ההסכם החדש שנחתם בין המדינות מאפשר להגדיל את תדירות הטיסות בין המדינות ל-12 טיסות שבועיות ומזכר הבנות לשיתוף פעולה בתחום ביטחון התעופה, כחלק מהמאמצים שמשקיעות המדינות במאבק בטרור הבינלאומי.
שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ ושרת התחבורה של קנדה, ליסה רייט חתמו היום על שורה של הסכמים חשובים, בתחום התחבורה והתעופה, במסגרת הידוק הקשרים הבילטראליים, המסחריים והכלכליים בין ישראל וקנדה.
מדובר בין השאר, בהסכם תעופה המגדיל באופן משמעותי את תדירויות הטיסה בין ישראל וקנדה ומאפשר לחברות תעופה נוספות, להפעיל טיסות סדירות בין שתי המדינות.
על פי ההסכם החדש שנחתם בין שני השרים, יוכל כל צד למנות חברות תעופה סדירות נוספות, בקווים הפועלים כיום בין ישראל וקנדה ולהפעיל עד 12 טיסות נוסעים או מטען סדירות, שבועיות.
יצוין, כי חברת אל על הפעילה עד כה 4 טיסות שבועיות בין ישראל לקנדה ואילו חברת AIR CANADA מפעילה טיסה יומית אחת בקו. היקף התנועה השנתי בין שתי המדינות הסתכם בשנים האחרונות בכ-130 אלף נוסעים.
יחסי התעופה בין ישראל וקנדה התנהלו עד היום ללא הסכם תעופה ובאמצעות פרוטוקול, שהסדיר באופן פרטני את הפעלת הטיסות הסדירות בין שתי המדינות ואפשר לשתי חברות בלבד, ישראלית וקנדית, להפעיל טיסות סדירות בין המדינות.
בנוסף לכך, נחתם מזכר הבנות לשיתוף פעולה, בתחום אבטחת התעופה, שנועד לקדם באופן מיטבי את הביטחון בתעופה. זאת, כחלק מהמאמצים שמשקיעות המדינות, במאבק בטרור הבינלאומי.
כמו כן, נחתם מזכר הבנות לשיתוף פעולה בנושא תחבורה, שנועד לחלוק ידע וניסיון, בתחומי התחבורה השונים ולהרחיב את שיתופי הפעולה בין שתי המדינות, בכל הנוגע לתחבורה הציבורית, ניהול נמלי התעופה והים, אבטחת תחבורה יבשתית וימית ושיתוף הסקטור הפרטי בענף התחבורה.
בטקס החתימה שנערך היום בירושלים, בהשתתפות שרת התחבורה הקנדית ושגרירי קנדה וישראל, אמר השר כץ כי קנדה היא ידידת אמת של מדינת ישראל "ראש ממשלתך ביקר כאן בדיוק לפני שנה והביע את תמיכתו העמוקה ומעוררת ההתפעלות בישראל ועל כך, אנו אסירי תודה" הוסיף כץ.
שרת התחבורה של קנדה: "הקשר של קנדה וישראל הוא מיוחד מאוד. המערכת התחבורתית מחברת אותנו בכל העולם לשוק הגלובלי ועלינו לעבוד יחד כדי ללמוד אחד מהשני. חתמנו הערב על מספר הסכמים ובמסגרת השמיים הפתוחים נהפוך את שיתוף הפעולה בין המדינות לרשמי."