימון קורסים ב-17 מיליון שקל
בית הספר המוביל לקולינריה ולמלונאות, תדמור, יוצא היום בפרסום הליך בחירה בינלאומי, במסגרתו יופרטו פעילויות בית הספר. תדמור, שנוסד ב-1962 כמלון ובית ספר, ונמצא בבעלות משותפת של המדינה (66%) והתאחדות המלונות בישראל (33%), נחשב למותג הבולט והוותיק ביותר בתעשיית הבישול והמלונאות בישראל. במהלך 2016 אישרה ועדת הכספים של הכנסת – בהמשך להחלטת הממשלה בנושא – את מתווה הפרטת הפעילות של בית הספר והמלון תדמור.
מטרת ההפרטה היא להתקשר עם זכיין בעל רקע וניסיון בעולם ההכשרה המקצועית למלונאות, קולינריה ומקצועות התיירות, שיפעיל ויעצים את הפעילות הנעשית בתחומים אלו. מאז החל תהליך ההפרטה הביעו גורמים שונים מהארץ ומחו"ל עניין בהשתתפות בהליך הבחירה.
הזכיין יקבל לידיו את זכויות תדמור, ובכלל זה חוזה לשכירת בית הספר והמלון לתקופה של כ-25 שנים. במסגרת הליך הבחירה מחויב הזוכה לקיים משך כל זמן הזיכיון בית ספר להכשרה מקצועית במקצועות המלונאות והתיירות ובית ספר תיכון מקצועי, זאת תוך הפעלה של מלון לימודי. כמו כן, הליך הבחירה קובע כמות מינימום של קורסים לביצוע מידי שנה.
הליך הבחירה מביא בחשבון את הצורך בריענון ושיפוץ המתחם ופוטר את הזכיין מתשלום שכר דירה משך זמן השיפוץ המוערך בשנה ומחצה וכן מאפשר לזכיין לשלם שכר דירה מופחת (פחות מ-50%) במשך זמן הרצה נוסף לאחר תום השיפוץ. כמו כן, ייהנה הזכיין ב-4 השנים הראשונות לפעילותו מהתחייבויות המדינה כלפי תדמור לממן קורסי הכשרה מקצועית, בסך כולל של כ-17 מיליון שקל.
תהליך בחירת הזכיין מורכב מחלק כמותי וחלק איכותי. 55% מוקדשים לחלק האיכותי והדגש הוא על ניסיונו ומומחיותו של המציע בהפעלת מוסדות להכשרה מקצועית בתחום התיירות, המלונאות והקולינריה. יתרת הניקוד תוענק על פי שני פרמטרים: היקף השיפוץ שהמציע מתכנן לעשות במקום וגובה שכר הדירה העתידי שהמציע ישלם למדינה עבור השימוש במקום – כפועל יוצא של הכנסותיו.
תדמור כוללת כמה זרועות פעילות:
- ביה"ס להכשרת אנשי מקצוע בתחום הקולינריה והמלונאות במגוון קורסים. עיקר המשתלמים מגיעים באמצעות תכניות הכשרה של משרד העבודה והרווחה, משרד התיירות וקורסים מהמגזר הפרטי. מאז נוסד, הצליח תדמור להוציא לשוק התעסוקה 50,000 בוגרים ובוגרות, הרבה מהם מבכירי ענף המלונאות בישראל.
הקורסים המוצעים בתדמור הם המקובלים בעולם: קורס בישול גורמה למסעדות (A La Carte Professional) וקורס קונדיטורים (Grande Patisserie), לצד קורסים כגון קורס מנהל לתיירות ומלונאות וקורס ניהול משק בשירותי הארחה / מלונאות.
- בתדמור פועל גם בית ספר תיכון בפיקוח מלא של משרד העבודה והרווחה ובו כ-70 תלמידים ותלמידות בכיתות י-י"ג הלומדים את כלל מקצועות הליבה ומתמחים בקולינריה ומלונאות. מכיתה יא' מקפיד בית הספר על שילוב של לימודים ועבודה בענף.
- בנוסף, פועל בו גם מלון הכולל 58 חדרים. במקום מתקיימים גם כנסים, פגישות עסקים ותערוכות.
מנתונים שפרסמה התאחדות המלונאות במרץ השנה עולה ביקוש אדיר לכוח האדם בכל תפקידי ענף המלונאות. כך למשל חסרים 990 שפים, 1,665 מלצרים, 2041 עובדי מטבח, 577 עובדי קבלה, 452 עובדי בריכה ו- spa ועוד. סך הכל 6,694 עובדים חסרים בענף.
לצד הנתונים על מחסור בכח אדם, מתפרסמים נתונים על עליה של 17% בכניסות תיירים באפריל 2018 לעומת השנה הקודמת, ועלייה של 61% בהשוואה ל- 2016. רק בארבעת החודשים הראשונים של 2018 נרשמו 7.5 מיליון לינות במלונות התיירות בארץ. בשנת 2017 הסתכמו ההכנסות מתיירות ב- 10.2 מיליארד שקל..
שתי המגמות הללו, המחסור החמור בבוגרי מוסדות ובתי ספר להכשרה מקצועית במלונאות, קולינריה ובשאר מקצועות התיירות, לצד הפריחה של התיירות הנכנסת לישראל, הופכות את ההשקעה בתדמור לאטרקטיבית במיוחד.
ברי בר-ציון, האחראי להפרטת תדמור מטעם רשות החברות הממשלתיות ומשרד האוצר, אמר כי לאור התעניינותם של משקיעים פוטנציאליים בשנה האחרונה, הוא מניח שלהליך הבחירה ייגשו מספר קבוצות חזקות. לדבריו: "המוניטין המקצועי רב השנים של בית הספר תדמור, שרבים מבכירי ענפי המלונאות והקולינריה בישראל נמנים על בוגריו, המלון כחלק בלתי נפרד מהקומפלקס, ומיקומו, בקרבת חוף הים של הרצליה ובמרחק נסיעה קצרה לתל אביב – הופכים אותו למתאים ביותר להשקעה בפיתוח ולהפיכתו מחדש לבית ספר המוביל בישראל באספקת בעלי מקצוע לתעשיית התיירות המשוועת לבעלי מקצוע איכותיים".
כתבה קודמת על המחסור בכוח אדם מקצועי במלונות
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=85522