כך אמרה אביה מגן, מנכ"לית רשת פתאל בוועידת הנדל"ן שנערכה בדימונה אתמול (יום שלישי 26.7.22) והוסיפה: "על מנת שתהיה כדאיות לרשתות ישראליות ובינלאומיות להמשיך, להאמין ולהקים בתי מלון בישראל"
וועידת דימונה לנדל"ן נערכה אתמול (יום שלישי 26.7.22) ועסקה בהזדמנויות ובאתגרים בדרך ליצירת מטרופולין חדש בדרום והפגישה בין מקבלי ההחלטות בממשלה לבין יזמי נדל"ן מובילים, מנכ"לי בתי מלון, ראשי השלטון המקומי וראשי רשויות ממשלתיות, כמי שעתידים לסלול יחד את "המסלול הירוק" לבנייה מואצת לפיתוח ויצירת מרכז חדש למדינת ישראל.
בפאנל, ׳לפתוח לפטופ בבראשית", שעסק בתיירות בנגב שהופכת למנוע צמיחה כלכלי משמעותי, פירטה מגן את טענותיה: ״לדוגמא, רק לפני 3 שנים זכינו במכרז להקמת מלון בים המלח ועד היום לא נעשה דבר. ולא כי אנחנו לא רוצים לבנות. כי מערימים קשיים בלתי נתפסים ולא הגיוניים על יזמים. לא יתכן שבחו"ל לוקח שנתיים לבנות מלון ובישראל, עברו כבר שלוש שנים מאז זכינו במכרז ועדיין לא קיבלנו היתר לעלות על הקרקע".
מגן ניצלה את הבמה ופנתה לראש עיריית דימונה, "אני פונה אליך בני ביטון, ראש עיריית דימונה. מרבית העובדים שלנו הם תושבי העיר שלך והגיע הזמן שרשות מקומית מסודרת, שמבינה בניהול של עיר, תיקח תחת אחריותה את מלונות ים המלח.
רק לאחרונה הכריז שר התיירות כי החזון הוא עד שנת 2030 להגיע לכניסה של עשרה מיליון תיירים למדינת ישראל. על מנת שזה יקרה צריך לבנות 40 אלף חדרי מלון נוספים בשמונה השנים הקרובות. כיום, המצב הוא שבעשור האחרון נבנו פחות מעשרת אלפים חדרים.
אני קוראת לממשלת ישראל להקל על היזמים כדי שתהיה כדאיות גם לרשתות בינלאומיות להגיע לארץ וגם ליזמים ישראלים להמשיך ולהאמין ולהקים בתי מלון בישראל. לא יתכן שבארץ לוקח כשמונה שנים לבנות מלון בעוד בחו״ל אותו מלון בדיוק יוקם תוך שנתיים. אם לא תהיה הבנה כי הרגולטורים צריכים להקל ולסייע בתהליכים הבירוקרטיים אני לא רואה את זה קורה״.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=127251